Netto

Netto inviterer Københavns socialt udsatte til julefrokost hos Kirkens Korshær og Kofoeds Skole

Del

København er én blandt en række byer i Danmark, hvor Netto donerer overskudsmad til socialt udsatte. Maden bliver forvandlet til lækre julefrokoster af kokke som Søren Gericke, Matt Orlando, Thomas Parry og Jesper Hemmingsen finalist i Den Store Bagedyst 2016. Over 100 Netto-butikker har tilmeldt sig til at donere overskudsmad i julen, som vil blive brugt i juledagene og ind i det nye år.

Julemaden skal ud
Julemaden skal ud

Juleaftensmorgen, den 24. december, vil Nettos velkendte gule lastbiler indsamle overskudsmad fra 15 butikker i København. Varerne vil blive kørt til Kirkens Korshærs værested på Drejervej i Nordvest og til Fedtekælderen på Christianshavn, hvor bl.a. legendariske Søren Gericke, Matt Orlando (Amass), Thomas Parry (Summerbird Pure, The Fat Duck og Hotel D`Angleterre m.m.) og Jesper Hemmingsen, finalist i Den Store Bagedyst 2016, omdanner råvarerne til dejlige julefrokoster. Derudover vil der blive holdt en stor julefrokost hos Kofoeds Skole, hvor 300 gæster vil få serveret en frokost.

Det er bl.a. kok, Søren Gericke, der skal være med til at lave maden hos Kirkens Korshær.

”Projektet giver bare rigtig god mening. Netto får gjort noget ved sit madspild – et problem vi alle burde tage mere seriøst – og vi gør noget for dem, som har brug for ekstra kærlighed i julen. Jeg skal gøre mit til, at vi får en god dag, der taler til hjertet og maven frem for hjernen,”, siger Søren Gericke.

Overskudsmaden består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato pga. julens mange lukkedage, eller som er blevet lettere beskadiget under transporten.

Jesper Liam Drejer Nielsen, butikschef hos Netto i Skovlunde, siger: ”Jeg er utrolig glad for, at min butik kan være med til at gøre en forskel for dem, som har brug for hjælp i julen. Julen gør, at vi har ekstra mange varer på hylderne, men det betyder også, at vores spild stiger. Det er et paradoks, som desværre næsten er uundgåeligt. Derfor giver det god mening at donere vores overskudsmad til Kirkens Korshær og Kofoeds Skole”.

Værestederne vil benytte en del af maden til julefrokosterne den 26. december. Resten af råvarerne vil blive brugt frem mod nytåret og ellers frosset ned og brugt i 2018.

I julen 2016 var julefrokosterne et pilotprojekt hos Netto, hvor 20 butikker donerede overskudsmad til Kirkens Korshær. I år har over 100 butikschefer hos Netto indvilliget i at give deres potentielle madspild til julefrokoster for ensomme og socialt udsatte. Nettos medarbejdere stiller frivilligt op den 23. december efter lukketid for at sortere de fødevarer, der vil overskride sidste salgsdato i helligdagene. Juleaftensmorgen klokken 7:00 bliver madvarerne afhentet og fragtet til Kirkens Korshærs væresteder.

FødevareBanken, der til dagligt modtager fødevarer fra Netto og sikrer, at overskudsmad kommer andre til gode, hjælper med at rekruttere frivillige, som skal assistere kokkene med madlavningen på værestederne. Det forventes, at der deltager langt over 250 frivillige på tværs af landet, og op mod 1.000 vil blive bespist.

Ekstra hjælp i julen til ensomme og socialt udsatte

I alt bliver der arrangeret 12 julefrokoster landet over. Derudover vil en række væresteder modtage maddonationer, der bruges til arrangementer i juledagene eller fryses ned og spreder glæde i 2018. Kirkens Korshær oplever, at behovet for mad på deres væresteder er vokset støt hen over de seneste par år. Flere og flere kommer både for at få mad, men også for socialt samvær i juledagene.

”Med det behov for hjælp vi oplever i julen, er det en stor hjælp at få doneret mad, så vores egne midler strækker længere og kan blive brugt til at skabe overskud et andet sted. Ud over et måltid kommer mange også for at finde nærvær og samvær hos os. Her tager medarbejdere og frivillige med åbne arme imod mennesker, som har brug for et måltid mad, en snak og varme”, siger Helle Christiansen, Korshærschef.

Stor julefrokost hos Kofoeds Skole

Da flere Netto-butikker i Storkøbenhavn har tilmeldt sig julemadspildsprojektet afholdes der også en større julefrokost for ensomme mennesker på Kofoeds Skole. Hele 300 mennesker indbydes til frokost lavet af kok Thomas Parry, der tidligere har været chefkonditor på Hotel D`Angleterre, souschef hos Restaurant Herman og arbejdet for Heston Blumenthal på The Fat Duck i England, vil sammen med 30 frivillige stå for retterne. Menuen kendes endnu ikke, da man først kender råvarerne den 24. december. Arrangementet er åbent og gratis for alle, der har behov for samvær i julen. Billet til julefrokosten kan afhentes hos Kofoeds Skole, Nyrnberggade 1, 2300 København S

”Vi er glade for at kunne lægge lokaler til julefrokosten. Vi ved, at der er et behov for en sådan julefrokost, da der er rigtig mange i Hovedstaden, som føler sig ensomme i julen. Julen er blevet et glansbillede på, hvordan den perfekte kernefamilie bør se ud. Det er ekstra hårdt for dem, som i forvejen føler sig uden for normen, eller som ikke har en familie, hvor man kan være sammen i juledagene. Vi ved, at de 300 pladser til julefrokosten vil blive revet væk, så hvis man vil have en plads, skal man være hurtigt ude”, siger Daniel Vedsted, kommunikationsansvarlig hos Kofoeds Skole.

I løbet af november og december har Netto sat sig for at indsamle 250.000 måltider mad til socialt udsatte. Donationen af overskudsmad til Kirkens Korshær og Kofoeds Skole er en lille del af indsatsen.

Netto er den første dagligvarekæde, som har offentliggjort sine madspildstal, og kæden har en ambition om at reducere sit madspild med 50 procent inden 2030. I 2016 smed Netto 17.632 tons fødevarer ud, men i perioden fra 2014 til 2016 har Netto allerede reduceret sit madspild med 9,4 procent.

Tid og sted

Kirkens Korshær afholder to julefrokoster den 26. og 27. december i København. Det drejer sig om:

 • Fedtekælderen på Christianshavn, Overgaden Oven Vandet 6A, 1415 Kbh. K, 26. dec. i tidsrummet 11-13
 • Drejervej i Nordvest, Drejervej 6, 2400 Kbh. NV, 27. dec. i tidsrummet 11:30-13:30.

Kofoeds Skole afholder én stor julefrokost for 300 mennesker den 26. december i tidsrummet 12:00 – 15:00. Billetter kan afhentes hos Kofoeds Skole, Nyrnberggade 1, 2300 København S.

I alt afholder Netto, Røde Kors Bornholm og Kirkens Korshær julefrokoster i følgende byer:

 • København (se ovenfor)
 • Helsingør: Stubbedamsvej 10, 3000 Helsingør, den 26. december
 • Ringsted: Sct. Knudsgade 3, 4100 Ringsted, den 27. december
 • Svendborg: Hjørnestuen, Ørkildsgade 27, 5700 Svendborg, den 26. december
 • Esbjerg: Exnergade 39, 6700 Esbjerg, den 26. december
 • Aarhus: Kirkens Korshær, Nørre Allé 25, 8000 Aarhus, den 26. december
 • Herning: Fruehøjvej 33, 7400 Herning, den 27. december
 • Viborg: Sct. Leonisgade 8, 8800 Viborg, den 27. december
 • Aalborg: Søndergade 14, 9000 Aalborg, den 26. december
 • Aakirkeby: Ravnsgade 5, 3720 Aakirkeby, den 26. december i tidsrummet 12:00 – 15:00.

Kontakter

Netto: Jesper Nielsen, butikschef hos Netto i Skovlunde, Dansk Supermarked Group, tlf. 87 78 50 02
Kirkens Korshær: Maja Einfeldt Molberg, kampagneleder – erhverv, tlf. 61 38 80 61
FødevareBanken: Karen-Inger Thorsen, direktør, tlf. 23 40 89 51
Kofoeds Skole: Daniel Vedsted, kommunikationsansvarlig hos Kofoeds Skole, 41 73 32 80

Billeder

Julemaden skal ud
Julemaden skal ud
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download
Overskudsmad
Overskudsmad
Download

Vedhæftede filer

Information om Netto

Om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær er 450 ansatte og 9.000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Organisationens arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små gode øjeblikke. Læs mere om Kirkens korshærs arbejde på www.kirkenskorshaer.dk.

Om FødevareBanken

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.

Om Netto

Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og dækker nu hele Danmark med 488 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Dansk Supermarked Group.

Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde i Danmark har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er den første dagligvarekæde i Norden, som har offentliggjort sine madspildstal samt et reduceringsmål på 50 % inden 2030. Netto har en lange række forskellige initiativer, der alle er med til at nedbringe spildet af mad. Det drejer sig om nye måder at købe varer ind på, ny pakkeordning på frugt og grønt, et task-force team der uddanner Netto-personalet i reducering af madspild, et strategisk samarbejde med FødevareBanken om afhentning af overskudsvarer m.m.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto

FødevareBanken & Netto inviterer danskerne med til at gøre en forskel for udsatte i julen26.11.2018 08:36:31Pressemeddelelse

Flere og flere danskere mangler rammerne for at fejre en god jul. Enten på grund af ensomhed, fattigdom eller sociale problemer. Samtidig har Netto frisk overskudsmad til rådighed, når flere hundrede Netto-butikker lukker ned for julen. Derfor søsætter FødevareBanken og Netto denne jul et landsdækkende projekt, hvor målet er at sikre, at maden fra Netto ender som julemåltider. Det gøres ved at uddele ca. 40 tons overskudsmad til frivillige ildsjæle og organisationer, der hjælper udsatte danskere i julen. For mad skal spises – når det kan, mener FødevareBanken.

Netto & Kræftens Bekæmpelse samarbejder mod kræft5.9.2018 08:28:15Pressemeddelelse

Netto udvider samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse under KRAM-konceptet, hvor Netto donerer penge til Kræftens Bekæmpelse for hvert stykke solgt KRAM-produkt. I år udvides KRAM-sortimentet fra tøj til også at inkludere fx bamser og håndklæder i alle landets Nettobutikker. I 2017 resulterede KRAM-indsatsen i en donation på hele DKK 250.000 i kampen mod kræft – et beløb som Netto håber at kunne slå i år.