Nets

Nets indgår aftale om straksbetaling med norske Vipps

Del

Snart kan kunder i alle norske banker, som er med i Vipps-samarbejdet, få pengene ind på sin konto med det samme.

Den norske mobilbetalingstjeneste Vipps og Nets har underskrevet en treårig aftale, som indebærer, at Vipps fremover skal anvende bankernes infrastruktur for straksbetaling.

Aftalen betyder i første omgang, at kunder fra alle bankerne i Vipps-samarbejdet får beløbet direkte ind på kontoen, umiddelbart efter de er blevet overført.

I dag er det kun DNBs kunder, der har mulighed for at modtage penge direkte ind på kontoen, når nogen sender et beløb med Vipps. Hvis pengene sendes til konti i andre banker, skal modtageren vente indtil næste clearing, hvilket kan betyde følgende bankdag, før pengene er på kontoen.

”Ved at bruge den nuværende infrastruktur bliver det mere effektivt at opnå straksbetaling for alle banker, nu først for bankerene, der er en del af Vipps-samarbejdet. Desuden var det vigtigt for Vipps at finde en partner, der har erfaring og troværdighed omkring processering af betalingstransaktioner i Norge,” siger Rune Garborg, direktør for Vipps.

Parterne er nu i gang med at tilpasse systemerne, som gør det muligt at udføre en hurtigere betaling, når der ”Vippses” mellem privatpersoner.

Det forventes, at de første banker i Vipps-samarbejdet har indført straksbetalinger for Vipps inden udgangen af året.

”Med denne aftale tager vi det bedste fra to verdener. Vi genbruger mest muligt af den eksisterende infrastruktur, som vi har leveret i Norge med stærk effektivitet og stabilitet gennem flere år og tilpasser den fremtidens behov. Vi ser frem til at fortsætte med at udvide det gode samarbejde, som vi har med Vipps og ejerbankerne,” siger Jeppe Juul-Andersen, direktør med ansvar for nationale kort-schemes heriblandt Dankort hos Nets.

Kontaktoplysninger

Søren Winge, pressechef hos Nets

T: +45 29 48 26 46

E: swing@nets.eu

Information om Nets

Nets
Nets
Lautrupbjerg 10
2750 Ballerup

44 68 44 68https://www.nets.eu/dk-da

Følg pressemeddelelser fra Nets

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Nets

Danskernes brug af Dankort i juni 20189.7.2018 09:30pressemeddelelse

I juni steg antallet af betalinger med Dankort med 4,6 % og forbruget med Dankort med 1,8 % i forhold til samme måned sidste år. Oversigt over brug af Dankort i juni 2018 2018 2017 Vækst Samlet antal betalinger med Dankort (mio.) 114,3 109,3 4,6 % Dankort-forbrug i alt (mia. DKK)* 33,1 32,5 1,8 % Dankort-forbrug fysisk handel (mia. DKK) 25,2 - - Dankort-forbrug online (mia. DKK)* 6,3 - - Dankort-forbrug øvrige** 1,6 *Tallene for forbrug og betalinger er eksklusive pengeoverførsler via mobil, hvor Dankort er brugt. Disse overførsler udgør omkring 2-3% af det totale antal betalinger med Dankort. Tallene i tabellen er afrundet for overskuelighedens skyld. ** Dækker blandt andet over selvbetjening på broer, parkering, tankstationer osv. Kontaktoplysninger: Mads Allingstrup, presserådgiver hos Nets M: +45 29 48 26 46 E: maall@nets.eu

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum