NetNordic og Norvestor

NetNordic og IPnett bliver sammenlagt. Bliver til én af Nordens største integratorer inden for bredbånd, netværk, cloud og UC

Del

(Oslo, 5. juli 2016) NetNordic køber IPnett og bliver én af Nordens største specialiserede systemintegratorer inden for bredbånd, netværk, sikkerhed, UC-løsninger og cloud baserede tjenester. Transaktionen sikrer en stærk og operatøruafhængig aktør med løsninger og tjenester til virksomheds- og operatørmarkedet. Selskabet får med 230 medarbejdere og en omsætning på 850 mio NOK (2016) et styrket grundlag forfremtidige ambitiøse vækstplaner.

Fra produkter til tjenester – med øget kompleksitet
Centrale markedsdrivere er øget båndbredde, større mobilitet og mere digital interaktion. Virksomheder, offentlige myndigheder og operatører oplever stigende behov for Unified Communication (UC), sikkerhed og kapacitet samt flere applikationer og øget kompleksitet. Datanetværk og datacentre samt mobil- og fastnettelefoni leveres som tjenester og så vidt muligt fra én totalleverandør. - Alt dette og mere til kan vi nu tilbyde, og vi er derfor yderst tilfredse med aftalen og NetNordic. Tilsammen bliver vi endnu mere komplette i det enkelte land med øget styrke og bedre forudsætninger for fortsat udvikling af potentialet i vores medarbejdere og kunder, udtaler Mikael Schütt, CEO i IPnett.

Grundlag for fortsat lønsom vækst i Norden
- Vi har fulgt IPnett gennem lang tid. Der er stor logik i at finde sammen. Selskabet har solide kompetencer og loyale kunder samt en velfungerende forretningsmodel med langsigtede licens- og driftsaftaler. IPnett har udviklet sig fornuftigt gennem organiske tiltag og innovation i ny produkter og markeder. Virksomhedskultur, kompetencer, kundesammensætning og geografi er grundlæggende faktorer, der gør at vi ser stærke vækstudsigter i et samlet selskab, udtaler Jarl Øverby, Group CEO i NetNordic gruppen.

- NetNordic er en solid koncern med lønsom vækst gennem flere år. IPnett repræsenterer en yderligere eskalering af lønsomhed og vækst, og samlet set styrker NetNordic sin markedsposition i alle områder. Vi har derfor en solid tro på fortsat stærk værdiskabelse i et samlet NetNordic og IPnett, udtaler Tor Øystein Repstad, bestyrelsesformand for NetNordic Holding AS og repræsentant for majoritetsaktionær Agder Energi Venture AS.

Unik produkt- og tjenesteportefølje
Med konsulenter, produktspecialister, software udviklere, account managers og administratorer får selskabet i alt 230 medarbejdere – alle med fokus på merværdi for kunder og partnere. Netværks- og UC aktiviteterne fordeler sig omtrent 65/35. Løsningerne sammensættes fra en vifte af verdens førende producenter inden for respektive felter som Alcatel-Lucent Enterprise, Arbor Networks, Aruba, Avaya, Dell/EMC, Genexis, Huawei, Icotera, Juniper, Microsoft, Mitel, Nokia, PacketFront Software, Palo Alto Networks, Polycom, Unify og Waystream. Ved at kombinere disse med NetNordics og IPnetts egen software, NOC og cloud baserede tjenester er selskabet i stand til at tilbyde unikke og branchespecifikke netværks- og samarbejdsløsninger. Selskabet bliver blandt de største uafhængige system integratorer i Norden med selskaber i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

650 virksomheder og 100 netværksoperatører på kundelisten
IPnett startede i Norge i 1999, åbnede i Sverige i 2003 og blev i 2008 styrket ved opkøbet af Imtech Telecoms nordiske aktiviteter. IPnett Danmark blev grundlagt i 2005. IPnett supplerer NetNordic med bl.a. netværks- og sikkerhedsløsninger til virksomheder og callcentre samt UC-løsninger, datacentre og egen cloud platform. Kunderne findes inden for sektorer som operatører, sundhed, uddannelse, medier, finans, energi, olie/gas, stat/kommuner og detailhandel – i alt 750 virksomheder, der tæller flere af Nordens største aktører inden for respektive sektorer.

Nøglemedarbejdere reinvesterer
NetNordic Holding AS overtager aktiekapitalen i IPnett AS, idet købet nu afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse. Kontinuiteten i selskabet sikres ved at nøglemedarbejdere og grundlæggerne af IPnett investerer i NetNordic.

Kontaktpersoner:
Jarl Øverby, koncernchef i NetNordic-gruppen, jarl.overby@netnordic.com, tlf.: +47 98 21 70 09
Mikael Schütt, CEO IPnett gruppen, mikael.schutt@ipnett.com, tlf. +46 7 30 93 50 70

Billeder

Information om NetNordic og Norvestor

NetNordic og Norvestor
NetNordic og NorvestorNetNordic er en nordisk systemintegrator inden for netværks- og unified communications løsninger samt cloud baserede tjenester. NetNordic er grundlagt i 2001 og vil som The Best Companion bidrage til at realisere kundens potentiale gennem effektiv udnyttelse og fleksibilitet til lavest mulige omkostninger. Efter opkøbet af IPnett får selskabet omkring 750 kunder, 230 medarbejdere og en samlet omsætning på 850 mio. NOK (2016) fordelt på datterselskaber i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Efter transaktionen er AE Venture fortsat hovedaktionær med 56%, mens 44% af aktierne kontrolleres af ledelsen og medarbejderne. Sewww.netnordic.com

IPnett er en ledende nordisk leverandør af netværks-, kommunikations- og sikkerhedsløsninger. Selskabet designer, udvikler og leverer til private og offentlige virksomheder i Norden. Selskabet blev grundlagt i 1999 og har i dag 100 medarbejdere i Norge, Sverige og Danmark. IPnett havde i 2015 en omsætning på 334 mio. NOK. Selskabet har kontorer i Oslo, Stockholm og København. Lige siden opstarten har selskabet leveret en stærk, overvejende organisk vækst. Se www.ipnett.com

Følg pressemeddelelser fra NetNordic og Norvestor

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra NetNordic og Norvestor

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum