Sydbank A/S

Netbank svindlere holder ikke sommerferie

Del

Bankkunder franarres i stigende omgang store beløb af svindlere, som fupper sig til at bryde ind i folks netbank. Netsvindlerne har især ældre medborgere i søgekornet.

Sommerferie betyder afslapning i hængekøjen og oplevelser ude i naturen. Rigtig mange danskere holder denne sommerferie hjemme. Det har medført, hvad Danmarks Statistik kalder et dramatisk fald i antallet af indbrud i danskernes boliger. Men de digitale indbrudstyve holder desværre ikke ferie. Hen over sommerferien har antallet af indbrud og forsøg på svindel i netbanken været større end før.
- Vi kan se et mønster i den digitale svindel. Det er særligt netbank kunder over 70 år, svindlerne går efter. Allerede inden sommerferien skrev vi derfor til kunderne med et tilbud om, at de selv kunne bestemme en lavere grænse for, hvor meget man kan overføre digitalt via netbanken, for at sikre mod større tab, siger bankdirektør Bjarne Larsen fra Sydbank.
Rigtig mange kunder har taget imod tilbuddet om en lavere grænse for digitale overførsler. Det glæder vi os over, men det er ikke nok, forklarer bankdirektøren. Man må ikke glemme det allervigtigste råd.
- Når det kommer til at beskytte sig mod svindel i netbanken, er det vigtigt at huske på, at man aldrig nogensinde må udlevere sine NemID oplysninger til nogen som helst. Ikke til Skat, ikke til Nets, ikke til banken. Vi vil aldrig bede om de oplysninger. Følger man det råd, så kan man ikke blive svindlet, så enkelt er det, understreger Bjarne Larsen.

Han opfordrer samtidig til, at har man forældre på over 70, så er det en god ide at tale med dem om, at de - uanset hvem der måtte kontakte dem - aldrig må udlevere personlige informationer, passwords eller oplysninger fra NemID. Det er kun svindlere, som kan finde på at bede om sådanne informationer.

Nøgleord

Kontakter

Jesper Erik Sørensen
Kommunikationskonsulent
Tel. +45 29298238
Email: jesper.soerensen@sydbank.dk

Links

Information om Sydbank A/S

Sydbank A/S
Sydbank A/S
Peberlyk 4
6200 Aabenraa

74372648http://www.sydbank.dk

Om Sydbank

Med rødder i det sønderjyske driver vi i dag en stærk og selvstændig landsdækkende bank, der kan og vil selv. For rygraden af dansk erhvervsliv og de privatkunder, der sætter pris på professionel rådgivning, er vi en bank for de fleste - men ikke den samme bank for alle. Gammeldags nærvær, ny teknologi - vi bruger det der virker. Vi kender vores kunder og er tæt på dem med rådgivning i øjenhøjde. Med de bedste samarbejdspartnere i ryggen skaber vi konkurrencekraft.

Sydbank - en stærkere bank

Følg pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Administrerende direktør går på pension26.6.2020 09:10:43 CESTPressemeddelelse

Efter 16 år på posten som direktør for forvaltningsselskabet bag en af Danmarks største investeringsforeninger, går Eskild Bak Kristensen den 3. juli på pension. Eskild har stået i spidsen for Syd Fund Management A/S, der er forvaltningsselskabet bag Investeringsforeningen Sydinvest og flere andre foreninger, der har over 70.000 investorer og ca. 50 milliarder kroner under forvaltning. Eskild bliver efterfulgt på posten af Steffen Ussing, der har en lang karriere på investeringsområdet bag sig. Steffen Ussing kommer fra en stilling som investeringsdirektør i Sydbank, og har arbejdet med investering professionelt i 25 år. Som følge af Covid-19 bliver der ikke holdt reception for Eskild Bak Kristensen, men Syd Fund Management A/S vil gerne takke Eskild for hans store arbejde gennem årene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum