Clever

Nemmere opladning for færgerejsende og aarhusianske elbilister: Aarhus får sin første offentlige lynladestation

Del

Aarhus får nu sin første offentlige lynladestation, der kan oplade omkring 450 elbiler om ugen. Den nye lynladestation, der er etableret af ladeoperatøren Clever, er placeret på Aarhus Havn med et prisvindende design. Ladestationen er etableret i samarbejde med NRGi og vil blandt andet komme de rejsende med Molslinjen og de besøgende på Aarhus Havn til gode.

Clever Danmark & Cobe Press Photo – Aarhus Havn
Clever Danmark & Cobe Press Photo – Aarhus Havn

Elbilister kan nu bruge ventetiden ved færgelejet i Aarhus Havn til en meningsfuld pause med udsigt over Aarhus Bugt, mens bilen lader. Ladeoperatøren Clever tilbyder nemlig fra i dag opladning på en helt ny lynladestation, der med opladning på 300 kW gør det muligt at lade omkring 450 elbiler om ugen.

”En lynladestation på Aarhus Havn ved Molslinjens nye færgeleje giver rigtig god mening. Med den nye lynladestation får alle de aarhusianske elbilsejere nemlig let ved at lade deres elbil hurtigt op i hverdagen samtidig med, at alle de færgerejsende får mulighed for at lade undervejs på deres rejser. På den måde sikrer vi nem opladning for både besøgende og lokale elbilister og gør det nemt for flere at vælge elbilen til,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Lynladestationen er opført i et prisvindende design udviklet af Clever og arkitekterne hos Cobe, og målet har været at skabe en meningsfuld pause på rejsen. Bilisten bliver omgivet af en arkitektur inspireret af træer med tage, der filtrerer lys og skygge og integrerer naturmaterialerne med den nyeste teknologi. Og så er ladepunkterne offentligt tilgængelige – også når færgelejet er lukket.

Lynlademuligheder er gevinst for de færgerejsende
Blandt dem, der får gavn af den nye ladestation, er Molslinjens gæster. Derfor glæder man sig hos Molslinjen over det nye tilbud til kunderne, der ligger godt i forlængelse af selskabets øvrige grønne tiltag som solceller på taget af administrationsbygningen og landstrøm, så færgernes maskiner kan stoppes om natten.

”Vi leder hele tiden efter både små og store skridt, når det gælder den grønne dagsorden. Vores færger er en vigtig del af dansk infrastruktur, så det ansvar tager vi på os. Og heldigvis ser vi flere og flere elbiler på færgerne, så nu kan de lade både på pladsen og ombord,” siger Carsten Jensen, der er administrerende direktør for Molslinjen.

Det er den aarhusianske energikoncern NRGi, der har medvirket i realiseringen af projektet. Og også her er man glade for at være med til at gøre livet nemmere for rejsende og aarhusianske elbilister.

”Hvis vi skal lykkes med den nødvendige reduktion af den hjemlige CO2-udledning, kræver det en omstilling af personbilerne fra fossile brændsler til el. Men omstillingen skal samtidig gøre det oplagt og bekvemmeligt for forbrugerne at træffe et grønnere valg. Derfor er vi glade for, at de mange besøgende, som pendlere, der rejser med Molslinjen, får mulighed for at lade bilen hurtigere og nemmere,” siger Jacob Vittrup, der er direktør for NRGi.

Fakta

  • Den nye lynladestation fra Clever på Aarhus Havn har en samlet kapacitet på 300 kW og kan dermed lade omkring 450 elbiler om ugen.
  • Lynladestationen er tilgængelig for både færgerejsende og de aarhusianske elbilister – også efter færgelejets lukketid.
  • Clever har for nyligt annonceret, at de vil etablere flere end 1.000 nye, offentlige ladepunkter i Region Midtjylland inden udgangen af 2025. Det svarer til mere end en femdobling sammenlignet med det antal ladepunkter, som Clever har i regionen i dag.

Kontakter

Billeder

Clever Danmark & Cobe Press Photo – Aarhus Havn
Clever Danmark & Cobe Press Photo – Aarhus Havn
Download

Information om Clever

Clever
Clever
Støberigade 14, 3. sal
2450 København SV

+45 82 30 30 30http://www.clever.dk

Clever er e-mobilitetsudbyder og blev grundlagt i 2009. Clever har i dag stærke partnerskaber med størstedelen af de bilmærker og leasingselskaber, der sælger og leaser elbiler og plugin-hybridbiler i Danmark. Sammen med partnerne tilbyder Clever som de eneste ubegrænset opladning til en fast pris om måneden som en naturlig del af den nye elbil. Clever er en optimistisk tilgang til verden. Fuld af forventning til alt det gode, der venter rundt om næste hjørne.

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

Danskerne med klar melding midt i politiske forhandlinger: Billig strøm til elbilerne er afgørende3.11.2020 10:26:24 CETPressemeddelelse

Danskerne har en klar melding til politikerne, der lige nu forhandler om elbilernes fremtid på Christiansborg. Billig strøm til elbilerne er afgørende for den grønne omstilling, lyder det fra hele 59 procent af befolkningen. Det viser en undersøgelse fra ladeoperatøren Clever, der også afslører, at prisen på elbilerne er den største hindring for skiftet fra benzin- og dieselbiler.

Clever vil opsætte cirka 6.000 nye ladepunkter i Region Hovedstaden – og den første lynladestation er allerede på vej til Frederiksberg29.10.2020 09:16:49 CETPressemeddelelse

Ladeoperatøren Clever vil inden udgangen af 2025 etablere flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele landet. Omkring 6.000 af dem bliver placeret i Region Hovedstaden, hvor behovet for offentlig opladning er størst. Allerede nu er den første urbane lynladestation med Clevers prisvindende design godkendt på Frederiksberg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum