Lolland Kommune

Nej til fracking i Lolland Kommune

Del

Det forventes, at Energistyrelsen onsdag vil give det hollandske firma, Nail Ressources, tilladelse til at bore efter olie i Lollands undergrund ved hjælp af den kontroversielle metode fracking. I Lolland Kommune er det en tilladelse, som borgmester Holger Schou Rasmussen vil være en skarp modstander af.

Ved fracking pumpes vand, sand og kemikalier ned i undergrunden for at øge trykket på olie og gasreserver med den risiko, det indebærer for forurening af grundvandet. Borgmester Holger Schou vender sig mod, at Lolland Kommune skal lægge jord til et risikabelt olieeventyr:

"Hvis vi kan tro på dagens historier, så bliver det et klart nej herfra. Olieboringer i al almindelighed og fracking i særdeleshed er i modsætning til alt det, som Lolland Kommune står for. Vi er førende indenfor grøn energi. Vores undergrund er i forvejen noget af verdens bedste landbrugsjord. Det skal vi ikke spille hasard med, ligesom vi ikke skal spille hasard med vores grundvand og folkesundhed", siger Holger Schou Rasmussen.

Med tilladelsen til det hollandske firma følger også tilladelse til at bore efter geotermisk energi. Grøn energi, hvor man vil udnytte energien fra det varme vand i undergrunden. Det er boringer, som Holger Schou Rasmussen ikke har nogen indvendinger til, forudsat det sker miljømæssigt forsvarligt, og hvor kommunen også har fået forelagt det hollandske firmas projektbeskrivelse. 

For boringen efter olie derimod gælder, at Lolland Kommune kun på et helt overordnet grundlag er blevet hørt om projektet i form af en høringsskrivelse fra Energistyrelsen med et tilhørende Danmarkskort, hvor Lolland-Falster var markeret. Det er f.eks. ikke fremgået, hvor man vil bore, hvilke undersøgelsesmetoder der ville være tale om eller andet konkret. 

"For få år siden var det et slutdepot for radioaktivt affald, man ville lægge hos os. Her sejrede fornuften og respekten for borgerne på Lolland heldigvis til sidst. Det vil jeg arbejde for også sker denne gang, for fracking i Lolland Kommune - det bliver ikke med min billigelse", slutter Holger Schou Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

FoodDays 2018: 100 studerende præsenterer fødevareløsninger for industri og turismen på Lolland-Falster.2.5.2018 12:21pressemeddelelse

Hvordan styrker man fødevarefortællingen på Lolland-Falster, og hvordan kan den medvirke til at styrke turisme? Kan en egn blive kendt på en is lavet af overskuddet fra en hybenproduktion? Og kan en fødevareproducent finde en niche baseret på nye produkter lavet af kikærtevand? Det er nogle af de mange spørgsmål, som studerende på to uddannelser vil præsentere svaret på den 9. maj, hvor de inviterer interesserede samt professionelle inden for turisme, fødevarer og erhvervsudvikling til at være med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum