Lolland Kommune

Nej til fracking i Lolland Kommune

Del

Det forventes, at Energistyrelsen onsdag vil give det hollandske firma, Nail Ressources, tilladelse til at bore efter olie i Lollands undergrund ved hjælp af den kontroversielle metode fracking. I Lolland Kommune er det en tilladelse, som borgmester Holger Schou Rasmussen vil være en skarp modstander af.

Ved fracking pumpes vand, sand og kemikalier ned i undergrunden for at øge trykket på olie og gasreserver med den risiko, det indebærer for forurening af grundvandet. Borgmester Holger Schou vender sig mod, at Lolland Kommune skal lægge jord til et risikabelt olieeventyr:

"Hvis vi kan tro på dagens historier, så bliver det et klart nej herfra. Olieboringer i al almindelighed og fracking i særdeleshed er i modsætning til alt det, som Lolland Kommune står for. Vi er førende indenfor grøn energi. Vores undergrund er i forvejen noget af verdens bedste landbrugsjord. Det skal vi ikke spille hasard med, ligesom vi ikke skal spille hasard med vores grundvand og folkesundhed", siger Holger Schou Rasmussen.

Med tilladelsen til det hollandske firma følger også tilladelse til at bore efter geotermisk energi. Grøn energi, hvor man vil udnytte energien fra det varme vand i undergrunden. Det er boringer, som Holger Schou Rasmussen ikke har nogen indvendinger til, forudsat det sker miljømæssigt forsvarligt, og hvor kommunen også har fået forelagt det hollandske firmas projektbeskrivelse. 

For boringen efter olie derimod gælder, at Lolland Kommune kun på et helt overordnet grundlag er blevet hørt om projektet i form af en høringsskrivelse fra Energistyrelsen med et tilhørende Danmarkskort, hvor Lolland-Falster var markeret. Det er f.eks. ikke fremgået, hvor man vil bore, hvilke undersøgelsesmetoder der ville være tale om eller andet konkret. 

"For få år siden var det et slutdepot for radioaktivt affald, man ville lægge hos os. Her sejrede fornuften og respekten for borgerne på Lolland heldigvis til sidst. Det vil jeg arbejde for også sker denne gang, for fracking i Lolland Kommune - det bliver ikke med min billigelse", slutter Holger Schou Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

Kog stadig vandet fra dele af Østofte-Nørreballe Vandværks forsyningsområde31.8.2018 12:28pressemeddelelse

Nye analyseresultater af vandprøverne fra Østofte-Nørreballe, Bandholm og Havløkke vandværker viser, at forureningen med E-colibakterier nu er begrænset til en mindre del af Østofte-Nørreballe Vandværks forsyningsområde. Det betyder, at Lolland Kommune fortsat anbefaler brugerne af det berørte område at koge vandet fra vandhanen, inden det bliver drukket eller brugt til madlavning, opvask eller tandbørstning. Brugerne uden for det berørte område, og brugerne af Bandholm og Havløkke vandværker behøver ikke længere koge vandet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum