Sparta Atletik og Løb

Nej tak til tobak ved Spartas arrangementer

Del

Løbe- og atletikklubben Sparta vil have røgen væk fra idrætten og har som den første forening på Østerbro indgået en aftale om tobaksfri foreningsliv. Fra begyndelsen af år 2020 er alle løb og stævner nu officielt røgfrie.

Sparta Atletik & Løb er som den første forening på Østerbro nu officielt en røgfri forening.
Sparta Atletik & Løb er som den første forening på Østerbro nu officielt en røgfri forening.


Du vil nu ikke længere se cigaretrøg og folk med cigaretter i hånden, når Sparta Atletik & Løb afholder løb eller stævner rundt omkring i København. Foreningen arbejder nemlig aktivt for at skabe en sund foreningskultur for børn og unge, så de oplever, at tobak ikke hører sammen med løb og atletik i Sparta. Det betyder i praksis, at man finder ’velkommen til røgfri forening’-skilte ved klubhuset, og man skærper overfor trænere, frivillige, medlemmer og løbsdeltagere, at man ikke ryger i forbindelse med træninger, løb eller stævner.

Idræt uden røg til børn og unge

Hver dag begynder 40 børn og unge under 18 år at ryge, og det vil Sparta være med til at ændre. Det har stor betydning for børn og unges opfattelse af rygning, hvis de ser en træner eller løbsofficial ryge, eller hvis rygning er en naturlig del af fællesskabet – i værste fald vil de begynde at tro, at idræt, fællesskab og rygning hænger sammen.

Administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, Dorte Vibjerg, ser det som en naturlig forlængelse af Spartas kultur at blive røgfri forening.

"Sparta er allerede i høj grad røgfri. Som en erklæret Røgfri Forening tager vi skridtet videre og signalerer klart og tydeligt, at vi ønsker at tage ansvar for vores fælles sundhed og skabe gode rammer for en sund hverdag og aktiv livsstil – særligt for vores børn og unge. Det gør vi for at undgå, at vores medlemmer, frivillige og ansatte ryger eller begynder at ryge."

Klubben har løbende inddraget medlemmer og løbsdeltagere i beslutningen om at blive røgfri og kunne i 2019 gennemføre to røgfrie løb med stor succes. Når deltagerne skal svare på, om Spartas løb og stævner skal være uden tobak, er svaret et markant ja. Opbakningen er altså bred blandt motionisterne, som ønsker at kunne deltage i idrætsfællesskaber uden at blive udsat for tobaksrøg, og de er glade for, at foreningen er med til at skabe rammerne og gå forrest.

FAKTABOKS

Røgfrie regler i Sparta Atletik & Løb:

• Sikre rammer, der fremmer børns, unges, atleters, motionisters, frivilliges, ansattes og lederes sundhed og trivsel

• Tilse, at alle idrætsfaciliteter er røgfri – både ude og inde

• Sikre, at træning og andre aktiviteter i foreningen er røgfri for brugere og besøgende

• Tilstræbe, at trænere, ansatte og ledere undlader at ryge

Kontakter

Billeder

Sparta Atletik & Løb er som den første forening på Østerbro nu officielt en røgfri forening.
Sparta Atletik & Løb er som den første forening på Østerbro nu officielt en røgfri forening.
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum