HK Privat

Nedlukningen har sat sig på de sjællandske sideben – og arbejdsglæden

Del

Coronakilo, mindre overskud og manglende fysisk aktivitet: 48 % af de privatansatte HK’ere på Sjælland har taget på under corona ifølge en ny undersøgelse.

En ny undersøgelse fra Epinion viser med al tydelighed det, som de fleste af os allerede ved: At flere har taget på i vægt under corona. Samtidig viser undersøgelsen også, at der er problemer med manglende fysisk aktivitet og mindre overskud. Hos sjællænderne oplever 57 % således, at de er mindre fysisk aktive end før corona og har mindre overskud. Og så er 44 % ramt på deres arbejdsglæde.

Det er tal, som gør indtryk på næstformand i HK Privat Anja C. Jensen:

- Nu er det jo ikke fordi, at vi skal hidse os op over et coronakilo eller to. Vi kan vist alle genkende at have behov for lidt ekstra hygge, når landet lukker ned. Det, der særligt bekymrer mig, er de tal, som optræder sammen med coronakiloene i undersøgelsen. For i sammenhængen står det ret klart, at vi står med et langt alvorligere trivselsproblem end størrelsen på kærlighedshåndtagene.

Undersøgelsens resultater tyder på, at der skal bedre styr på både den fysiske og psykisk trivsel – ikke mindst på hjemmekontorerne.

- Det siger sig selv, at en konsekvens af, at vi ikke får rørt os i løbet af dagen, er at vi tager på. Og særligt hjemmearbejde og manglende fritidsliv er ansvarlige for den mindre aktivitet. Derfor er det vigtigt, at ordentlige arbejdsstillinger, det rette arbejdsudstyr og ikke mindst bevægelse i løbet af arbejdsdagen, bliver taget alvorligt på arbejdspladserne, siger Anja C. Jensen og tilføjer.

- Men det er altså ikke kun badevægten, som vi skal holde øje med i forhold til trivsel. For når vi sidder derhjemme og ikke lige får rørt os, ikke lige får småsnakket om familien i kaffepausen og savner fællesskabet, så har det også konsekvenser andre steder – nemlig for vores psykiske trivsel.

Næstformanden peger på, at der er en stor opgave at løfte for ledelserne rundt på landets virksomheder – særligt dem med mange medarbejdere, der arbejder hjemmefra:

- Der er en kæmpe opsamlingsopgave, som virkelig skal tages alvorligt. Arbejdsglæde er en central faktor for vores trivsel og overskud – og endnu vigtigere, så gør det udbredte hjemmearbejde det også sværere for kolleger og nærmeste leder at opdage mistrivsel. Det gør både ondt på den enkelte medarbejder – men i sidste ende også på virksomhedens produktivitet. Det må ikke være på det psykiske arbejdsmiljø, der spares.

Anbefalingen om udbredt hjemmearbejde er senest forlænget til 6. maj.

Fakta:

35 % af de sjællandske medlemmer, der har taget på, angiver, at de har taget 1 - 4 kg. på, mens 13 % har taget 5-14 kg. på.

Epinion-undersøgelse foretaget for HK Privat blandt 1054 medlemmer, marts 2021.

Landsdel

Har taget på

Har været mindre aktiv

Har mindre overskud

Oplever mindre arbejdsglæde

Nordjylland

52 %

56 %

62 %

55 %

Midtjylland

47 %

57 %

53 %

47 %

Syddanmark

45 %

58 %

56 %

46 %

Hovedstaden

54 %

67 %

58 %

45 %

Sjælland

48 %

57 %

57 %

44 %

Hele landet

50 %

60 %

56 %

46 %

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Privat

HK Privat
Weidekampsgade 8
2300 København S

70114545https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat
HK Privat
Weidekampsgade 8
+45 7011 4545

 HK Privat er HK Danmarks største sektor med 110.000 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

Ny undersøgelse: 82 % af de fynske og sønderjyske kvinder ordner familiens vasketøj1.6.2021 10:35:41 CEST | Pressemeddelelse

Kvinderne i region Syddanmark tager sig af vasketøj, madpakker og børn, mens mændene tager sig af reparation af cykler og bilen. Vores kønsroller i hjemmet er mere traditionelle, end vi måske bryder os om at indrømme. Men hvis man vil ligestilling på arbejdspladsen, så er vi nødt til også at tale om vores adfærd i hjemmet, siger Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat.

Ny undersøgelse: 65 % af kvinderne i hovedstadsområdet ordner familiens vasketøj1.6.2021 10:35:11 CEST | Pressemeddelelse

Kvinderne i region Hovedstaden tager sig af vasketøj, madpakker og børn, mens mændene tager sig af reparation af cykler og bilen. Vores kønsroller i hjemmet er mere traditionelle, end vi måske bryder os om at indrømme. Men hvis man vil ligestilling på arbejdspladsen, så er vi nødt til også at tale om vores adfærd i hjemmet, siger Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum