Ishøj Kommune

Nedlukning medfører nye bibliotekstilbud for børnene i Ishøj

Del

Nok har nedlukningen også ramt Kulturium Bibliotek i Ishøj, som for tiden kun har åbent i et begrænset tidsrum og kun for afhentning af reservationer og afleveringer, men behovet for bøger til højtlæsning og læsetræning er der stadig. Derfor tilbyder Kulturium Bibliotek nu særlige pakkeløsninger til Ishøjs små og større børn

Var det noget med en godtepose af billedbøger til familiens mindste? Eller en pakke af spændende og lærerige historier, der kan glæde nye læsere?

Det er en vanskelig tid vi lever i, og særligt børnefamilier er pressede med hjemmeskole og hjemmearbejde, der skal gå op i en højere enhed. Kulturium Bibliotek vil med nye tiltag forsøge at lette lidt af byrden ved at tilbyde to forskellige slags bogpakker til sproglig stimulation, inspiration og hyggestunder.

Hyggestunder til de mindste

Det ene af de to tiltag omfatter såkaldte “Lykkeposer”. Via en formular på Kulturium Biblioteks hjemmeside kan børnefamilier få sammensat en pose af bøger fra bibliotekets store billedbogssamling. Bøgerne er udvalgt efter aldersgruppe, som du angiver i formularen, men er derudover ikke tilpasset specifikke ønsker. Det giver mulighed for at prøve noget nyt og støde på gode og hyggelige læseoplevelser, som du måske ellers ikke ville have fået øjnene op for.

Hjælp til læsetræningen

For skolebørnene er der også hjælp at hente i det andet af de to tiltag. Letlæsningspakkerne er et helt særligt tilbud, som tilpasses skolebørnenes interesser og niveau. Rikke Blach Myhlendorph er pædagogisk konsulent på Kulturium Bibliotek og understreger vigtigheden af tilbuddet:

“Læsetræningen skal holdes ved lige, også selvom der er corona. Vi ved, at børn der ikke læser i bare få uger, sakker bagud i forhold til dem, der læser dagligt, og på Kulturium Bibliotek vil vi gerne være med til at understøtte, at alle børn bliver så dygtige som de kan. Derfor skal alle børn have mulighed for at få bøger mellem hænderne.”

Andre tilbud

Det kan være en rar og gavnlig afveksling til hjemmelæsning at lave noget med hænderne. Derfor kan du på Kulturium Biblioteks Facebook-side finde en række instruktionsvideoer med kreative projekter henvendt til børn. Her kan man lære at lave alt fra sokkedyr til blyantholdere.

Læs mere

Hvis du vil vide mere om Lykkeposerne og Letlæsningspakkerne, er der meget mere information at hente på Kulturium Biblioteks hjemmeside: ishojbib.dk.

Kontakter

Rikke Blach Myhlendorph, pædagogisk konsulent på Kulturium Bibliotek, rbm@ishoj.dk

 

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum