Naturoplevelser samlet i en app

Et flerårigt projekt i Lolland og Guldborgsund Kommuner har med 18 mio. kr. fra Nordea Fonden haft mulighed for at udvikle Lolland-Falster til én samlet natur- og oplevelsesdestination. I app´en Naturlandet er skabt en god guide til området eller til at finde nye ture, og giver borgere og besøgende et fint overblik over de mange naturoplevelser.
”Naturen på Lolland-Falster er et stort privilegie for os der bor her og dem, der besøger os. Naturlandet har ramt lige det vi ønskede, da vi tilbage i 2016 igangsatte det store projekt, og vi har nu fået mulighed for let og enkelt, at få overblik over de mange oplevelser, som støtter op om et aktivt friluftsliv. Vi kan eksempelvis se, at rigtig mange har brugt de shelters og teltpladser, som er blevet bygget det sidste års tid” siger formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.
I løbet af 2020 blev der oprettet 19 shelterpladser. Det er et tal, der kommer over 40 i løbet af sæsonen 2021. Fra juni og resten af 2020 har 2.763 overnattet i én af Naturlandets sheltere eller teltpladser. Langt størstedelen var danskere (80%), men også mange tyskere (17%) fandt vej til de primitive overnatningsmuligheder. Af de danske gæster var 41% fra hovedstaden.
I projektet Naturlandet er der etableret infopunkter ved Fuglsang og Frilandsmuseet i Maribo, som fortæller om området og de mange oplevelsesmuligheder. Etableringen af det sidste planlagte Infopunkt er netop igangsat på Hestehoved ved Nakskov.
”De mange nye tiltag og samarbejder projektet har etableret støtter rigtig godt op om hele formålet med at styrke området som én stor destination for naturoplevelser og har helt sikkert gjort det nemmere, at få de gode naturoplevelser. Nogle gange er det bare dejligt, at nogen har fundet de gode vandreruter, ridestier eller overnatningsmuligheder, så man bare kan nyde turen” fortæller formand for Teknik og Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.
Projektet er forlænget til og med 2022, og der er ved udgangen af 2020 brugt ca. 70% af den samlede støtte på 18 mio. kr.
Fakta:
Naturlandet Lolland-Falster er et strategisk samarbejdsprojekt mellem Lolland og Guldborgsund Kommuner med en samlet støtte fra Nordea-fonden på 18 mio kr. Formålet med projektet er udviklingen af én samlet natur- og oplevelsesdestination på Lolland-Falster.
Alle sheltere kan ses i Naturlandets App og på hjemmesiden www.bookenshelter.dk kan en lang række sheltere i Naturlandet bestilles og bookes.
Kontakter
Leder af Udviklingafdelingen, Frederik Cordes, Center for Teknik og Miljø, Guldborgsund Kommune, tlf.: 2518 0843.
Martin LohseFormand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget
Tlf:25 18 18 13marlo@guldborgsund.dkPeter Bring-LarsenFormand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget
Tlf:25 18 00 02pbrl@guldborgsund.dkRikke Betak LundChefkonsulent, Cand.Comm.
Tlf:25180248rblu@guldborgsund.dkBilleder
Information om Guldborgsund Kommune
Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune støtter "Jazz på Torvet" med 40.000 kroner2.7.2025 10:39:20 CEST | Pressemeddelelse
Udvalget for Landdistrikter, Kultur og Fritid i Guldborgsund Kommune har besluttet at støtte den musikalske sommertradition Jazz på Torvet med en underskudsgaranti på 40.000 kroner. Arrangementet, der afholdes af Nykøbing Falster Brandmuseum i samarbejde med Triangelklubben, løber af stablen over otte fredage frem til den 8. august 2025.
Tæt samarbejde med boligselskaber skal bidrage til endnu mere udvikling i Guldborgsund30.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Guldborgsund Kommune og de almennyttige boligselskaber har netop underskrevet en ny fireårig samarbejds- og rammeaftale. Aftalen understreger det gode samarbejde og sikrer et fortsat tæt fællesskab om udviklingen af kommunen som helhed.
Ny strategisk plan for handicapområdet30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtidige handicappolitik i Guldborgsund Kommune fra 2013 erstattes nu af en strategisk plan for handicapområdet.
Udvalg vedtager navneændring: Fra plejecenter til plejehjem26.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Navneændring på ældreområdet betyder, at plejehjem erstatter plejecenter. Ældre og Omsorgsudvalget har besluttet, at der er behov for en navneændring, der har fokus på hjemlighed.
Slagterigrunden bliver en grøn indgang til havnen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det tidligere slagteri på den sydlige del af havnen i Nykøbing Falster er nu revet ned. Enkelte mindre bygningsdele er bevaret, og får nyt liv som orangeri og cykelparkering. Hele området omdannes til en grøn og indbydende indgang til hele havneområdet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum