Hjørring Kommune

Naturmødet 2022 er i gang

Del

Efter to år i coronaens skygge er Naturmødet endelig tilbage i fysisk form. Online debatterne er udskiftet med live debatter og tre dages naturoplevelser og aktiviteter i og omkring Hirtshals.

Miljøminister Lea Wermelin åbner Naturmødet 2022
Miljøminister Lea Wermelin åbner Naturmødet 2022

Igen i år oplever Naturmødet stor opbakning fra ministre, partiledere, organisationer og foreninger, der har valgt at stemple ind på Naturmødet for at snakke biodiversitet og naturforvaltning.

Christiansborg møder talstærkt op

Det sker bl.a. på partilederrunden, hvor partilederne fra Christiansborg debatterer højaktuelle naturpolitiske emner under temaet Bro eller barriere. Politikerne får mulighed for at sætte ord på deres visioner på natur- og miljøområdet, og Naturmødets faste korps af moderatorer står for at lede parterne i retning af konkrete handlinger og aftaler. 

Vi kan præsentere en talstærk deltagelse i årets Partilederunde og Miljøordførerdebat: Lea Wermelin (S), Jakob Ellemann-Jensen (V), Pernille Vermund (NB), Mai Villadsen (EL), Morten Messerschmidt (DF), Pia Olsen Dyhr (SF), Franciska Rosenkilde (Alt), Sofie Carsten Nielsen (RV), Carsten Bach (LA), Mona Juul (K), Sikandar Siddique (AL), Peder Hvelplund (EL), Rasmus Nordquist (SF), Anne Honoré Østergaard (V), Torsten Gejl (AL), Zenia Stampe (RV), Mona Juul (K) og Susanne Zimmer (FG).

Politisk, fagligt og folkeligt fokus

På Naturmødets syv scener kan man opleve hele 143 debatter og oplæg med politisk, fagligt og folkeligt fokus. Temaerne er bl.a. biodiversitet, natursyn, arealanvendelse, bynatur, havmiljø, mennesker i naturen, natur og klima, natur og landbrug, naturnationalparker, vandløb, vilde haver og meget andet. 

75 organisationer og foreninger har booket stand i The Village - Naturmødets naturlige centrum. Her kan man opleve endnu flere debatter, workshops og andre spændende aktiviteter.

Explore danner rammen for alle de aktiviteter, som finder sted rundt omkring i Hirtshals og omegn. Her kan man bl.a. komme på fugleture, deltage i spændende og lærerige aktiviteter i skoven og på stranden. Der er noget for en hver smag, og der er aktiviteter for både børn og voksne i alle aldre. 

Målet er, at alle, der deltager på Naturmødet, går derfra med ny viden og inspiration til at gøre en forskel for naturen.

Naturmødet er tilbage i topform

Chef for Naturmødet, Leif Lund Jakobsen, glæder sig over den store opbakning efter to års nedtonede udgaver af Naturmødet:

- Vi er rigtig glade for at se, at interessen for den danske naturs ve og vel er intakt. Vi oplever stort engagement hos vores aktører og samarbejdspartnere, og det alsidige program afspejler interessen fra både politisk, faglig og folkelig side. Jeg tør godt love, at Naturmødet 2022 er tilbage i topform, lyder det fra Naturmødets leder.

Naturmødet slutter lørdag den 21. maj kl. 16.00

Hele programmet kan ses på Naturmødets hjemmeside

Kontakter

Chef for Naturmødet Leif Lund Jakobsen
leif.jakobsen@hjoerring.dk
Tlf. 41 22 48 91

Billeder

Miljøminister Lea Wermelin åbner Naturmødet 2022
Miljøminister Lea Wermelin åbner Naturmødet 2022
Download

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune inviterer til klimafejring og underskrivning af samarbejdsaftaler27.6.2022 14:01:26 CEST | Pressemeddelelse

Vi har lavet en klimahandlingsplan, der vil sikre os en CO2 reduktion på 86% i 2030, hvilket er mere ambitiøst end målene i Prisaftalen. Skal det lykkedes må alle gode kræfter i kommunen arbejde sammen, og vi har derfor indgået partnerskabsaftaler med det lokale erhvervsliv, organisationer og uddannelsesinstitutioner, som sammen med borgere og kommune skal hjælpe med at drive den grønne omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum