Hjørring KommuneHjørring Kommune

Naturmødet 2021 tager temperaturen på et brandvarmt naturår

Del

Mange events er aflyst i år – men Naturmødet 2021 er heldigvis ikke et af dem. 28.-30. maj mødes politikere, organisationer, forskere og helt almindelige naturelskere igen til debatter om og i den danske natur.

Naturen er blevet allemandseje
Efter et år med coronanedlukninger er naturen blevet en del af danskernes hverdag som aldrig før. Vi går, løber, cykler, mediterer, tager på udflugt og holder ferie i den – og dermed har flere af os også fået øjnene op for, hvor vigtig naturen er for vores fysiske og psykiske velbefindende.

Men hvordan fastholder vi interessen for at bruge naturen rekreativt, når alle andre muligheder igen står åbne? Og kan naturen overhovedet holde til det? Det skal vi bl.a. debattere på Naturmødet 2021.

Samtidig er vild med vilje blevet det nye sort. Stat, kommuner, haveejere og virksomheder har kastet sig ind i kampen og lader græsset gro for at skabe mere plads til biodiversitet og vild natur.

I den større skala slipper vi heste og kvæg løs i naturnationalparker og lader dem pleje naturen på naturens præmisser. Det er ikke altid lige kønt at se på og konflikter nogle gange med vores opfattelse af dyrevelfærd. Men er det okay at lade dyr lide, hvis de indgår i naturens store kredsløb?

Få eksperternes svar på det og meget mere på Naturmødet 2021.

Online – men også live
Igen i år foregår størstedelen af Naturmødet online på Naturmødets facebookside. Her kan man bl.a. være med, når statsminister Mette Frederiksen officielt skyder mødet i gang fredag den 28. maj kl. 14.15.

Kl. 14.30 følger partilederrunden og senere fredag kommer miljøordførerne i ilden – alle med Mette Walsted Vestergaard som vært.

Fredags- og lørdagsprogrammet bliver en skønsom blanding af Walk and Talks i naturen omkring Hirtshals med hhv. Anders Lund Madsen og Vicky Knudsen som værter, faglige debatter og underholdende indslag.

Onlinestreamingen suppleres med den fysiske scene Green Room i Hirtshals med Jan Falkentoft som vært. Her bliver der plads til 50 publikummer med forudbestilt billet. Debatterne i Green Room livestreames også på facebook.

Søndag overlader Naturmødet scenen til diverse foreninger, organisationer, uddannelsesinstitutioner og andre med noget på naturhjertet. Programmet byder på spændende aktiviteter for alle aldre.

Hele programmet kan ses på naturmødet.dk, hvor man også kan bestille gratis billetter til debatterne på den fysiske scene i Hirtshals.

Kontakter

Leif Lund Jakobsen, leder af Naturmødet
Tlf. 41 22 48 91
leif.jakobsen@hjoerring.dk

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Presseinvitation: Rejsegilde på nyt lægehus i Hirtshals14.5.2021 09:38:08 CEST | Pressemeddelelse

Presseinvitation: Rejsegilde på nyt lægehus i Hirtshals Byggeriet af det nye og centralt beliggende lægehus i Hirtshals er nu så langt, at Hjørring Kommune inviterer til rejsegilde. Rejsegildet er for de håndværkere, entreprenører og rådgivere, som er involveret i byggeriet. Derudover deltager Hjørring Byråd, Lægerne i Hirtshals og Bygherreudvalget. Medier er velkomne til at deltage: Tirsdag den 18. maj kl. 14.00 på byggepladsen, Vanggårdsgade 17, 9850 Hirtshals. - Nu kan vi for alvor begynde at se, hvordan lægehuset spiller flot sammen med omgivelserne og det gamle rådhus i Hirtshals. Der er ingen tvivl om, at borgerne i Hirtshals får et flot og moderne lægehus. Forhåbningen er, at lægehuset bliver et trækplaster for at tiltrække nye læger til byen, siger Per Møller (C), der er formand for både Bygherreudvalget og Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget. Lægehuset bliver 730 m2, og er tegnet af Arkitektfirmaet Hovaldt, som også er totalrådgiver på projektet. Der er afsat 14 mio. kr. til

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum