Hjørring KommuneHjørring Kommune

Naturmødet 2021 holdt dampen oppe trods restriktioner

Del

Et veloverstået online og fysisk Naturmøde 2021 markerer overgangen til et mere åbent Danmark ovenpå mere end et år med corona – og interessen for naturen er ikke blevet mindre.

Fysiske begivenheder har efterhånden længe stået i skyggen af online mødeformer. Men Naturmødet 2021, som i år også tog imod fysiske gæster i Hirtshals, markerede en forsigtig tilbagevenden til folkemøderne før corona.

Årets Naturmøde var en hybrid mellem online og live, og selv om langt de fleste deltagere  fulgte med bag skærmen, lykkedes det alligevel at få lidt af den velkendte naturmøde-ånd tilbage i Hirtshals.

Her kunne man som gæst både opleve hele repertoiret af spændende naturdebatter i den fysiske scene Green Room, komme i dialog med politikere, eksperter og andre naturinteresserede og høre god musik.

De velkendte værter Mette Walsted Vestergaard, Anders Lund Madsen, Vicky Knudsen og Jan Falkentoft tog sammen med et nyt ansigt i Naturmøde-regi, Lene Bech Sanderhoff, imod de mange videbegærlige og diskussionslystne naturentusiaster, der enten gæstede Naturmødets Green Room fysisk i Hirtshals eller deltog hjemmefra på den online Thunderdome-scene og på Walk-and-Talks rundt omkring i den vendsysselske natur.

Søndagens program var sammensat af foreninger, organisationer m.v. og bestod af 28 spændende events - alle online.

Det anslås, at mere end 15.000 fulgte med hjemmefra og live fra Hirtshals, og selvom det ikke måler sig med deltagelsen i et mere ’normalt’ Naturmøde, er borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt, godt tilfreds med årets møde: 

Vi længes alle efter at komme ud og opleve noget, og det var rart i år at mærke, at optimismen og livet før corona så småt begynder at vende tilbage. Efter to år med et Naturmøde i coronaens skygge ser vi nu frem mod Naturmødet 2022, hvor vi forhåbentlig igen kan mødes som før i Hirtshals, siger Arne Boelt.

Skolebørn på Naturjagt
I år var der skruet op for børnenes deltagelse på Naturmødet. Fredag formiddag deltog 3.600 skolebørn i Den Store Naturjagt, hvor skoleklasser over hele landet blev sendt ud for at finde arter i deres lokale natur. De mange spændende fund blev på underholdende vis bedømt af naturformidlerne Vicky Knudsen og Anders Østerby - og det hele blev livestreamet ud til de deltagende skoler.

NaTour, Naturmødets rullende platform, dannede fredag aften ramme om de unges stemme i naturdebatten. Gennem poesi, teater, musik og debat kom studerende, højskoleelever og unge kunstnere med deres bud på, hvordan det står til med naturen i det store perspektiv, og hvordan vi kan værne om naturen og dermed vores fælles fremtid.

Interessen for natur vokser
Selvom corona-restriktionerne for andet år i træk satte sit præg på Naturmødet, er leder af Naturmødet Leif Lund Jakobsen glad for opbakningen til Naturmødet 2021:

- Formålet med årets Naturmøde har først og fremmest været at holde gryden i kog på naturens vegne indtil vi igen kan mødes fysisk. Restriktionerne har selvfølgelig været et benspænd, men opbakningen til årets møde viser alligevel, at interessen for og engagementet i naturen er stigende hos både politikere og helt almindelige danskere. Det glæder vi os til at bygge videre på i planlægningen af Naturmødet 2022.

Man kan se eller gense alle indslag fra Naturmødet 2021 på naturmødet.dk.

På Naturmødets facebookside fortsætter naturdebatten og lever frem til næste års møde 19.-21. maj 2022. Her forventer Naturmødet igen at kunne tage imod mange tusinde gæster i Hirtshals.  

Kontakter

Leder af Naturmødet Leif Lund Jakobsen
leif.jakobsen@hjoerring.dk
Tlf. 41 22 48 91

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Presseinvitation: Rejsegilde på nyt lægehus i Hirtshals14.5.2021 09:38:08 CEST | Pressemeddelelse

Presseinvitation: Rejsegilde på nyt lægehus i Hirtshals Byggeriet af det nye og centralt beliggende lægehus i Hirtshals er nu så langt, at Hjørring Kommune inviterer til rejsegilde. Rejsegildet er for de håndværkere, entreprenører og rådgivere, som er involveret i byggeriet. Derudover deltager Hjørring Byråd, Lægerne i Hirtshals og Bygherreudvalget. Medier er velkomne til at deltage: Tirsdag den 18. maj kl. 14.00 på byggepladsen, Vanggårdsgade 17, 9850 Hirtshals. - Nu kan vi for alvor begynde at se, hvordan lægehuset spiller flot sammen med omgivelserne og det gamle rådhus i Hirtshals. Der er ingen tvivl om, at borgerne i Hirtshals får et flot og moderne lægehus. Forhåbningen er, at lægehuset bliver et trækplaster for at tiltrække nye læger til byen, siger Per Møller (C), der er formand for både Bygherreudvalget og Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget. Lægehuset bliver 730 m2, og er tegnet af Arkitektfirmaet Hovaldt, som også er totalrådgiver på projektet. Der er afsat 14 mio. kr. til

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum