Hjørring Kommune

Naturmøde med valgkamp og vind i sejlene

Del

Naturmødet 2019 sluttede lørdag eftermiddag efter tre dage med både politisk og folkeligt fokus på biodiversitets- og klimakrise.

Med en nærmest perfekt timing op til de forestående Europaparlaments- og folketingsvalg trak partilederrunden fulde huse torsdag eftermiddag. Fredag var det Europaparlamentskandidaternes tur til at indtage Thunderdomen og også denne debat var omgivet af et engageret og spørgelystent publikum.

De unges Naturmøde
Efter flere års tilløb blev 2019 året, hvor de unge for alvor indtog scenen på Naturmødet. Ungdomsscenen ROOTS var lagt i hænderne på Spejdernes Ungdomsøen og der var arrangeret gratis buskørsel for unge fra København og Aarhus. Over tre dage bød ROOTS på alt fra topmøde for ungdomspolitikere, klima boogie-woogie, koncerter, bioblitz og mad fra Ulvens Vegetarsalon. De unge deltog også på de "voksnes" scener, og deres input og kritiske spørgsmål i debatter og workshops vidner om, at klima og miljø står højt på dagsordenen hos de unge.

Naturmødet har vokseværk
Med 85 stande, over 300 debatter og aktiviteter og op mod 30.000 besøgende slog Naturmødet igen i år sine egne rekorder. I løbet af fire år har Naturmødet for alvor etableret sig som en af sværvægterne blandt de danske folkemøder og er blevet en anerkendt platform for alle, som interesserer sig for natur og miljø.

Næste års Naturmøde finder sted 14.-16. maj 2020.

Kontakter

Naturmødechef Jesper Lauritsen
Tlf. 41 22 65 43
jesper.lauritsen@hjoerring.dk

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Tag plads ved bordet sammen med os – og udvikl din kommune!13.5.2019 14:54:34 CESTPressemeddelelse

Sådan lyder opfordringen fra politikerne til borgerne i Hjørring Kommune. Fra i dag og fire uger frem har alle mulighed for at komme med i to arbejdsgrupper sammen med politikere fra Udvalget for strategisk by- og landsdistriktsudvikling. - Det er både vigtigt og afgørende, at vi som politikere ikke blot lytter, men også tager snakken og dialogen med borgerne. Vi glæder os til at sætte os ved bordet sammen med dem. Det bliver en ny og spændende måde at arbejde på, siger Tim Jensen (S), udvalgsformand for Strategisk by- og landdistriktsudvikling. De to arbejdsgrupper har hver sit emne og dermed fokus. Den ene, ”Boligliv”, skal arbejde med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. I den gruppe får seks borgere mulighed for at være med. I den anden gruppe, ”Kystliv”, er der fokus på kommunens kyststrækning, hvordan den skal udvikle sig og samtidig tage hensyn til kystbyernes forskelligheder. Der er plads til fire borgere i den gruppe. I hver gruppe er

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum