Hjørring Kommune

Naturmøde med valgkamp og vind i sejlene

Del

Naturmødet 2019 sluttede lørdag eftermiddag efter tre dage med både politisk og folkeligt fokus på biodiversitets- og klimakrise.

Med en nærmest perfekt timing op til de forestående Europaparlaments- og folketingsvalg trak partilederrunden fulde huse torsdag eftermiddag. Fredag var det Europaparlamentskandidaternes tur til at indtage Thunderdomen og også denne debat var omgivet af et engageret og spørgelystent publikum.

De unges Naturmøde
Efter flere års tilløb blev 2019 året, hvor de unge for alvor indtog scenen på Naturmødet. Ungdomsscenen ROOTS var lagt i hænderne på Spejdernes Ungdomsøen og der var arrangeret gratis buskørsel for unge fra København og Aarhus. Over tre dage bød ROOTS på alt fra topmøde for ungdomspolitikere, klima boogie-woogie, koncerter, bioblitz og mad fra Ulvens Vegetarsalon. De unge deltog også på de "voksnes" scener, og deres input og kritiske spørgsmål i debatter og workshops vidner om, at klima og miljø står højt på dagsordenen hos de unge.

Naturmødet har vokseværk
Med 85 stande, over 300 debatter og aktiviteter og op mod 30.000 besøgende slog Naturmødet igen i år sine egne rekorder. I løbet af fire år har Naturmødet for alvor etableret sig som en af sværvægterne blandt de danske folkemøder og er blevet en anerkendt platform for alle, som interesserer sig for natur og miljø.

Næste års Naturmøde finder sted 14.-16. maj 2020.

Kontakter

Naturmødechef Jesper Lauritsen
Tlf. 41 22 65 43
jesper.lauritsen@hjoerring.dk

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Stærkt samarbejde bringer lægehus i Hirtshals tættere på at blive til virkelighed10.9.2019 08:27:07 CESTPressemeddelelse

- Det stærke og tætte samarbejde, vi har med de nuværende praktiserende læger i Hirthals, er helt afgørende i forhold til planlægge og bygge et nyt lægehus. Det er fantastisk, at vi arbejder frem mod et fælles mål og nu kan skimte et nyt lægehus i byen, siger formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Per Møller (C). De praktiserende læger i Hirtshals og Hjørring Kommune har igennem længere tid arbejdet for at sikre bedre lægedækning i Hirtshals. Da Sundheds- og Ældreministeriet opslog en pulje på 200 mio. kr. til moderne læge- og sundhedshuse, var der derfor et fælles ønske at søge om midler til etablering af et nyt lægehus i Hirtshals. I tæt samarbejde med de praktiserende læger fik Hjørring Kommune udarbejdet en puljeansøgning, hvilket resulterede i økonomisk støtte til projektet. Derudover har Hjørring Kommune valgt at finansiere den resterende del af projektet. - Det er så vigtigt, at vi prioriterer den helt nære sundhed og den tryghed, der ligger i at have en praktiserend

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum