Egedal Kommune

Naturfredningsforening giver kommune grønt stempel

Del

Egedal Kommune kommer nu i fint klima-selskab sammen med 10 andre danske kommuner og bliver klimaplus-kommune. Det er Danmarks Naturfredningsforening der har udråbt Egedal til at være det nyeste medlem af den eksklusive klub.

Den 3. november underskriver Egedal Kommunes Borgmester, Karsten Søndergaard, sammen med vicepræsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Sebastian Jonshøj, aftalen om at Egedal hører til blandt de mest klimavenlige kommuner i Danmark.
 
Egedal Kommune har siden 2008 været klimakommune, hvilket betyder at man har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra egne bygninger og transport med to procent årligt, men kommunen har formået at levere en reduktion i gennemsnit pr. år på hele 3,6 procent. Byggematerialer står alene for 11 procent af verdens CO2-udledning. Derfor er CO2 besparelser i Egedal Kommunes bygninger også med til at gøre en markant forskel i det store regnskab.
 
- Vi er en ansvarlig kommune og vi må gå forrest i klimakampen og vise det gode eksempel, hvis vi gerne vil have at borgerne også ændrer adfærd. Klimakampen er en af de vigtigste opgaver vi som samfund skal leve op til og skal tage på os. Det må dog aldrig gå ud over kerneopgaven, med at yde en god velfærd til borgerne. Derfor er jeg også ekstra glad for, at vi næsten har fordoblet den planlagte CO2-reduktion på to procent, samtidig med at vi har forbedret vores velfærd, siger Karsten Søndergaard.
 
Det er Danmarks Naturfredningsforening der har skabt konceptet med klimaplus-kommuner. Målet har været at skabe en ramme for kommunerne, så de har kunnet sætte gang i konkrete klimainitiativer. Det er rigtig mange kommuner nu i gang med.
 
Vil forsætte arbejde mod nye mål
Egedal kommune har nu indfriet målsætningen om årligt at reducere udledningen af CO2 med minimum to procent og indfrier samtidig to ud af seks initiativer, nemlig "Ansvarlig kommune" og "Global Covenant of Mayors". Det betyder at Egedal nu får titlen som en såkaldt "klimaplus-kommune" af Danmarks Naturfredningsforening.

- Egedal kommune kommer som den 11. kommune i et eksklusivt selskab med 10 andre Klimaplus-kommuner. Og jeg synes det er et vigtigt signal at sende til jeres borgere, at der ikke investeres kommunale kroner i selskaber der opererer med kul, olie og gas, siger Sebastian Jonshøj vicepræsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Selv om Egedal Kommuner lever op til initiativerne "Ansvarlig kommune" og "Global Covenant of Mayors", mangler kommunen stadig at opfylde initiativerne energirenoveringer, klimatilpasning, indkøb og økologi.

"Global Covenant of Mayors", betyder i øvrigt borgmesterpagt og er en central, global bevægelse for lokale og regionale myndigheder, som frivilligt har forpligtet sig til øget energieffektivitet og brug af vedvarende energikilder i deres områder.

Men alligevel kan Egedal glæde sig over, at man er blandt de 11i kommuner i Danmark, som er klimaplus-kommune. Af dem opfylder ti kommuner to initiativer, heriblandt altså Egedal, mens blot én kommune opfylder samtlige initiativer.

- Det er jeg meget stolt af. I en kommune som Egedal har vi alle muligheder for at gå forrest i klimakampen. Vi har en god økonomi, god infrastruktur, veluddannede borgere og rigtig meget natur omkring os. Borgerne i Egedal forventer at vi stiller os forrest på klimadagsordenen og leverer. Vi vil også arbejde hårdt for at leve op til de andre initiativer, hver gang vi træffer en beslutning. Og vi er allerede godt i gang med økologi og indkøb, siger Ib Sørensen, formand for Planudvalget i Egedal Kommune.

Pressen er velkommen
Pressen inviteres til at overvære underskriftsseancen - Den 3. november kl. 14.00 med Danmarks Naturfredningsforening på borgmesterens kontor.
 
Vicepræsident Sebastian Jonshøj, Danmarks Naturfredningsforening deltager og underskriver aftalen sammen med borgmesteren. Der vil være mulighed for interview.
 
OBS: Husk at følge Coronaråd om hygiejne, afstand, afspritning og mundbind.
 
For yderligere oplysninger kontakt pressetelefonen på: 72596203

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Ny bebyggelse med plads til fællesskab for alle aldre24.6.2021 18:13:10 CEST | Pressemeddelelse

2E Group opfører 226 boliger ved siden af det nye P-hus i Egedal By. Det blev besluttet af Egedal Byråd den 22. juni efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. Bebyggelsen bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter til forskellige aktiviteter på tværs af generationer. Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum