Naturvidenskabernes HusNaturvidenskabernes Hus

Naturfagsmaraton: Danmarks største konkurrence i naturfag kommer til Odense

Del

Nu kommer Naturfagsmaraton til Odense. Onsdag den 21. februar skal syv skoler fra Odense Kommune dyste om de bedste opfindelser i Danmarks største konkurrence i naturfag med over 26.000 tilmeldte skoleelever.

Hvordan kan en lille landsby i Indonesien skaffe rent drikkevand, så børnene ikke længere skal bære tunge spande med vand fra floden? Hjælp købmanden til at opdage nye kunder i butikken! Hvordan kan man flytte flest kuglepenne hurtigst muligt på en fabrik? Det er bare nogle af de problemstillinger, som skoleelever fra Odense Kommune skal opfinde de bedste løsninger på.

Naturfagsmaraton sætter teknologi på skoleskemaet
I Naturfagsmaraton arbejder skoleeleverne med opgaver, der sætter teknologi på skoleskemaet. At få teknologi ind i undervisningen er en vigtig del af formålet med Naturfagsmaraton, fortæller Nanna Seidelin, direktør Naturvidenskabernes Hus, der står bag Naturfagsmaraton:

”Vi vil gerne inspirere unge til en fremtid med naturfag og teknologi ved at vise dem, hvilken forskel de kan gøre for andre mennesker med viden om teknologi. I år handler en af opgaverne for eksempel om pumpeteknologi, som virkelig betyder meget for mennesker, der ikke har adgang til rent vand,” siger Nanna Seidelin.

Naturvidenskabernes Hus bygger bro mellem skoler og virksomheder. Derfor er opgaven om pumpeteknologi udarbejdet i et samarbejde med Grundfos.

Man skal være i god naturfagsform
Siden november 2017, hvor opgaverne blev offentliggjort, er formen blevet pudset af i mange klasseværelser over hele landet. For ud over at være en finaledag, hvor op til 24 klasser mødes og dyster på opfindsomhed, så er Naturfagsmaraton også et skræddersyet undervisningsforløb, som lærere for 5. og 6. klasser kan indarbejde i undervisningen i natur og teknologi. Men nu er finalerne i gang og direktør i Naturvidenskabernes hus, der står bag Naturfagsmaraton, ønsker alle deltagere held og lykke:

”Finalerne er en kæmp fest for fællesskab, sammenhold og glæden ved at opfinde, men det er også en udfordring for mange klasser, for man kommer bestemt ikke sovende til at vinde finalerne. Vi ønsker alle held og lykke i finalerne rundt omkring i landet,” siger hun.

Til finalen i Odense deltager 5. og 6. klasser fra Ejerslykkeskolen, Højmeskolen, Kroggårdskolen, Rosengårdsskolen, Hjalleseskolen, Sanderumskolen og Holuf Piles Skole med i alt 17 klasser.

Finalerne i Naturfagsmaraton blev skudt i gang med finalen på Grundfos i Bjerringbro den 30. januar. Den sidste finale afvikles i maj.

Faktaboks: Om Naturfagsmaraton

• I år er over 26.000 elever fra 5. og 6. klasser i hele landet tilmeldt.

• Der er 60 finaler og elever fra 51 forskellige kommuner deltager.

• Finalerne afvikles fra januar til maj 2018.

• Det er 15. år i træk, at Naturfagsmaraton afholdes.

Naturfagsmaraton er støttet af Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden, Undervisningsministeriet og Grundfos.

Information til medier

Finalen i Odense foregår i Oluf Piles Skoles idtrætshal, Nøglens Kvarter 10, 5220 Odense SØ.

Interesserede medier er meget velkomne til at dække finalen. Vores folk på stedet, kan hjælpe med at finde lærere og elever, der vil interviewes. Der er mulighed for gode billeder gennem hele programmet.

Kontakt kommunikationschef i Naturvidenskabernes Hus Bjørn Kock Lærkedahl, hvis du som journalist ønsker at dække finalen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger

Naturvidenskabernes Hus:
Direktør Nanna Seidelin - ns@nvhus.dk / 29411133
Programchef Janus Halkier - jha@nvhus.dk / 61288155
Kommunikationschef Bjørn Kock Lærkedahl - bkl@nvhus.dk / 51194944

Billeder

Links

Information om Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus
Naturvidenskabernes Hus
P.E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro

51194944http://www.nvhus.dk

NATURVIDENSKABERNES HUS

Vi bygger bro mellem skoler og erhvervsliv og understøtter lærere i at udvikle og gennemføre inspirerende og virkelighedsnær undervisning.

Det er vores mål, at mange flere unge vælger en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid.

WWW.NVHUS.DK

Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum