Ishøj Kommune

Naturcenterleder: Naturen er ligeglad med din skostørrelse

Del

Ishøj Naturcenter tilbyder naturoplevelser, leg og læring i naturen for borgere i alle aldre og skostørrelser. I år har naturcentret cirka 20 forskellige offentlige arrangementer

Krabbedag i Ishøj Strandpark.
Krabbedag i Ishøj Strandpark.

Ishøj Naturcenters fornemmeste opgave er at tilbyde undervisning, læring og naturforståelse for skoler og daginstitutioner i Ishøj. Centrets offentlige ture gør det muligt at tilbyde lignende oplevelser til kommunens øvrige borgere og gør, at alle på tværs af alder kan få et fælles smil på læben. Det fortæller Tonny Vangsgaard, der er leder af Ishøj Naturcenter.

”Vi ser det samme, men oplever forskelligt. Et godt eksempel er tegnefilm. Vi ser tegnefilm med vores børn og morer os over filmen. Men vi griner ikke af de samme, måske mere underforståede scener, som børnene gør. Tegnefilm er lavet, så der både er oplevelser for børn og voksne. Det samme med vores offentlige ture. Og så er naturen den perfekte scene for fælles oplevelser på tværs af aldersgrupper. Naturen er ligeglad med skostørrelse og ligger altid lige til højrebenet. Ishøj og de ørige vestegnskommuner har en fantastisk bynær natur. Det er bare et spørgsmål om at få øje på den,” siger Tonny Vangsgaard.

Ishøj Naturcenter tilbyder offentlige ture for alle aldersgrupper. De fleste lægger op til, at familier kan få en god oplevelse sammen. Andre er for specifikke målgrupper, der kan give oplevelser med ligesindede og skabe et tilhørsforhold og et kendskab til området, som senere kan bruges med familien.

Offentlige ture for 2018

I år har Ishøj Naturcenter cirka 20 forskellige offentlige arrangementer spredt over flere lokaliteter i Ishøj og Køge Bugt Strandpark. Her kan du læse naturcentrets egen beskrivelse af et par stykker af dem. Du kan se alle turene på naturcentrets hjemmeside www.ishojnaturcenter.dk.

 • Vild mad og røgning
  I 2017 og 2018 er der fokus på ’vild mad’. Altså at samle arter, bær og andet spiseligt fra naturen. Der er kommet en ’vild mad ’-app, du med fordel kan hente, hvor der er forslag til spiselige urter, hvor og hvornår de kan samles samt forslag til opskrifter på retter.

  Fredag den 4. maj er der ’Vild mad og røgning’. Røgning er en en gammel konserveringsmetode, men i dag bruger vi det primært for smagens skyld. Naturvejlederne viser forskellige metoder at røge på samt forskellige hvilke råvarer, der er gode at røge. Så dagen byder på en anderledes smagsoplevelse for alle aldersgrupper.

 • Øjne i natten
  ”Den lever om natten”. Ja, det er rigtigt. Den lever så også om dagen, men den er aktiv om natten. Rigtige mange af de danske dyr er primært aktive om natten. Et godt eksempel er flagermusen. Vi har mange forskellige flagermus i Danmark, men det er sjældent, vi ser dem. Flagermus bruger højfrekvente lyde til at jage med, og de lyde er artspecifikke. Ved hjælp af en ’flagermus-detektor’ kan vi lytte os frem til hvilken art flagermus, der er i området.

  Fredag den 25. maj laver naturcentret et aftenarrangement, hvor deltagerne går på jagt efter nattens jægere. Det er fra kl. 19.30 til 22 og er bevidst lagt en fredag, så der ikke er arbejde, skole og børnehave dagen efter.

 • Krabbedag
  Naturcentrets krabbedag på Ishøj Tange er altid en kæmpe succes på trods af, at deltagerne ikke fanger særlig mange krabber. Turen er et rigtig godt afsæt til en hyggelig familietur. Der er lege og krabbeaktiviteter, krabbesuppe, wadersgang og meget andet. En oplagt mulighed for at tage tæppe og madpakker med og få en dag ud af det. Og svigter krabberne, har naturvejlederne nogle med hjemmefra.

Kontakter

Tonny Vangsgaard, naturvejleder og leder af Ishøj Naturcenter, tlf. mobil 29 38 10 20 eller tov@ishoj.dk

 

 

 

 

Billeder

Krabbedag i Ishøj Strandpark.
Krabbedag i Ishøj Strandpark.
Download
Krabbedag.
Krabbedag.
Download
Krabbedag.
Krabbedag.
Download
Tonny Vangsgaard, leder af Ishøj Naturcenter.
Tonny Vangsgaard, leder af Ishøj Naturcenter.
Download
Vild mad og røgning.
Vild mad og røgning.
Download
Vild mad og røgning.
Vild mad og røgning.
Download
Øjne i natten.
Øjne i natten.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum