Transportministeriet

Nattog i Danmark fra august 2022

Del

Der er politisk opbakning til at fortsætte arbejdet med at få svenske nattog på danske skinner. Det vil kræve en mindre lovændring, som transportministeren forventer at fremsætte i år.

Hop på toget en lun sommeraften i Danmark og vågn veludhvilet op i en europæisk storby dagen efter. Det står til at blive virkelighed for togpassagerer fra august 2022.

- Alt peger mod, at nattog gennem Danmark snart bliver en realitet igen. At tage toget på ferie er noget helt særligt, og det er et godt, grønt alternativ. Vi har et godt samarbejde med svenskerne om at få nattog på danske skinner, og på dansk side har regeringen opbakning fra støttepartierne til den lovændring, der er nødvendig for at få svenske nattog gennem Danmark, siger transportminister Benny Engelbrecht.

For at svenske nattog kan køre gennem Danmark, skal de svenske myndigheder overtage trafikkøberansvaret fra Transportministeriet. Det sker ved en mindre ændring af lov om trafikselskaber. Det er samme model, som da Skånetrafiken overtog trafikkøberansvaret for togtrafikken over Øresund.

På svensk side forventes det, at udbudsmaterialet til indkøb af nattogtrafik udsendes i slutningen af januar 2021. Det forventes desuden, at kontrakten kan tildeles i august 2021.

Den svenske regering vil indkøbe nattogtrafik på ruten Malmø – Bruxelles og Stockholm – Hamborg med trafikstart den 1. august 2022.

Kontakt til ordførerne:
Thomas Jensen (S), 61 62 41 78
Rasmus Helveg Petersen (R), 61 62 55 41
Anne Valentina Berthelsen (SF), 61 62 30 68
Rasmus Vestergaard Madsen (EL), 61 62 31 62
Torsten Gejl (ALT), 61 62 46 51

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

Nye jernbaneprojekter vil styrke banegods6.12.2021 07:00:07 CET | Pressemeddelelse

Der er ledig kapacitet på de danske jernbaner til mere banegods, og banegods har en markant afgiftsfordel i forhold til vejtransport. I det kommende årti vil nye infrastrukturprojekter, herunder særligt Femern Bælt-forbindelsen, give banegods endnu bedre rammevilkår. Banegods er konkurrencedygtigt i forhold til vejtransport på internationale transporter, men sjældent på nationale transporter internt i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum