Vejdirektoratet

Natspærring på Aggersundbroen

Del

Maskineriet på Aggersundbroen trænger til en generel vedligeholdelsesindsats, og samtidig etablerer Vejdirektoratet et nyt hydraulisk system for låsemekanismen mellem broens to klapper. Derfor vil broen være spærret for trafik i nattetimerne på hverdage i uge 17 og 18.

Fra den 26. april til og med den 30. april samt igen fra den 3. maj til og med den 7. maj er det ikke muligt at passere broen i tidsrummet fra kl. 00.05 – 05.15.

Der vil dog alle nætter være mulighed for passage kl. 02.00, og udrykningskøretøjer kan altid passere broen ved forvarsel til brovagten.

Broen vil også være spærret for søtrafik i tidsrummet fra kl. 00.05 – 05.15 fra 3. maj til og med 7. maj. Dette er udmeldt i Efterretninger for Søfarende (EfS).

Endnu mere driftssikker bro

Arbejdet er planlagt til nattetimerne, så det generer færrest mulige trafikanter og ikke har indflydelse på transport med områdets landbrugskøretøjer.

Efter arbejdets færdiggørelse vil broen være endnu mere driftsikker.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, der måtte opstå som følge af arbejdet, og opfordrer bilisterne til at orientere sig om arbejdet og den generelle trafiksituation på www.trafikken.dk og opfordrer sejlende til at orientere sig på Efterretninger for Søfarende.

Nøgleord

Kontakter

Ingeniør Lis Lassen, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 7153, mail: lila@vd.dk
Kommunikationskonsulent Brian Christensen, tlf.: 72 44 37 55, mail: bch@vd.dk

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Ny slags vejstribe kan ses bedre i mørke og regn8.5.2021 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste trafikanter kender nok oplevelsen af, at det kan være svært at se vejstriberne i mørke og vådt vejr – med den utryghed, som det fører med sig. Denne oplevelse skulle meget gerne blive reduceret på de store veje i fremtiden. I de kommende år udskifter Vejdirektoratet nemlig løbende vejstriberne - altså de vognbanelinjer, der adskiller kørersporerne - på statsvejnettet med en ny form for striber, der er markant nemmere at se i mørke og vådt vejr. ”De nye vejstriber er lavet på en måde, der gør dem mere synlige i lyset fra billygterne, når det er mørkt og regnvejr,” fortæller Michael Ruben Anker Larsen fra Vejdirektoratet. ”Det vil forhåbentlig øge trygheden hos trafikanterne, samtidig med at det forbedrer fremkommeligheden og sikkerheden ude på vejene.” Hemmeligheden bag de nye vejstriber er, at de ikke udgøres af én sammenhængende linje som de nuværende. I stedet er de opbygget af en masse små dråbe- eller perleformede markører, der tilsammen udgør en vejstribe. Disse små mark

Omkørslen på Rute 21 Kirkeåsvejen ændres lørdag den 8. maj på grund af cykelløb6.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Omkørslen på Rute 21 Kirkeåsvejen er omlagt lørdag den 8. maj fra klokken 07.00 til 18.30. Det skyldes, at der afholdes et stort cykelløb på Odsherredvej/Oddenvej denne dag, hvilket blokerer for en del af den omkørselsrute, der ellers skal bruges under resten af vejarbejdet. Det er Frederiksberg Bane- og Landevejscykelklub, som står bag løbet med titlen ”Grand Prix Ejner Hessel og Segafredo 2021," hvor over 500 cykelryttere ventes at deltage, herunder Danmarks hjemlige cykelelite. Cykelløbet har mål og startfelt i Lumsås. På oversigtskortet kan man se omkørslerne for henholdsvis den sydgående og den nordgående trafik. I sydgående retning skal trafikanterne køre via Lyngvej til Højby - Nyvej - Højby Stationsvej - Højby Hovedgade - Tinghulevej – og tilbage til rute 21 sydgående. I nordgående retning skal man køre via Holbækvej - Hønsinge Omfartsvej - Nykøbing-Slagelsevej - Lyngtoftevej - Lyngvej – og tilbage til rute 21 nordgående.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum