Hjørring KommuneHjørring Kommune

NaTour – et rullende lejrbål til hele Danmark

Del

Med 3 mio. kr. fra Nordea-fonden realiserer Naturmødet nu ønsket om en mobil naturscene. Projektet NaTour sætter hjul under naturformidling og debat og bringer Naturmødet ud i alle hjørner af Danmark.

Formand for Naturmødet Arne Boelt og Naturmødechef Jesper Lauritsen er klar til at sætte hjul under Naturmødet.
Formand for Naturmødet Arne Boelt og Naturmødechef Jesper Lauritsen er klar til at sætte hjul under Naturmødet.

Naturen tilhører os alle. Interessen for natur og biodoversitet har aldrig været større. Derfor skal naturdebatten ud i asfaltjunglen, ind på festivalpladsen og helt ind på vores skoler. Den ambition bliver nu til virkelighed med NaTour.

Naturen skal ud til folket

Med NaTour får danskerne en alsidig platform til at skabe større interesse for vores fælles natur. Her kan børn, unge og ældre lære om dyr, planter, skov og hav på nye og spændende måder. Grundidéen er, at naturdebatten skal ud af hænderne på ”Tordenskjolds soldater” og ud til nye målgrupper, som ikke nødvendigvis interesserer sig for naturen i forvejen.

Nordea-fonden støtter NaTour med tre mio. kr. over tre år. Hjørring Kommune medfinansierer den rullende naturscene med 1.500.000 kr.

Formand for Naturmødet og borgmester i Hjørring Arne Boelt siger om initiativet:

- Helt fra Naturmødets start har vi haft en ambition om at være platform for naturdebat og formidling hele året og ikke kun de tre dage i maj. Det er en ambition, som kræver power, og med Nordea-fondens støtte kan vi nu løfte den ambition. Vi glæder os til at bringe Naturmødets ånd ud i alle afkroge af Danmark og sætte naturen på dagsordenen helt nye og uventede steder.

Naturmøde hele året – i hele landet

Helt konkret indkøbes, dekoreres, udstyres og bemandes en rullende platform, som danner den fysiske ramme om projektet. Køretøjet kan simpelt og hurtigt omdannes til en scene med indbygget audio-udstyr og 50-100 tilskuerpladser. Det fungerer desuden som et mobilt udstillingslokale med plads til skarp formidling om dansk natur.

NaTour-projektet bliver forankret i organisationen bag Naturmødet, men ligesom Naturmødet er NaTour en åben platform, hvor alle har mulighed for at byde ind og komme til orde. Derfor kan NaTour scenen også lånes ud til lokale og nationale naturinstitutioner og -organisationer, som gerne vil lave formidlingsevents rundt omkring i landet.

Den rullende platform bliver bemandet med et korps af dygtige unge, som interesserer sig for naturformidling. Uddannelsen af NaTourPiloterne er en indbygget målsætning i projektet ligesom det at udvikle og afprøve nye koncepter for naturformidling er en vigtig del. NaTour projektet opstartes og rammer landevejene allerede i 2020.

Nordea-fonden med på tur

- Det er imponerende, at det årlige Naturmøde i Hirtshals allerede er så stærkt forankret, at aktiviteterne kan foldes ud hele året og i hele landet. På den måde tager Naturmødet et markant ansvar for at få flere ud i det fri, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Fonden planlægger også at slutte sig til turen for at lytte med til debatterne.

Fakta:

  • NaTour er et tre-årigt projekt.
  • År 1 handler om indkøb, etablering og indkøring
  • År 2 handler om afprøvning af koncepter
  • År 3 skal afrunde formatet og sikre et bæredygtigt projekt for fremtiden
  • NaTour er støttet af Nordea-fonden med tre mio. kr.
  • Hjørring Kommune medfinansierer projektet med 1.500.000 kr.

Kontakter

Formand for Naturmødet borgmester Arne Boelt
Tlf. 4122 3069
arne.boelt@hjoerring.dk

Naturmødechef Jesper Lauritsen
Tlf. 4122 6543
jesper.lauritsen@hjoerring.dk

Kommunikationschef hos Nordea-fonden Tine Wickers
Tlf. 2840 8480
tw@nordeafonden.dk

Billeder

Formand for Naturmødet Arne Boelt og Naturmødechef Jesper Lauritsen er klar til at sætte hjul under Naturmødet.
Formand for Naturmødet Arne Boelt og Naturmødechef Jesper Lauritsen er klar til at sætte hjul under Naturmødet.
Download
Download

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune vil hjælpe børnefamilierne og bilbørnene!31.7.2020 10:38:31 CESTPressemeddelelse

Det kan være svært at få dit barn til at transportere sig selv, men vi er her for at hjælpe dig. Sig nej – dit barn kan selv. Sådan lyder opfordringen i en ny kampagne fra otte nordjyske kommuner, der står sammen om at motivere og opfordre til, at børn og unge mellem 9 og 15 år selv kommer i skole. Når børn og unge selv kommer i skole - enten på cykel, ved at gå eller på anden måde transporterer sig selv - så er der stort set kun positive sidegevinster.

Genåbning af ældrecentre i Hjørring Kommune1.7.2020 15:42:01 CESTPressemeddelelse

I dag har Sundheds- og Ældreministeriet udsendt en bekendtgørelse, som også træder i kraft i dag. Det betyder, at alle kommuner nu skal genåbne for besøg både ude og inde på alle ældrecentre. - Vi arbejder på højtryk for at efterkomme den nye bekendtgørelse herunder mulighed for besøg både ude og inde på vores ældrecentre. På samme tid er vi dog fortsat nødt til at være forsigtige, og det vil tage nogle dage før vi mener, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne for besøg indendørs. Vi kan ikke med så kort varsel implementere de forholdsregler, vi vurderer, der er nødvendige for at passe på vores ældre borgere, siger direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen Leif Serup. Han regner med, at det på mandag igen bliver muligt at komme på indendørsbesøg på de kommunale ældrecentre. Dog vil besøgsrestriktionerne for beboerne på Vendelbocenteret blive opretholdt indtil videre. Forsigtighedsprincippet er udgangspunktet ved besøg på kommunens ældrecentre. Derfor vil der være f

Tal fra SSI: Antallet af nye smittede falder i Hjørring Kommune og det betyder lempelser af midlertidige restriktioner26.6.2020 13:38:42 CESTPressemeddelelse

De nyeste tal fra Statens Serum Institut opgjort på kommuneplan viser, at antallet af nye smittetilfælde de seneste syv dage i Hjørring Kommune har været faldende og ligger i dag på niveau med andre kommuner. - Der er således ikke en større risiko ved at gå på stranden i Løkken end ved at gå en tur på Strøget i København. Derfor kan alle medarbejdere, borgere og turister være helt trygge ved at færdes rundt i kommunen. Det er fortsat afgørende, at vi alle sammen fortsat følger generelle anbefalinger - ligesom alle steder i landet: hold afstand og sørg for god håndhygiejne, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen. Det er i dag besluttet, at de særlige restriktioner, der blev iværksat da smitten brød ud på Vendelbocenteret, gradvis nu bliver ophævet. I løbet af den kommende uge vil det igen blive muligt at aflægge besøg på et af kommunens øvrige ældrecentre, som udgangspunkt dog kun på udearealer. Besøgsrestriktionerne for beboerne på Vendelbocenteret opretholdes indtil videre. En rækk

Medarbejderne i ældreplejen yder en kæmpe indsats – anerkend dem for det23.6.2020 12:34:06 CESTPressemeddelelse

De sidste par uger har været udfordrende på Vendelbocentret og i kommunens ældrepleje generelt. Desværre har flere medarbejdere fra kommunens ældreområde de seneste dage oplevet uheldige episoder, grænsende til chikane. Episoderne har både fundet sted i medarbejdernes arbejdstid såvel som i deres fritid. Det er naturligvis helt uacceptabelt og uordentligt. Vi er vidende om, at det for en medarbejder, der tager vagter på Vendelbocenteret, har fået konsekvenser for ægtefællens mulighed for at møde på arbejde. Et andet eksempel er en medarbejder, der blev kontaktet i en dagligvarebutik, med besked om at kommunens medarbejdere ikke havde noget at gøre der. - Vi er både vrede og skuffede over, at vores medarbejdere får sådan en medfart. Det hører ingen steder hjemme. Det er jo nogle af de medarbejdere, der har kæmpet og fortsat kæmper en brav kamp, for at udføre de mange ekstra tiltag, der skal stoppe smitten i at brede sig. Det er svære forhold at arbejde under. Samtidig gør de deres yders

Smittetilfælde på skoler har relation til allerede kendte smittekæder18.6.2020 17:42:39 CESTPressemeddelelse

I dag er to elever konstateret smittet på Lundergårdskolen. Den seneste uge er der også blevet konstateret smittede elever på henholdsvis Bagterpskolen og Højene Skole. Alle smittetilfælde på samtlige skoler i Hjørring Kommune har relation til allerede kendte smittekæder. Hjørring Kommune arbejder fortsat tæt sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed såvel som Sundhedsstyrelsen for hurtigst muligt at begrænse smitten. På forsiden af www.Hjørring.dk findes et fuldt overblik over de tiltag kommunen har iværksat for at begrænse nye smittetilfælde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum