Hjørring KommuneHjørring Kommune

NaTour – et rullende lejrbål til hele Danmark

Del

Med 3 mio. kr. fra Nordea-fonden realiserer Naturmødet nu ønsket om en mobil naturscene. Projektet NaTour sætter hjul under naturformidling og debat og bringer Naturmødet ud i alle hjørner af Danmark.

Formand for Naturmødet Arne Boelt og Naturmødechef Jesper Lauritsen er klar til at sætte hjul under Naturmødet.
Formand for Naturmødet Arne Boelt og Naturmødechef Jesper Lauritsen er klar til at sætte hjul under Naturmødet.

Naturen tilhører os alle. Interessen for natur og biodoversitet har aldrig været større. Derfor skal naturdebatten ud i asfaltjunglen, ind på festivalpladsen og helt ind på vores skoler. Den ambition bliver nu til virkelighed med NaTour.

Naturen skal ud til folket

Med NaTour får danskerne en alsidig platform til at skabe større interesse for vores fælles natur. Her kan børn, unge og ældre lære om dyr, planter, skov og hav på nye og spændende måder. Grundidéen er, at naturdebatten skal ud af hænderne på ”Tordenskjolds soldater” og ud til nye målgrupper, som ikke nødvendigvis interesserer sig for naturen i forvejen.

Nordea-fonden støtter NaTour med tre mio. kr. over tre år. Hjørring Kommune medfinansierer den rullende naturscene med 1.500.000 kr.

Formand for Naturmødet og borgmester i Hjørring Arne Boelt siger om initiativet:

- Helt fra Naturmødets start har vi haft en ambition om at være platform for naturdebat og formidling hele året og ikke kun de tre dage i maj. Det er en ambition, som kræver power, og med Nordea-fondens støtte kan vi nu løfte den ambition. Vi glæder os til at bringe Naturmødets ånd ud i alle afkroge af Danmark og sætte naturen på dagsordenen helt nye og uventede steder.

Naturmøde hele året – i hele landet

Helt konkret indkøbes, dekoreres, udstyres og bemandes en rullende platform, som danner den fysiske ramme om projektet. Køretøjet kan simpelt og hurtigt omdannes til en scene med indbygget audio-udstyr og 50-100 tilskuerpladser. Det fungerer desuden som et mobilt udstillingslokale med plads til skarp formidling om dansk natur.

NaTour-projektet bliver forankret i organisationen bag Naturmødet, men ligesom Naturmødet er NaTour en åben platform, hvor alle har mulighed for at byde ind og komme til orde. Derfor kan NaTour scenen også lånes ud til lokale og nationale naturinstitutioner og -organisationer, som gerne vil lave formidlingsevents rundt omkring i landet.

Den rullende platform bliver bemandet med et korps af dygtige unge, som interesserer sig for naturformidling. Uddannelsen af NaTourPiloterne er en indbygget målsætning i projektet ligesom det at udvikle og afprøve nye koncepter for naturformidling er en vigtig del. NaTour projektet opstartes og rammer landevejene allerede i 2020.

Nordea-fonden med på tur

- Det er imponerende, at det årlige Naturmøde i Hirtshals allerede er så stærkt forankret, at aktiviteterne kan foldes ud hele året og i hele landet. På den måde tager Naturmødet et markant ansvar for at få flere ud i det fri, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Fonden planlægger også at slutte sig til turen for at lytte med til debatterne.

Fakta:

  • NaTour er et tre-årigt projekt.
  • År 1 handler om indkøb, etablering og indkøring
  • År 2 handler om afprøvning af koncepter
  • År 3 skal afrunde formatet og sikre et bæredygtigt projekt for fremtiden
  • NaTour er støttet af Nordea-fonden med tre mio. kr.
  • Hjørring Kommune medfinansierer projektet med 1.500.000 kr.

Kontakter

Formand for Naturmødet borgmester Arne Boelt
Tlf. 4122 3069
arne.boelt@hjoerring.dk

Naturmødechef Jesper Lauritsen
Tlf. 4122 6543
jesper.lauritsen@hjoerring.dk

Kommunikationschef hos Nordea-fonden Tine Wickers
Tlf. 2840 8480
tw@nordeafonden.dk

Billeder

Formand for Naturmødet Arne Boelt og Naturmødechef Jesper Lauritsen er klar til at sætte hjul under Naturmødet.
Formand for Naturmødet Arne Boelt og Naturmødechef Jesper Lauritsen er klar til at sætte hjul under Naturmødet.
Download
Download

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune rykker vedligeholdelsesprojekter frem for at hjælpe erhvervslivet25.3.2020 20:55:27 CETPressemeddelelse

Byrådet i Hjørring Kommune har besluttet, at fremrykke vedligeholdelsesprojekter til over 30 millioner kroner. Dermed giver vi det bidrag, som vi har mulighed for p.t. til at sikre, at der er opgaver til bygge- og anlægsbranchen i den kommende tid, hvor mange andre opgaver sættes i stå. Dermed bliver det muligt at gennemføre en lang række opgaver på denne side af sommerferien, der ellers først var planlagt til gennemførelse henover sommeren og efteråret. Det gælder blandt andet renoverings- og vedligeholdelsesopgaver på skoler og daginstitutioner. - Vi ønsker, at støtte erhvervslivet med de værktøjer vi har i en tid, hvor konsekvenserne af Coronavirus rammer hårdt. Derfor håber vi, at dette kan være med til at holde gang i ordrebogen. Vi ser det som helt naturligt, at vi hjælper, og gør det vi kan i en svær tid samtidig med, at vi må gøre opmærksom på, at vores muligheder er begrænsede. Så langt hovedparten af hjælpen skal komme fra de statslige hjælpepakker, lyder det fra borgmester A

Hjørring Kommune fremrykker betalinger til private virksomheder17.3.2020 11:16:23 CETPressemeddelelse

Hjørring Kommune har besluttet at fremskynde betalinger til private virksomheder og samarbejdspartnere. - Vi ønsker, at give vores private leverandører og samarbejdspartnere en hjælpende hånd i forhold til deres kassebeholdning. Konsekvenserne af Coronavirus rammer vores erhvervsliv hårdt, og det er et fælles ansvar, at vi hjælper hinanden under disse særlige omstændigheder, siger borgmester Arne Boelt (S). Det betyder i praksis, at regningerne bliver betalt samme dag, som de bliver bogført fremfor med de normale og gældende betalingsfrister. Disse betalinger vil blive gennemført af økonomimedarbejdere, der i øjeblikket arbejder hjemmefra. Beslutningen om at fremskynde alle betalinger er truffet af et enigt Økonomiudvalg.

Udspillet til udligningsreform bekymrer6.2.2020 09:56:20 CETPressemeddelelse

Som gruppeformænd i Hjørring Kommunes byråd er vi blevet orienterede om konsekvenserne af regeringens udspil til en udligningsreform. Hvis udspillet bliver vedtaget, vil det have alvorlige konsekvenser for servicen i Hjørring Kommune. I værste fald står vi med en udfordring på 200 millioner kroner årligt fra 2023 og frem. Dette undrer, da vi er betegnet som en særligt udfordret kommune i udspillet. På samme tid er vi allerede i dag nødt til at bruge færre penge end landsgennemsnittet på langt de fleste serviceområder. Dette skyldes, at vi efter refusionsreformen langt fra får de penge til dækning af de overførselsudgifter, som vores borgere skal have. Det var netop denne udfordring, som reformen skulle løse. Vi appellerer derfor til, at Folketingets partier sikrer, at en udligningsreform får et væsentligt andet indhold, så alle kommuner får mulighed for at levere nogenlunde samme service til vores børn og ældre. Når engang en reform er faldet på plads, vil vi tage initiativ til at borg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum