Kræftens Bekæmpelse

Nationalt kræftcenter skal give bedre kræftbehandling

Del

I dag lyder startskuddet for en af de største faglige satsninger inden for kræftforskning i Danmark nogensinde. Et nyt landsdækkende kræftcenter skal samle alle gode kræfter inden for forskning og behandling af kræft og bidrage til, at nye behandlinger kommer hurtigere ud til kræftpatienter i hele landet.

’Danish Comprehensive Cancer Center’ er navnet på det landsdækkende kræftcenter, som etableres i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Danske Regioner, universiteterne og kræftlægerne. Organiseringen og pengene er på plads, og i dag skydes arbejdet i gang ved en stor konference på Christiansborg.

For Kræftens Bekæmpelse er det landsdækkende kræftcenter en milepæl i arbejdet for kræftpatienterne, siger Kræftens Bekæmpelses formand, Dorthe Crüger.

- Forskerne gør hele tiden nye fremskridt, men det går ikke altid så hurtigt med at få fremskridtene ud og gøre gavn for patienterne. Med det nye kræftcenter samler vi forskere, læger og alle andre fagpersoner på kræftområdet i et forpligtende samarbejde, så ny forskning hurtigt bliver omsat til bedre behandling, siger Dorthe Crüger.

Pengene er på plads

Kræftcenteret er ikke en fysisk bygning, men et samarbejde på tværs af landsdele og institutioner. Centret skal finansieres med fem mio. kr. årligt af staten. Derudover har Kræftens Bekæmpelse afsat to mio. kr. årligt de næste fem år til at drive centret.

Det nationale kræftcenter skal styrke forskningen på tværs af landet og udbrede gode, lokale forskningsprojekter til at være landsdækkende. På den måde får man flere patienter med i de enkelte forskningsprojekter, og det giver stærkere resultater.

Det vil også gøre danske forskere til attraktive samarbejdspartnere for andre lande og gøre det nemmere at søge om forskningspenge i f.eks. EU og udenlandske fonde.

- Det nye landsdækkende kræftcenter skal bane vejen for højere kvalitet i både forskning og behandling og for, at alle kræftpatienter i Danmark får den samme gode behandling, uanset hvor de bor, og hvilken social baggrund de har, siger Dorthe Crüger.

Videnscenter for immunterapi

Kræftens Bekæmpelse har afsat otte mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen 2016 til et videnscenter for immunterapi, som bliver et særligt indsatsområde under det nationale kræftcenter.

Derudover planlægger Kræftens Bekæmpelse at stå bag etableringen af endnu to forskningscentre, som skal indlejres i det landsdækkende kræftcenter, og hvoraf det ene skal finansieres af penge fra den kommende Knæk Cancer-indsamling 2017. Hvad disse to centre kommer til at handle om, er endnu ikke besluttet.

Det landsdækkende kræftcenter har en bestyrelse, en styregruppe og et fagligt udvalg med en lang række eksperter fra hele landet. Det får et sekretariat i Aarhus.

- - -

Fakta: Danish Comprehensive Cancer Center

Danish Comprehensive Cancer Center skal drives af Danske Regioner i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, universiteterne og kræftlægerne i De Danske Multidisciplinære Cancergrupper.

’Comprehensive Cancer Centres’ kendes fra udlandet og er ofte bygget op omkring et universitet, f.eks. Cambridge Cancer Center i Storbritannien. Det danske center er usædvanligt, fordi det omfatter et helt land – det hænger selvfølgelig også sammen med, at Danmark er et lille land.

Comprehensive betyder ’fyldestgørende’/’vidtgående’. I denne sammenhæng betyder det, at centret skal dække alle aspekter af ’kræftrejsen’ – dvs. forebyggelse af kræft, forskning, behandling, rehabilitering, senfølger, etc.

Konferencen på Christiansborg torsdag 9. marts er arrangeret af Danske Regioner, kræftlægerne i Danske Multidisciplinære Grupper og Kræftens Bekæmpelse.

Kontakter

Marianne Vestergaard
Kræftens Bekæmpelse
Kommunikation
Tlf. 2889 6055

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Brun for enhver pris: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft2.10.2018 06:00pressemeddelelse

Solariebrug er kræftfremkaldende, og jo yngre du er, jo farligere er det. Men hvis vi vil have unge til at lade være med at gå i solarium, er det ikke nok at fortælle dem, at det er sundhedsskadeligt. Det ved de fleste nemlig godt, viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne. Solkampagnen efterlyser fokus på, at modermærkekræft er en meget alvorlig sygdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum