Esbjerg Kommune

Når hjernen skades - gratis foredrag om at leve bedst muligt med hjerneskade og hjernerystelse

Del

Når man rammes af en hjerneskade, kan det have mange konsekvenser. Ikke alene for den, der er ramt, men også for de pårørende. To gratis foredrag sætter fokus på, hvordan man bedst håndterer de nye livsvilkår efter en hjerneskade, og hvordan man bedst hjælper sin hjerne efter en hjernerystelse, så situationen bedres og ikke forværres.

Over 230.000 mennesker i Danmark lever med en erhvervet hjerneskade. Når et menneske rammes af hjerneskade, kan det påvirke hele familien. På den baggrund inviterer Esbjerg Kommune og Hjerneskadeforeningen Sydvestjylland nu til to foredrag om, hvordan man som ramt eller pårørende bedst håndterer de nye livsvilkår efter en hjerneskade, og hvordan man bedst hjælper sin hjerne efter en hjernerystelse, så situationen bedres og ikke forværres.

- Viden, råd og vejledning er vigtig, når man rammes af en hjerneskade. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med Hjerneskadeforeningen Sydvestjylland har fået mulighed for at invitere til to forskellige foredrag, som sætter fokus på, hvad man som hjerneskadet eller pårørende kan gøre for at leve bedst muligt med de nye livsvilkår. Jeg håber, at mange vil benytte sig af tilbuddet, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, Olfert Krog.

Når skade i én hjerne rammer hele familien

Psykolog Chalotte Glintborg, forsker i hjerneskaderehabilitering, vil i foredraget ’Når skade i én hjerne rammer hele familien’ fortælle om, hvordan dynamikken i en familie ændres, når den ene part rammes af en skade i hjernen. Hun vil også komme ind på, hvordan man som ramt af en hjerneskade eller som pårørende kan håndtere krise, sorg og nye livsvilkår.

Foredraget finder sted torsdag den 2. december 2021 kl. 15.30 – 17.30 på Hovedbiblioteket Esbjerg, Nørregade 19, 6700 Esbjerg. Der er plads til maksimalt 100 deltagere.

Når hjernen ikke orker

I foredraget ’Når hjernen ikke orker’ forklarer neuropsykolog Christiane Ross-Jepsen, hvad der sker med hjernen efter en hjernerystelse. Mental træthed efter en hjernerystelse kan føre til, at man kun i begrænset omfang kan deltage i aktiviteter, være social og indgå i meningsfulde relationer. Til foredraget kan man blandt andet høre om, hvordan man bedst hjælper sin hjerne, så situationen bedres og ikke forværres.

Foredraget holdes to gange:

Mandag den 29. november 2021 kl. 15.30-17.30 i Seminariehuset, Simon Hansens Vej 1, 6760 Ribe

Mandag den 6. december 2021 kl. 15.30-17.30 på Hovedbiblioteket Esbjerg, Nørregade 19, 6700 Esbjerg

Der er plads til maksimalt 50 deltagere til hvert foredrag.

Tilmelding er nødvendig

Alle interesserede er velkomne. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Man kan tilmelde sig på www.esbjerg.dk/hjerneskade eller på tlf. 76 16 69 69.

Kontakter

Olfert Krog, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Esbjerg Kommune, tlf. 29 88 01 45

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Mette Rindom Pedersen, Hjerneskadeforeningen Sydvestjylland,
tlf. 20 88 56 51

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum