Naturvidenskabernes HusNaturvidenskabernes Hus

Nanna Seidelin udpeget som medlem af TeknologipagtRådet

Del

Erhvervsministeriet har nu offentliggjort, at direktør i Naturvidenskabernes Hus, Nanna Seidelin, er udpeget som medlem af det 13 mand store råd, der skal stå i spidsen for regeringens Teknologipagt.

Gennem skole-virksomhedssamarbejder skal de unge inspireres til en fremtid med naturvidenskab og teknologi. (Foto: Naturvidenskabernes Hus)
Gennem skole-virksomhedssamarbejder skal de unge inspireres til en fremtid med naturvidenskab og teknologi. (Foto: Naturvidenskabernes Hus)

Den 24. april lancerer regeringen Teknologipagten ved et arrangement på Experimentarium i København.

Naturvidenskabernes Hus vil være til stede med både en showcase på skole-virksomhedssamarbejder og med direktør Nanna Seidelin, der officielt bliver præsenteret som et af 13 medlemmer af TeknologipagtRådet. Det har Erhvervsministeriet offentliggjort i en pressemeddelelse i dag den 19. april.

Rådet er sammensat af 13 personer fra erhvervslivet, uddannelsessektoren og fra udvalgte organisationer.

TeknologipagtRådet skal stå i spidsen for Teknologipagtens arbejde med at få flere danskere til at arbejde med og uddanne sig inden for digitale og tekniske fag.

Teknologipagtens arbejde er vigtigt for samfundet

Teknologipagten arbejder med en målsætning om at styrke kompetencerne i samfundet til en teknologisk og digital fremtid. Målet er, at 20 procent flere danskere skal gennemføre uddannelser inden for STEM (Science, Technology, Engineering, Math) både på faglært og videregående niveau i 2028. Det svarer til omkring 10.000 personer.

”Allerede i dag er der mangel på arbejdskraft med naturfaglige, tekniske og IT-faglige kompetencer. Derfor er et stort initiativ som regeringens Teknologipagt meget vigtigt,” siger Nanna Seidelin.

”Vi vil meget gerne bidrage til, at Teknologipagten lykkes og kommer i mål. Formålet med Teknologipagten flugter fuldstændig med Naturvidenskabernes Hus’ mission om, at flere unge skal inspireres til en fremtid med naturvidenskab og teknologi,” siger hun.

I Tektanken kan danske virksomheder bidrage til Teknologipagten

En vigtig pointe i Teknologipagten er, at alle kan bidrage til målsætningen. Virksomheder og organisationer, der gerne vil gøre en indsats kan byde ind med egne projekter eller melde sig under fanerne hos andre.

I Tektanken, det landsdækkende netværk for skole-virksomhedssamarbejde, som Naturvidenskabernes Hus står bag, arbejder over 100 virksomheder allerede med skoler og gymnasier for at vise de unge mulighederne i naturvidenskabelige, tekniske og faglærte uddannelser. Men langt flere kan være med, siger Nanna Seidelin.

”Vi er jo allerede i fuld gang i Tektanken med at inspirere de unge til en fremtid med naturvidenskab og teknologi. Vores enkle koncept for skole-virksomhedssamarbejde kan hjælpe mange virksomheder i Danmark med at støtte op om Teknologipagten,” siger hun.

Over 100 virksomheder er i dag med i Tektanken. Blandt andre kernevirksomhederne Danfoss, Grundfos, Haldor Topsøe, Microsoft, Novozymes og Coloplast, som også er ambassadører for Tektanken.

Alle virksomhederne og deres forløb med skoler og gymnasier kommer til at ligge på en overskuelig portal på Naturvidenskabernes Hus hjemmeside via www.tektanken.dk.

Tektanken. Det er nemt at være med

  • Naturvidenskabernes Hus er klar til at hjælpe alle virksomheder, der vil tage ansvar for fremtidens medarbejdere, og det er nemt at være med for alle virksomheder.

  • Tektanken faciliterer besøgskoncepter og udvikler virksomhedsrelaterede opgaver, der indgår som en del af et forløb mellem en virksomhed og en grundskole eller ungdomsuddannelse.
     
  • Vi tager virksomhederne i hånden fra første færd og hjælper dem i gang. Vi har stor erfaring med skolekulturen og virksomhedskulturen, netop derfor er vi gode til at bygge bro mellem de to kulturer.

Medlemmer af TeknologipagtRådet.

André Rogaczewski, CEO i Netcompany (formand)
Søren Gaard, erhvervsøkonomisk direktør i Erhvervsministeriet (næst-formand)
Kim Graugaard, vicedirektør i DI
Lauritz Rønn, vicedirektør i Dansk Erhverv
Claus Jensen, formand for CO-Industri og Dansk Metal
Thomas Damkjær Pedersen, formand i IDA
Steen Nielsen, Bestyrelsesformand i JENSEN Denmark A/S
Jørgen Jakobsen, Nordic Director i DXC Technology
Pia Appel Møller, Group Vice President HR i Haldor Topsøe
Nanna Seidelin, direktør i Naturvidenskabernes Hus
Mads Tofte, rektor for IT-Universitetet
Christian Mathiasen, rektor for Erhvervsakademi Aarhus.
Erik Knudsen, rektor for University College Lillebælt og formand for Astra
Hanne Shapiro, stifter og ejer af Shapiro Future.

Desuden indgår repræsentanter fra Uddannelses- og forskningsministeriet, Undervisningsministeriet, og Beskæftigelsesministeriet på afdelingschefniveau som tilforordnede i TeknologipagtRådet. (Kilde: Erhvervsministeriet)

Yderligere oplysninger og kommentarer:

Direktør Nanna Seidelin - ns@nvhus.dk / 29411133
Kommunikationschef Bjørn Kock Lærkedahl - bkl@nvhus.dk / 51194944 

Billeder

Gennem skole-virksomhedssamarbejder skal de unge inspireres til en fremtid med naturvidenskab og teknologi. (Foto: Naturvidenskabernes Hus)
Gennem skole-virksomhedssamarbejder skal de unge inspireres til en fremtid med naturvidenskab og teknologi. (Foto: Naturvidenskabernes Hus)
Download

Links

Information om Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus
Naturvidenskabernes Hus
P.E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro

51194944http://www.nvhus.dk

NATURVIDENSKABERNES HUS

Vi bygger bro mellem skoler og erhvervsliv og understøtter lærere i at udvikle og gennemføre inspirerende og virkelighedsnær undervisning.

Det er vores mål, at mange flere unge vælger en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid.

WWW.NVHUS.DK

Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum