ISS Danmark

Nætterne i Blans er afgørende for fødevaresikkerhede

Del

På slagteriet i Blans arbejder cirka 60 rengøringsfolk fra ISS Danmark med at gøre slagteriet klar til produktion. Den specialiserede rengøring på de forskellige slagterier og fabrikker er bydende nødvendig for Danish Crowns tårnhøje fødevaresikkerhed

Red Star Photography
Red Star Photography

Når du slagter en gris, kan du ikke undgå at grise lidt. Når man så slagter 11-12.000 grise om dagen i et friskt tempo, som de gør på slagteriet i Blans, så giver det sig selv, at slagteriet er en blodig og ”beskidt” arbejdsplads, når de sidste slagtere tager hjem klokken 23.00.

Det er her, at ISS Danmark kommer ind i billedet. ISS Danmark er en af verdens førende udbydere af serviceydelser som f.eks. rengøring på arbejdspladser. ISS  Danmark har i årtier stået for rengøringen af slagteriet i Blans, og Dorthe Pedersen, der er kundechef i ISS Danmark , har haft en fast kontorplads i Blans de sidste 15 år. Hun er startet med selv at stå med vandslangerne og sæben, men i dag har hun ansvaret for, at rengøringen er, som den skal være.

- Langt størstedelen af tiden føler jeg jo mig egentlig som en del af Danish Crown, selvom mine chefer og ansættelse er i ISS Danmark. Vores rengøringsfolk er her hele døgnet og gør løbende rent, men når de sidste går hjem, så rykker vi ind med 55-60 medarbejdere, hvis opgave er at gøre slagteriet så rent, at det kan godkendes til at starte en ny produktion igen klokken 6 om morgenen, fortæller Dorthe Pedersen.

Ingen produktion uden rengøring
Processen i natte-rengøringen er, at de starter med at fjerne de værste rester fra slagtningen, hvorefter der bliver fortaget en grov-skylning. Herefter bliver der skrabet sammen igen for at skylle en gang til, så det er klar til at blive sæbet ind med en specialsæbe, som skal sidde lidt, inden der igen kan blive skyllet. Til sidst bliver alt fra gulv til lamperne over båndene desinficeret med en speciel kemikalieblanding.

Skylningerne bliver foretaget med 50 grader varmt vand, og selvom de mange skylninger af de store arealer resulterer i et stort vand- og energiforbrug, så er det en nødvendighed.

- Det siger næsten sig selv, at vi er dybt afhængige af en grundig rengøring om natten. Hvis slagteriet ikke er godkendt til produktion, når hundredvis af medar­bejdere møder ind, og grisene står og venter i stalden, så bliver det hurtigt rigtig dyrt og problematisk. Der­for er vi glade for, at vi har et godt samarbejde med de dygtige folk fra ISS Danmark, som sørger for, at vi hver dag har en produktionsklar arbejdsplads, siger Ole Carlsen, der er fabrikschef i Blans

Løbende deadlines
Når man går rundt i afdelingerne, så kan rengøringen for udefrakommende godt virke en smule kaotisk og tilfældig, men det er langt fra tilfældet.

Dorthe Pedersen fortæller, at medarbejderne med de blå hjelme er formænd for små teams, mens de resterende medarbejdere med hvide hjelme er en del af de teams. Den enkelte medarbejder har hver nat den samme position og opgave. På den måde sikrer man en høj kvalitet af rengøringen, da medarbejderne nogle steder også skal skille maskinerne ad, rengøre dem og samle dem rigtigt igen. Andre steder skyder medarbejderne skumgummi-bolde gennem rørene for at få alle efterladenskaber ud i den anden ende.

Og der er travlt. Allerede klokken 03.00 kommer der servicefolk for at servicere maskiner og værktøj i produktionen, så der skal rengøringen være nået til et vist niveau. Cirka kl. 04.30 kommer slagteriets egenkontrol og starter deres gennemgang. Det er egenkontrollen, som godkender rengøringens arbejde og i sidste ende godkender slagteriet til pro­duktion.

- Det er en hårfin balance mellem at få gen­nemført rengøringen i de forskellige trin i et friskt tempo uden at gå på kompromis med kvaliteten. Derfor går vi også op i vores arbejde og sætter en stolthed i at aflevere et rent slagteri til Danish Crowns medarbejdere, når de møder ind, siger Dorthe Pedersen.

Billeder

Red Star Photography
Red Star Photography
Download
Red Star Photography
Red Star Photography
Download
Red Star Photography
Red Star Photography
Download
Red Star Photography
Red Star Photography
Download
Red Star Photography
Red Star Photography
Download

Information om ISS Danmark

 

Følg pressemeddelelser fra ISS Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ISS Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum