Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Næstved Spiller Dansk i uge 44

Del

Endnu en gang er Næstved Kommune i front, når det kommer til at fejre dansk musik og dem der skaber det. Uge 44 er Spil Dansk Uge i hele Danmark og den lokale arbejdsgruppe i Næstved, har strikket et spændende program sammen.

Der venter mange musikalske oplevelser i Næstved Kommune i uge 44. Spil Dansk Ugen er et landsdækkende projekt, der i 20 år har arbejdet med det formål at styrke danskproduceret musik. Det vil sige musik skabt af danske komponister, sangskrivere, tekstforfattere og producere.

I Næstved Kommune står en gruppe bestående af en række kulturinstitutioner for at koordinere, hvad der sker. Kommunen indkøber en såkaldt Spil Dansk-pakke af begivenheder, og institutionerne supplerer med øvrige musikalske godter.

Allerede mandag eftermiddag vil der være aktivitet i Sydbank Arkaden på Axeltorv, når Næstved Musikskoles rytmiske fokuslinje og Næstved Gymnasiums Musik Master Class viser hvad deres allerdygtigste og ambitiøse elever kan.

Der er oplevelser resten af ugen i Sydbanks Arkade, hvor FOF’s kor First Choice optræder torsdag, og de øvrige dage vil Næstved Musikskole forkæle byen med musik fra en række af deres mange fantastiske kor og orkestre. Her kan man opleve alt lige fra tværfløjte, blokfløjte, klarinet, klaver, harmonika, violin og guitar med et af skolens største orkestre ”Akustiske Musikanter”, Olsen Kyllinger, GuitarRødderne, koret ”De Glade Lunger” og fællessang under ledelse af Musikskolens Helle Møller. Koncerterne i Sydbank Arkaden er et helt nyt samarbejde mellem Musikskolen og Sydbank, som er med til at sikre at der er offentlige koncerter midt i byen – men med tag over hovedet. November er ikke altid god til udendørs musik.

Øre-quiz på Biblioteket
Næstved Bibliotek inviterer indenfor til både hygge og koncert i Spil Dansk ugen Mandag er det ingen mindre end Jacob Duvier der leverer en af hans yderst populære musikquizzer ”Quiz mig i øret”, og vil teste Næstved-niveauet i musikviden gennem spørgsmål og lydbidder.

Tirsdag får Næstved Bibliotek først besøg af de fire børne- og ungdomskor fra Næstved Musikskole, der lander efter en lille turné rundt i kommunen med ”Spil Dansk Bussen”. Om aftenen inviterer biblioteket til koncert og artist talk med musikeren Hunbjørn, der laver elektroniske live-setups med synths og samplepads. En unik chance for at få et indblik i den kreative sjæls arbejde med sin musik.

Onsdag er det bibliotekets helt egen Musiklytteklub, der inviterer dig og din yndlingsplade indenfor til en snak om musik, og hvad du godt kan lide.

Fredag runder Næstved Bibliotek deres Spil Dansk Uge af, med deres genopstartede Fællessang kl. 10.10.

Musik i kirke, lade og skole
I Fuglebjerg har Kulturladen strikket et program sammen, hvor du kan starte torsdagen med morgensang i Fuglebjerg Kirke, fortsætte til fællessang med sange fra Højskolesangbogen i Kulturladen, og om aftenen vende tilbage til kirken til spændende koncert med guitarvirtuos Søren Bødker Madsen, som spiller alt fra Mozart til Metallica.

I Tybjerghus har de frivillige inviteret en anden guitarekspert til at spille tirsdag. Mads Westphal er klar til at underholde med fællessang, gode grin og vellydende musikalske fortolkninger.

Musikskolen inviterer onsdag indenfor til Cafékoncert i Fladsåskolens afd. Mogenstrup, og om torsdagen er det afdelingen på Skellet der også byder på cafékoncert og hygge.

Næstved by byder også på koncert med duoen The Boys som besøger Humle Ølbar lørdag, og på Grønnegades Kaserne Kulturcenter er der koncert i Ny Ridehus både mandag og fredag. Mandagen byder kulturcentret indenfor til gratis koncert med Shu-Bi-duas guitarist, B-Joe, som er kendt for sine højenergiske rocknumre. Om fredagen er det ingen ringere end bysbørnene fra ”Sømændene” der endnu engang sætter ild til Næstved på deres 20 års jubilæumsturné.

Og for at det ikke skulle være nok, inviterer Næstved Musikaftenskole alle der elsker rockmusik indenfor i Gl. Ridehus, hvor rockbandet Genklang fyrer den af søndag aften.

Læs omtaler af hele programmet på spildansknaestved.dk.

Kontakter

Billeder

Information om Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10
4700 Næstved

5588 3940http://www.gkkultur.dk

Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved er Sydsjællands største kulturcenter med koncerter, teater, foredrag, stand-up samt andre arrangementer. Kulturcentret er beliggende i de tidligere kasernebygninger, der var kendt som Grønnegades Kaserne og alle de gamle bygninger er i dag blevet indrettet til en række forskellige kulturelle formål.

Følg pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Gratis sommerkoncerter under åben himmel i Næstved29.6.2022 12:01:12 CEST | Pressemeddelelse

Der står varme, sommer og lækre, gratis koncerter på menuen, når Grønnegades Kaserne Kulturcenter endnu en gang inviterer indenfor til Sommer på Grønnegade. Koncerterne spænder vidt over genrer, men fælles for dem er, at de alle sammen foregår under åben himmel på Lave Ridebane. De bookede navne er: Zar Paulo, Pauline, Godtfolket, The Courettes, Kansas City Stompers, Havblik, Aksglæde, Starlingville, Zididada og en operahyldest: Viva Puccini!

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum