Næstved Kommune

Næstved Kommune får ny hjemmeside

Del

Næstved Kommunes hjemmeside, næstved.dk, bliver lettere at finde rundt på fra torsdag 26. marts. Det skal være nemmere og hurtigere for borgerne at klare deres ærinder og finde informationer fra og om Næstved Kommune, som de har brug for. Det sker midt i en corona-tid – og det er helt bevidst.

Forsiden på det nye naestved.dk
Forsiden på det nye naestved.dk

- Lige nu har vores borgere større behov for at finde oplysninger på vores hjemmeside end nogensinde før. Det var ikke så nemt at finde de nødvendige oplysninger på den gamle hjemmeside – og sådan skal det selvfølgelig ikke være, fortæller borgmester Carsten Rasmussen.

Hjemmesiden var blevet forældet, samtidig med at den havde vokset sig for stor og uoverskuelig for både borgere og ansatte. Ud over et nyt og flottere udseende, så er indholdet på hjemmesiden reduceret fra 3.400 sider til 465.


Udviklingen af indholdet til hjemmesiden har udvalgte webredaktører fra hele kommunen klargjort over en længere periode. Det betyder også, at hvis hjemmesiden ikke går i luften midt i corona-krisen, så vil den kræve en ny omgang opdatering af indholdet. Det ville kræve unødvendigt merarbejde. Krisestaben bakker desuden op om relanceringen af hjemmesiden på dette tidspunkt, netop for hjælpe borgerne til at finde det seneste nye om coronavirus.

Hjemmesiden indeholder stadig alt det politiske stof, kommunens maskinrum og de mange indsatser, Næstved Kommune gør, ligesom tidligere. Nu skal man bare ikke igennem flere sider om et bestemt emne, da de nu er samlet i samme artikel.

- Udover at det nu er nemmere for borgerne at finde rundt på hjemmesiden, så er vores selvbetjeningsløsninger også blevet helt digitale. Det betyder, at det ikke længere er nødvendigt at skulle printe, scanne og lignende, når man benytter vores selvbetjening, forklarer Carsten Rasmussen

Justering af byvåbnet
I forbindelse med lanceringen af den nye hjemmeside er der også sket en mindre justering af kommunens byvåben, der består af en krone, to nøgler og to bølger. Byvåbenet, der er fra 1421, er gennem tiden løbende blevet justeret, senest ved kommunesammenlægningen i 2007.

Byvåbenet er nu gjort lidt mindre detaljeret, så det også kan gengives i små formater og på skærme, hvor de fleste møder byvåbenet. Derudover er farverne justeret for at øge kontrasten og dermed øge læsevenligheden på en skærm.

- Vores byvåben er et af de ældste i Danmark - og det skal vi naturligvis værne om, lyder det afslutningsvis fra Carsten Rasmussen.

Kontakter

Billeder

Forsiden på det nye naestved.dk
Forsiden på det nye naestved.dk
Download

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Nye boligformer i landområderne – online borgermøde28.5.2020 21:55:00 CESTPressemeddelelse

Næstved Kommune inviterer til oplæg og debat på deres Facebookside. Emnet denne gang er, hvordan kommunen i en kommende revision af kommuneplanen kan skabe mulighed for nye boligformer i landområderne. Alle er velkomne online 3. juni. Først er der oplæg om boligformer og deres betydning for lokalområdet. Derefter byder hele Landdistriktsudvalget op til diskussion, svarer på spørgsmål og lytter til forslag om nye boligformer i landdistrikterne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum