Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek viser filmen ”De pårørende”

Del

Se dokumentarfilmen ’De Pårørende’ og mød filmens instruktør Vibe Mogensen til en snak om filmens indhold tirsdag d. 21. september kl. 19-21

Psykisk sygdom er blevet Danmarks nye folkesygdom nummer et. Tallet er støt stigende, ikke mindst hos unge mennesker. 15% af alle danske børn og unge får stillet en psykiatrisk diagnose, før de fylder 18 år. Antallet af unge mennesker, som bliver ramt af psykiske lidelser, overgår dermed langt både cancer- og diabetespatienter.

Når børn og unge rammes, så rammes også deres nærmeste; forældrene, kæresterne, deres søskende. En tredjedel af danskerne. Det er en virkelighed, som udleves i højeste alarmberedskab alle døgnets timer. Og det koster. Denne film handler om dem, udtaler bibliotekar Jesper Christensen fra Næstved Bibliotek

Om filmen

Filmen handler om en gruppe forældre – alle med en betingelsesløs kærlighed til deres børn – som har valgt at dele deres desperation, følelse af magtesløshed og erfaringer med hinanden og på film. Vi kommer helt tæt på de pårørende sammen med psykoterapeut Lene E. Karlsson i et rum, der normalt er utilgængeligt og underlagt tavshedspligt.

Når vi har vist filmen vil der efterfølgende være mulighed for at snakke om filmen og filmens temaer med instruktøren Vibe Mogensen, der tidligere har lavet dokumentarfilmen ’Min fars sind’.

Arrangementet er gratis, men med tilmelding på www.naesbib.dk

Temauger om psykiske lidelser

Foredraget er andet arrangement under temaet ”Psykiske lidelser, som dækker over tre arrangementer i perioden 16-22. september.

Næstved Bibliotek vil med disse arrangementer sætte fokus på et område, der berører flere og flere mennesker i alle miljøer både de der bliver syge men også deres pårørende udtaler kulturformidler Helle Sigaard fra Næstved Bibliotek.

Samtidig er psykiske lidelser stadig lidt tabubelagt, selvom der gennem de senere år er blevet sat mere fokus på området. Det er stadig er lettere at tale om en brækket arm end en depression eller angstlidelse.

Kontakter

Billeder

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum