Furesø Kommune

Næsten alle over 75 år er i gang med vaccinationsforløb

Del

Langt de fleste af Furesøs mest sårbare borgere er blevet vaccineret mod coronasmitte. Godt samarbejde med kommunens praktiserende læger er nøglen. Og nu får en del mulighed for at afprøve klinikvaccination.

Næsten alle plejehjemsbeboere i Furesø har sagt ja til at blive vaccineret og er blevet færdigvaccineret. Furesø ligger i Top 3 i Danmark over flest vaccinerede plejehjemsbeboere. Og nu viser nye regionale tal, at 92 procent af de borgere over 65, der modtager personlig og praktisk hjælp, er i gang med et vaccinationsforløb, mens 77 pct. af dem er færdigvaccineret. 94 procent af alle borgere over 85 år er i gang med et vaccinationsforløb, og 85 procent er færdigvaccineret. Tallene er reelt højere, da de nationale data er trukket før, sidste pop up-vaccinationssession vaccinerede løs i denne uge.

At så mange borgere er blevet vaccineret i Furesø, skyldes især tre velfungerende pop up-sessioner, hvor hele 325 borgere er blevet hjulpet, fortæller Anette Helt Hansen, der er Områdeleder for Sundhed, Træning, Aktivitet og Rehabilitering og Sundhedsfaglig Uddannelsesenhed.

”Vi har haft tre pop up-vaccinationssessioner i Furesø, hvor vi har kunnet hjælpe de borgere, der havde allermest brug for hjælp til at blive vaccineret. 325 borgere, der af forskellige helbredsmæssige og aldersmæssige grunde har haft brug for kommunens hjælp til at få gennemført den ønskede vaccination har fået en nem adgang til vaccine her, ” fortæller Anette Helt Hansen.

Mange af Furesøs praktiserende læger har deltaget i vaccinationsarbejdet på plejehjem, i folks eget hjem og på pop up-sessionerne, og lige nu er enkelte af lægerne i gang med at afprøve klinikvaccinationer.

”Jeg vil gerne takke for det gode samarbejde, vi har haft med Furesøs praktiserende læger. Vores medarbejdere, der har lavet lister, planlagt vaccinationerne og hjulpet med at gennemføre vaccinationerne er sammen med lægernes engagerede medvirken grunden til, at de mest sårbare Furesøborgere er blevet vaccineret allerede. Pop up- vaccinationsindsatsen er nu veloverstået. Lægernes mulighed for i egen klinik at vaccinere borgere, de kender fra egen praksis, forventes at kunne fortsætte som lokalt supplement til vaccination på vaccinationscenter”, fortæller Anette Helt Hansen.

Lægerne står selv for at invitere borgere til kliniskvaccination. Vaccineleverancerne afgør, hvor mange læger, der kan få adgang til at vaccinere i egen klinik. Statens Seruminstitut beslutter hvilke målgrupper, lægerne kan invitere. Indtil nu har princippet været ældste borgere først. Nye beboere på plejehjem, der endnu ikke er vaccineret vil enten blive vaccineret på et vaccinationscenter eller ved hjemmevaccination ved plejehjemslægen.

De mange vacciner på vej til Danmark sætter også sit præg på de 75-79 årige. I Region Hovedstaden viser en oversigt, at 84 procent af borgerne i denne aldersgruppe nu allerede har booket tid til at blive vaccineret på et vaccinationscenter.

Kontakter

Anette Helt Hansen, der er Områdeleder for Sundhed, Træning, Aktivitet og Rehabilitering og Sundhedsfaglig Uddannelsesenhed, tlf. 7216 4333

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum