Beskæftigelsesministeriet

Næsten 40.000 langtidsledige er blevet belønnet for at komme i arbejde

Del
Der sammenlagt udbetalt 300 millioner kroner i jobpræmie til langtidsledige, der er kommet i job.

Der blev udbetalt jobpræmier til 39.115 langtidsledige fra april til december sidste år. Det viser den seneste opgørelse af regeringens jobpræmie. De fik i gennemsnit hver udbetalt 1400 kroner om måneden eller sammenlagt knap 300 millioner kroner.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er rigtig glædeligt, at vi nu ser flere langtidsledige også få gavn af opsvinget og komme med ind på arbejdsmarkedet. Det er netop nu, hvor det går godt i dansk økonomi, at vi skal have alle med.

Godt en fjerdedel af præmierne ligger på 2500 kroner, som er det højeste månedlige beløb, man kan få udbetalt.

- For regeringen har det hele tiden været afgørende, at det skal kunne betale sig at arbejde. Derfor har vi både lagt et loft over de samlede ydelser, man kan få på kontanthjælp og samtidig gjort det muligt at få en præmie udbetalt i tillæg til lønnen, hvis man finder et ordinært arbejde.

Opgørelsen viser også, at der i perioden april-december 2017 i gennemsnit har været udbetalt 23.810 præmier om måneden.

Jobpræmieordningen blev vedtaget i marts 2017 og trådte i kraft i april. Den løber i to år, og man kan maksimalt få udbetalt 2500 kroner i 18 måneder. Det svarer til 45.000 kroner.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressetelefon: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Særligt yngre kvinder udsættes for seksuel chikane – når det sker for mænd, fortæller de ikke om det8.3.2024 06:05:16 CET | Pressemeddelelse

Særligt yngre kvinder udsættes for seksuel chikane. Blandt kvinder i alderen 15-25 år har omkring 16 procent angivet, at de har oplevet seksuel chikane inden for det seneste år, og en tilsvarende tendens ses blandt helt unge kvinder mellem 15 og 17 år. Blandt mænd i aldersgruppen 15-25 år angiver 3 pct., at de har været udsat for seksuel chikane. Det fremgår af Beskæftigelsesministeriets publikation ”Kvinder og mænd på arbejdsmarkedet”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye