Esbjerg Kommune

Næsten 400 ukrainske flygtninge er kommet til Esbjerg Kommune

Del

Byrådet har netop godkendt økonomien, så de to tidligere plejehjem, Strandby i Esbjerg og Strandgården i Hjerting, kan tilpasses, så de ukrainske familier kan flytte midlertidigt ind.

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune

De første 64 ukrainske flygtninge er allerede flyttet midlertidigt ind i lejlighederne på det tidligere Strandby Plejecenter midt i Esbjerg. Det har været muligt, da der blev klargjort 30 isolations boliger med eget bad under Covid-19.

Med nye flygtninge, der kommer til kommunen næsten hver dag, så er der ikke permanente boliger nok, og derfor er der et øget behov for flere midlertidige boliger.

”Det er vores forpligtelse som kommune at sikre, at der er boliger til alle, og derfor har byrådet i dag godkendt en bevilling på 2,8 millioner kroner, så der kan etableres yderligere 38 familie lejligheder på Strandby og 21 på Strandgården i Hjerting,” fortæller borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Pengene skal bruges til at tilpasse lejlighederne, så de nu kan rumme en familie med børn. Med bevillingen vil der være 89 midlertidige lejligheder til rådighed i Esbjerg Kommune.

En større indsats

Boligplaceringen er kun én brik i den store indsats, som Esbjerg Kommune har sat i værk for at hjælpe de mange ukrainske flygtninge.

”Vi har nedsat en særlig gruppe på tværs af alle forvaltninger for at sikre, at hjælpen kommer hurtigst muligt. Vi har utrolig mange gode samarbejdspartnere, også eksterne. Sammen har vi allerede rigtig mange gode tilbud til de ukrainske flygtninge,” fortæller Lise Willer, direktør for Borger & Arbejdsmarked.

Omkring 230 ukrainere har fået ophold på særloven i Esbjerg Kommune, og dem arbejder Jobcentret og Tilflytterservice på at finde både bolig og arbejde til.

Herudover er ca. 160 ukrainere indlogeret hos private værter rundt i hele kommunen, mens de afventer afklaring i forhold til både permanent bolig og opholdstilladelse.

De første børn 27 børn er indskrevet i skole, mens yderligere 49 er på vej.

Ukrainsk hjælp

Tilflytterservice tager sig af de mange personlige henvendelser fra de ukrainske flygtninge og de danske værter. Der er ansat to ukrainske medarbejdere til at hjælpe med sprogbarriererne for at sikre, at ukrainerne får den bedst mulige hjælp.

Tilflytterservice holder også flere workshops, hvor de blandt andet lærer ukrainerne om det digitale danske system med fx E-Boks, Nem-ID og MitID.

”Danmark er et utrolig digitaliseret land, så derfor er der brug for hjælp til, hvordan det hele fungerer. Vi har også workshops om vores skolesystem, SFO og børnepasning. I Ukraine har de fx tre års barselsorlov, så det er lidt anderledes for dem at komme her til Danmark, hvor vi har vuggestuer og dagplejer. Men de er meget taknemmelige for al den hjælp, de får,” fortæller bosætningskoordinator Pia Enemark.

FAKTA
Ukrainere på vej til Esbjerg Kommune

Der er indgivet 23.086 ansøgninger efter særloven. 5.423 ukrainerne har fået midlertidig opholdstilladelse i Danmark. Det betyder, at Esbjerg Kommune indenfor en kort periode forventes at modtage samlet set mere end 450 ukrainere.

Kilde: Udlændingestyrelsen den 20. april 2022.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, 27241800, mail: jesra@esbjerg.dk

Lise Willer, direktør, Borger & Arbejdsmarked, mobil: 29644753 mail: lipw@esbjerg.dk

Pia Enemark, bosætningskoordinator, Tilflytterservice, mobil: 20473206, mail: piene@esbjerg.dk

Billeder

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Stor tilfredshed med intravenøs behandling i eget hjem eller på sygeplejeklinikker20.5.2022 14:42:13 CEST | Pressemeddelelse

I et nært og sammenhængende sundhedsvæsen skal flere opgaver løses tæt på borgerne. En aftale mellem Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus har gjort det muligt for borgere at få intravenøs behandling derhjemme eller på en kommunal sygeplejeklinik. Behandlingen udføres af kommunens sygeplejersker, men under lægefagligt ansvar fra sygehuset og med finansiering fra sygehuset. Den første evaluering viser stor tilfredshed med ordningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum