Danmarks Apotekerforening

Næsten 400 apoteker tilbyder influenzavaccination

Del

I morgen lyder startskuddet til den årlige influenzavaccination, der er gratis for alle i risikogrupperne. 390 apoteker er klar til at vaccinere – de fleste uden tidsbestilling. De første tre uger er vaccinerne forbeholdt personer i risikogrupperne, men efter 22. oktober har alle adgang til vaccination.

Det bliver ikke svært at finde et sted, hvor man kan få sin årlige influenzavaccination, når der i morgen den 1. oktober åbnes for vaccinationer. Rekordmange apoteker melder klar til at vaccinere i år, og man kan på hjemmesiden www.apoteket.dk/influenzavaccination se, hvilke apoteker i nærheden der tilbyder vaccination. Desuden kan man i appen ’apoteket’ se, om ens lokale apotek er blandt dem, der vaccinerer.

Vaccinationen er gratis for personer, der er fyldt 65 år, for førtidspensionister samt gravide i 2. og 3. trimester. Desuden kan personer med kroniske sygdomme såsom astma, KOL, hjerte-kar-sygdomme og diabetes blive gratis vaccineret, og det samme gælder sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til sårbare borgere.

”Sidste sæson blev hele 75 pct. af alle danskere over 65 år vaccineret mod influenza, og dermed nåede vi den vaccinationsrate, som WHO anbefaler. Apotekerne stod for at vaccinere 250.000, og alene den første dag var 17.000 forbi et apotek for at få et stik. Det viser, at danskerne er glade for at kunne gå ind på apotekerne, der med deres store tilgængelighed gør det nemt at lige få klaret stikket, når man alligevel har et ærinde i nærheden,” lyder det fra Apotekerforeningens formand Jesper Gulev Larsen.

Igen i år anbefaler sundhedsmyndighederne, at alle i risikogrupperne bliver vaccineret. Som følge af coronarestriktionerne har vi haft to svage influenzasæsoner, hvilket har begrænset influenzaudbruddene. Vi er kommet tilbage til mere normale tilstande nu, og dermed frygter man, at det kan betyde en ekstra hård epidemi.

Apotekerne har i år uddannet ekstra mange vaccinatører, og Staten har indkøbt ekstra mange vacciner. Myndighederne har dog besluttet at give risikogrupperne et forspring, og man må vente til efter den 22. oktober med at få et stik, hvis man ikke tilhører en risikogruppe.

Kontakter

For yderligere information: Kontakt Danmarks Apotekerforening på pressetelefon 27 73 21 85

Information om Danmarks Apotekerforening

Danmarks Apotekerforening
Danmarks Apotekerforening
Bredgade 54
1260 København K

3376 7600http://apotekerforeningen.dk

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Apotekerforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Apotekerforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum