Beskæftigelsesministeriet

Næsten 30.000 har søgt tidlig pension

Del

Siden 1. august har omkring 30.000 borgere søgt om ret til tidlig pension. De første kan komme på den nye ordning efter nytår.

Frem til den 25. november har næsten 30.000 borgere søgt om ret til tidlig pension. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Det har været muligt at søge om ret til tidlig pension i næsten fire måneder. Ud af de 29.893 borgere, der indtil videre har søgt, har omkring 10.500 fået den maksimalt mulige ret til tidlig pension. Over 11.500 har fået ret til 1 eller 2 år på tidlig pension. Godt 14.500 har - eller har haft - mulighed for at komme med yderligere dokumentation, der kan give dem ret til tidlig pension eller til at få flere år på ydelsen end først tildelt.

Aftalen om Ret til tidlig pension kom på plads i efteråret 2020. Ordningen gør det muligt for borgere med lange og ofte hårde arbejdsliv at trække sig op til 3 år tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet.

Tidlig pension bliver i videst mulige omfang administreret digitalt med oplysninger fra en række offentlige systemer og registre. Derudover kan ansøgere om ret til tidlig pension selv indsende dokumentation for anciennitet på arbejdsmarkedet. Det kan blive nødvendigt, hvis der ikke er tilstrækkelige registeroplysninger tilgængelige for Udbetaling Danmark.

Kigger man på tallene fordelt på kommuner, så er der relativt flest ansøgere til tidlig pension i Morsø og Frederikshavn kommuner. Andelen er mindst i Gentofte og Rudersdal kommuner.

Fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfaye siger:

- Tallene fortæller mig, at der har været et behov for en løsning med en objektiv ret til de borgere, der har knoklet på arbejdsmarkedet i rigtig mange år. Jeg er glad for, at tusindvis nu kan få glæde af tidlig pension, og jeg synes kun, det er fair, at de kan trække sig tilbage lidt før, inden de er slidt helt ned.

- Jeg kan konstatere, at både Venstre og Konservative nu vil droppe tidlig pension og hellere vil bruge penge på skattelettelser. Det er for mig at se en skæv prioritering. Vi politikere beder borgerne om at arbejde i flere og flere år for at opretholde et godt velfærdssamfund. Så mener jeg også, at vi har et ansvar for at gribe dem, at der efter mange år på arbejdsmarkedet gerne vil gå fra nogle få år tidligere og få et godt pensionsliv.

Liste over ansøgere til tidlig pension fordelt på kommuner er vedhæftet.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 202121.1.2022 08:12:33 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 2.915.000 personer i job. Det er 17.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere lønmodtagere siden oktober måned. I samme periode er der kommet 14.700 flere offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 114.000 højere, svarende til 4,1 procent. Dermed sætter november endnu engang rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er særdeles positivt, at vi igen ser en stigning i antallet af beskæftigede. Jo flere, der kan komme med i det arbejdende fællesskab, jo bedre. Udviklingen er ikke sket af sig selv, men blandt andet fordi regeringen og et bredt flertal har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - I øjeblikket hører vi flere fortælle om mangel på arbejdskraft. De

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for november 20217.1.2022 09:03:50 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 80.600 ledige. Det er 6.900 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 7,9 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er nu nede på 2,8 pct. Den positive udvikling forsætter således, og i november oplevede vi det laveste antal ledige siden november 2008. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Der er nu færre end 81.000 ledige i Danmark. Det er en rigtig glædelig nyhed for virksomhederne og samfundsøkonomien, men også for alle de danskere som er blevet en del af et arbejdsfælleskab. Det er ikke sket af sig selv, men bl.a. fordi regeringen har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - Der er stadig rum for at få endnu flere med på vognen. Flere af de ledige er f.eks. seniorer, som hellere end gerne vil bidrage. Med trepartsaftalen i efteråret understregede vi derfor, at bl.a. seniorerne skal have endnu større del i jobfesten. Det er fortsat min klare opfordring til virksomheder

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum