Beskæftigelsesministeriet

Næsten 30 procent af jobparate kontanthjælpsmodtagere registrerer ikke jobsøgning

Del

Der er mange jobparate kontanthjælpsmodtagere, der ikke registrerer deres jobsøgning. Kommunerne ved derfor ikke, om de søger job.

Knap 30 procent har ikke registreret nogen jobsøgning i september måned. 11 procent eller 1.481 personer har ikke gjort det i tre sammenhængende måneder. Det viser en ny opgørelse over jobsøgning blandt kontanthjælpsmodtagere, som Styrelsen for Arbejdsmarked har lavet. I nogle kommuner er det op til 80 procent af de jobparate kontanthjælpsmodtagere, som i september måned ikke har registreret nogen jobsøgning.

Selvom nogle kan have søgt job uden at have registreret det på Jobnet.dk, er tallene bekymrende, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Ikke mindst i lyset af at regeringen tidligere har indgået en aftale, som giver kommunerne større frihed til selv at tilrettelægge indsatsen for ledige og fjerner en lang række unødige proceskrav. 

Troels Lund Poulsen har derfor nu skrevet til samtlige af landets kommuner og bedt de af dem, hvor problemet er størst, om at rette op.

Troels Lund Poulsen siger:

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at så mange jobparate kontanthjælpsmodtagere ikke har registeret nogen jobsøgning så længe. Når man er jobparat kontanthjælpsmodtager skal man søge job. Længere er den ikke. Man skal registrere sin jobsøgning. Både så jobcentret kan se, om man aktivt søger job og dermed står til rådighed, men også så sagsbehandlerne kan hjælpe ledige bedst muligt til at komme i arbejde. Det har vi også gjort klart i aftalen fra august, der giver kommunerne frihed til selv at tilrettelægge indsatsen for ledige. Ledige skal ikke bare sejle deres egen sø.

- Vi har netop indgået en aftale om sanktioner, og de her tal understreger da også, at vi har brug for at stramme op. Derfor siger vi nu, at det skal være et krav, at jobcenteret ved første samtale laver en konkret aftale med den enkelte ledige om jobsøgning, så der kommer mere fokus på jobsøgningen. Hvis man uden rimelig grund ikke overholder den aftale, skal man sanktioneres. Og her vil vi så gøre sanktionsreglerne lettere at administrere, så man hurtigere og nemmere kan se konsekvensen af ikke at stå til rådighed, som man skal.

De forenklede regler om sanktionering skal gøre det tydeligt for både sagsbehandlere og de ledige, hvor meget ledige risikerer at miste i kontanthjælp, hvis ikke de står til rådighed.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) vil bruge den nye opgørelse til at følge udviklingen og løbende at gå i dialog med de kommuner, som bliver ved med at have en stor andel jobparate, der ikke registrerer deres jobsøgning.

Se mere her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum