Deloitte

Næsten 2.000 milliarder billeder vil blive delt i 2016

Del

Stor stigning i opbevaring og deling af digitale billeder

Frederik Behnk
Frederik Behnk

København, 19. januar 2016

Tæt ved 2.000 milliarder. Så mange digitale fotografier forventes det, at verdens befolkning vil dele med hinanden i løbet af 2016. Holder det stik, vil det være en stigning på 15 pct. på bare ét år og en mangedobling, hvis man blot går få år tilbage. Det viser en ny global undersøgelse fra Deloitte.

”Deling og opbevaring af digitale billeder er eksploderet inden for de seneste år. Ikke blot vil næsten 2.000 milliarder billeder blive delt i 2016. Yderligere 600 milliarder billeder blive opbevaret på internettet, hvor et hav af onlinetjenester i dag tilbyder at tage backup for ganske få penge,” siger medieekspert i Deloitte Frederik Behnk.

Det er ikke kun antallet af billeder, der stiger. Det gør størrelsen af hvert enkelt billede også.

”I 2007 havde det gennemsnitlige smartphone-kamera 2,4 megapixels. I 2015 steg det tal til over 9, og i 2016 forventes det for første gang at passere 10. Kvaliteten af billederne bliver altså bedre og bedre år for år. Til gengæld optager de så også mere og mere plads på de globale mobilnetværk,” siger Frederik Behnk.

En stor del af forklaringen på de mange milliarder billeder er det faktum, at smartphones er blevet hvermandseje over det meste af verden.

”I 2016 forventes det, at hele 1,6 milliarder smartphones vil blive langet over disken. Det er en ekstremt stor udbredelse, som ikke tidligere er set. Til sammenligning blev der kun solgt 70 millioner ’almindelige’ kameraer, da salget toppede i 1999. Man kan sige, at verden aldrig før har haft så mange mobile fotografer,” siger Frederik Behnk.

Ved siden af de mange smartphones er apps til fotoredigering også blevet en milliardforretning, fortæller Frederik Behnk:

”Ved udgangen af 2015 fandtes over 2.000 apps til redigering og deling af billeder online, og flere kommer hele tiden til. Mange af dem er lavet specielt til de sociale medier, hvor billeder også vinder frem. I gennemsnit får de nemlig 53 pct. flere likes end opslag, der kun indeholder tekst. Vil man være populær på Facebook, må man altså finde mobilkameraet frem.”

Også i Danmark er fotografering blevet en digital nationalsport. I dag tager vi cirka 30 gange så mange billeder, som vi gjorde for bare 20 år siden.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er den del af Deloittes ”TMT Predictions”, der hvert år oplister de vigtigste trends inden for teknologi, medier og telekommunikation.

Nøgleord

Kontakter

Frederik Behnk
Tlf. +45 30 93 44 26
fbehnk@deloitte.dk

Billeder

Frederik Behnk
Frederik Behnk
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Frederik Behnk er Director i Deloitte og ekspert i medier og telekommunikation. Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum