Udenrigsministeriet

Næste skridt i kampen mod ISIL bliver taget i København

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod åbner den 29. januar 2020 vigtigt møde i den globale koalition mod terrororganisationen Islamisk Stat, ISIL.

På mødet skal koalitionslandene drøfte den seneste udvikling og dens betydning for koalitionens fremadrettede indsats i Irak, Syrien og på globalt plan.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Med Danmark for bordenden skal koalitionen mod ISIL sætte en retning, der kan forhindre ISIL i at få fornyet fodfæste. Truslen er langt fra ovre, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at ISIL udnytter den nuværende situation til at genvinde fordums styrke til at terrorisere Mellemøsten og resten af verden.”

Mødet afholdes i Udenrigsministeriet og vil være det første møde i koalitionens kernegruppe efter den seneste tids dramatiske begivenheder i Mellemøsten, som blandt andet førte til, at de internationale koalitionsstyrker i Irak midlertidigt har indstillet træningen af de irakiske sikkerhedsstyrker.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Året begyndte på dramatisk vis med stor uro i Mellemøsten. Blandt andet blev koalitionsbaser med danske soldater angrebet af iranske missiler. Det har jeg fordømt på det kraftigste. Siden krisens begyndelse har jeg været i tæt kontakt med Danmarks allierede og nøgleaktører i regionen for at bidrage til at deeskalere situationen. Vi står et bedre sted nu, men der er fortsat lang vej til varig stabilitet i regionen. Derfor er tiden kommet til at sikre, at koalitionen hurtigst muligt kommer tilbage på fuld styrke i kampen mod ISIL.”

På mødet vil cirka 30 lande og organisationer være repræsenteret ved højtstående repræsentanter, heriblandt USA’s særlige udsending til Koalitionen mod ISIL, James Jeffrey.

Forud for mødet vil det være muligt for pressen at stille spørgsmål til udenrigsminister Jeppe Kofod om kampen mod ISIL og situationen i Mellemøsten.

For yderligere presse:

Presserådgiver Kristian Frey Jensen, tlf.:  41532639

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Corona-virus: Yderligere syv danskere hjemvendt fra Hubei provinsen10.2.2020 07:29:53 CETPressemeddelelse

Den tredje gruppe danskere, som har ønsket assisteret udrejse, er nu hjemvendt fra Hubei-provinsen i Kina og landede mandag i Aalborg Lufthavn. Fra dansk side har tidligere været foretaget to evakueringer, og lørdag aften lettede så yderligere et evakueringsfly fra Wuhan i Hubei-provinsen. Om bord på flyet var bl.a. syv danskere. Evakueringen er sket i tæt samarbejde med andre europæiske lande. Pga vejrforholdene landede evakueringsflyet i Aalborg Lufthavn i stedet for som planlagt i København.

Udenrigsministeren besøger Ukraine: Vil støtte vigtigt reformarbejde under fortsat russisk aggression5.2.2020 22:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger Ukraine den 6.-7. februar, for at mødes med Ukraines nye lederskab i hovedstaden Kyiv og besøge konfliktområdet i det østlige Ukraine. Ministeren kommer til landet med et budskab om, at han vil relancere det danske naboskabsprogram med cirka 220 mio. kr. til Ukraine i 2020-21. Det skal have særligt vægt på klima og energi, unge og civilsamfund, arbejdstagerrettigheder og god regeringsførelse, herunder antikorruption. Siden russisk-støttede separatister tog kontrollen med Donbas i det østlige Ukraine i 2014 har flere end 13.000 mistet livet og 1,5 millioner er sendt på flugt. Der rapporteres fortsat om døde og sårede fra konfliktområdet hver uge. ”Jeg ser frem til at komme tilbage til Ukraine. Jeg glemmer ikke mine egne oplevelser, da jeg besøgte Donetsk i maj 2014, hvor bander besatte offentlige bygninger og spredte frygt og uro i gaderne. Det var sådan konflikten i det østlige Ukraine begyndte,” fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod. Ukraine på re