DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Nadia skal repræsentere europæiske unge i FN

Del

Nadia Gullestrup Christensen er blevet udpeget som EU's ungdomsdelegat til FN. Ifølge Nadia skal unge have reel indflydelse, når der skabes globale bæredygtige løsninger på tidens udfordringer.

Under FN’s generalforsamling i New York har EU’s delegation til FN i New York annonceret lanceringen af et nyt ungdomsdelegatprogram, der indbefatter udpegelse af to EU-ungdomsdelegater til FN.

Som EU-ungdomsdelegat til FN skal Nadia Gullestrup Christensen repræsentere unge i internationale møder med verdens beslutningstagere. Nadia skal give ungdomsperspektiver på de udfordringer FN står overfor. Det kommer Nadia til at gøre gennem deltagelse i store FN-møder.

Da det er et helt nyt EU-program, kommer Nadia det næste års tid til at være med til at udforme programmet. Med erfaring som Danmarks ungdomsdelegat til FN er Nadia sit ansvar bevidst og håber på at sætte sit præg:

”Jeg ser meget frem til at repræsentere den Europæiske ungdom i FN. Vi står som verdenssamfund overfor flere kriser som klimaforandringer, sikkerhedstrusler og manglende ligestilling. Derfor er det om noget vigtigt, at vi står sammen på tværs af generationer og inddrager os unge i at skabe bæredygtige løsninger globalt,” siger Nadia Gullestrup Christensen.

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd varetager på vegne af Udenrigsministeriet Danmarks eget ungdomsdelegatprogram, der er blandt de største og mest omfangsrige ungdomsdelegatprogrammer i verden. Et program vi i DUF er glade for at have ansvaret for og som vi mener er et værktøj til at øge global ungeinddragelse ud fra et motto ofte brugt i FN, nemlig nothing about us without us.

Nadia er blevet udpeget som EU-ungdomsdelegat til FN efter at være blevet indstillet som kandidat af DUF.

Om Nadias udpegelse siger DUFs forkvinde, Christine Ravn Lund, følgende:

”Vi oplever en verden i forandring med store udfordringer, der skriger på dialog og samarbejde, hvis vi som verden skal løse dem. I den dialog er unges perspektiver ikke bare en nødvendighed, men en forudsætning for at sikre bæredygtige løsninger. Derfor glæder det os i DUF, at EU med deres nye ungdomsdelegatprogram øger fokus på ungeinddragelse. Nadia er en yderst kompetent ungdomsdelegat og vi er sikre på, at hun kommer til at løfte niveauet for ungeinddragelse og ungedagsorden generelt i FN.”

Om Nadia Gullestrup Christensen

Nadia Gullestrup Christensen er 23 år og er Danmarks ungdomsdelegat for klima og miljø samt forperson for Ungeklimarådet. Nadia har tidligere været verdensmålsambassadør, hvor hun tog ud på forskellige folkeskoler, arbejdede med at engagere danske unge i verdensmålene. Derudover har hun været klima- og miljøordfører for Radikal Ungdom. Til dagligt læser Nadia en kandidat i miljøøkonomi på Københavns Universitet.

Læs mere om Nadia her.

Den anden udpegede EU-ungdomsdelegat til FN er Lucija Karnelutti fra Slovenien.

 
 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Demokratianalysen 2022: Halvdelen af unge har lav demokratisk selvtillid24.11.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hver anden ung har lav demokratisk selvtillid. Selvom størstedelen af unge er politisk engagerede, føler mange unge ikke, at deres politiske holdninger er værd at lytte til og at de kan bidrage til politiske diskussioner. Det viser den årlige Demokratianalyse foretaget af Epinion for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. Alle unge skal have et skud demokratisk selvtillid i ungdomsårene, mener DUFs forkvinde.

Ungdomsdelegater til COP27: Vi skal tale med og ikke om unge20.11.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

De to danske FN-ungdomsdelegater Nadia og Marcus har været til COP27 i Egypten, hvor de har arbejdet for større ungeinddragelse i de globale beslutningsprocesser, og for at presse politikerne til at højne klimaambitionerne. Under klimatopmødet har Nadia og Marcus været med til at samle nordiske ungdomsorganisationer om et fælles nordisk klimaopråb med 3 konkrete krav til politikerne om klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum