Erhvervsministeriet

Myndighederne blæser til kamp mod farlige kopier

Del

I et storstilet samarbejde mellem 12 myndigheder blæser Ministeriernes Netværk mod IPR-krænkelser og Danish Anti-Counterfeiting Grouper-hvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen til kamp mod farlige kopi-varer på Verdens Anti-Piratkopieringsdag den 8. juni 2016.

Kosmetik, tøj, gadgets, lædervarer og legetøj til spotpris. Mange fristelser venter forude for ferierejsende danskere. Men fylder man rejsekufferten op med kopivarer, risikerer man sit helbred. Man risikerer også at støtte kriminelle organisationer, som står bag handel med narkotika, våben og mennesker – og endda terror, lyder advarslen fra 12 danske myndigheder.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

”Selv om kopivarer er billige, kan prisen i sidste ende vise sig at være meget høj. Falske varer kan være af en dårlig kvalitet og indeholde sundhedsskadelige stoffer, og man risikerer at støtte kriminelle organisationer, der benytter pengene til at finansiere andre kriminelle aktiviteter som handel med narkotika, våben og mennesker – og endda terror. Samtidig koster handel med kopivarer mange arbejdspladser og tabte indtægter for vores virksomheder. Alene i Europa går adskillige hundrede tusinde arbejdspladser tabt på grund af den massive handel med kopivarer. Så omkostningerne for samfundet er enorme, hvis man ikke ser sig godt for.”

I morgen, på Verdens Anti-Piratkopieringsdag d. 8. juni, vil der derfor blive afholdt en række aktioner i bl.a. Københavns Lufthavn, på Hovedbanegården og på flere metrostationer, hvor folk fra bl.a. Lægemiddelstyrelsen, SKAT, Patent- og Varemærkestyrelsen, Fødevarestyrelsen, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet vil informere danskerne om farerne ved at købe kopivarer.  . I alt vil mere end tredive personer fra Ministeriernes Netværk mod IPR-krænkelser og Danish Anti-Counterfeiting Group deltage i aktionerne.

Problemet med kopivarer er massivt, og markedet vokser støt. Alt kan i dag kopieres, lyder advarslen i en ny rapport fra OECD og EUIPO. Hvor det tidligere typisk var luksusprodukter, som ure og tasker, der blev kopieret, sker der nu forfalskning af alt fra kosmetik, sko, parfumer, medicin, alkohol og madvarer til maskiner og reservedele. Handlen med kopivarer er ofte mere indbringende for kriminelle end selv salg af hård narkotika, viser Europol-rapport.

Vedhæftet: program for dagen og fakta om falske varer.

Pressekontakt

Pressekoordinator for aktionerne: Andreas Hansen, andreas@propr.dk, 61 31 07 78


Pressekontakt i Erhvervs- og Vækstministeriet: Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, 91 39 94 07

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum