Business Wire

MYHERITAGE

Del

MyHeritage dokumenterer isolerede stammers slægtshistorier i nyt pro bono-initiativ

MyHeritage , der er det førende system til at finde, gemme og dele brugeres slægtshistorie, præsenterer i dag et helt nyt initiativ til at afdække, bevare og dele slægtshistorier for de samfund, der er uden adgang til moderne informationsteknologi.

Der er multimedier i denne udgave af Smart News. Se hele udgaven her: http://www.businesswire.com/news/home/20160511005592/da/

MyHeritage har gennemført sine to første Tribal Quest-ekspeditioner til Namibia og Papua New Guinea for at møde ældre medlemmer af Himba-stammen i 19 forskellige landsbyer og med forskellige grupper i Papua New Guinea. Arbejdet er sket i tæt samarbejde med lokale guides og har brugt tre uger i felten hvert sted med at gennemføre hundredvis af interviews. Der er taget tusindvis af billeder og indsamlet information fra begravelsespladser, ligesom arbejdsgruppen har deltaget i stammens begivenheder og ritualer.

Efterfølgende har gruppen bearbejdet de indsamlede data og organiseret slægtshistorien for 6.000 medlemmer af stammesamfund i 55 detaljerede slægtstræer. Denne information er nu bevaret online på MyHeritage, så Himba-stammens kulturelle arv og de personlige familiehistorier er bevaret for eftertiden.

I Namibias Kunene-region mødte Tribal Quest-gruppen Mbunguha, et af de ældre medlemmer af stammen. Han fortalte om sine forfædre igennem adskillige generationer. Mbunguha oplyste, at han født i en periode, der havde været særligt præget af tørke, og at han nu frygtede, hvordan den nuværende tørkeperiode vil påvirke hans familie og stamme økonomisk. Mbunguha fortæller også, at den traditionelle livstil for Himba-stammen er for nedadgående i takt med globaliseringen og urbaniseringen, hvilket betyder at hans stammes slægtshistorier har været i fare for at blive glemt. Derfor var Mbunguha interesseret i at deltage i projektet med at få sin slægtshistorie dokumenteret og gemt til de kommende generationer i landsbyerne. Mbunguhas slægtstræ og de andre fra hans stamme ligger nu på MyHeritage.

”Vi kan alle lære fra vores forfædre; og vi vil ofte opdage, at vi på tværs af forskelle i kultur og traditioner er familiemæssigt forbundet med hinanden, når det kommer til stykket,” siger Golan Levi, der er ekspert i brugererfaring hos MyHeritage og initiativtager til Tribal Quest-projektet. ”Dette projekt giver folk mulighed for at bevare kendskabet til og kulturarven fra deres forfædre, uanset hvor og hvordan de lever.”

”Vi nyder det privilegium at arbejde i en virksomhed, hvor millioner af mennesker finder og gemmer deres familiers historier,” siger Gilad Japhet, grundlægger og CEO i MyHeritage. ”Vi har valgt at kombinere vores arbejde med dette pro bono-projekt, hvor vi stiller vores teknologi og medarbejdere til rådighed, så flere mennesker kan få adgang til slægtsforskning. Med Tribal Quest-projektet er vi med til at bevare kulturarven på de steder, hvor den er udsat og i fare for at blive glemt for eftertiden.”

Namibia-ekspeditionen kan ses på www.tribalquest.org . Senere bliver der tilføjet materiale om Papua New Guinea-ekspeditionen. Her er der mulighed for at læse mere om projektet, se fotografier om Himba-stammen og for at blive involveret.

Se video om introduktion til Tribal Quest .

Om MyHeritage

MyHeritage er det førende system til at finde, gemme og dele brugeres slægtshistorie. MyHeritage bestræber sig på at være teknologisk førende for at gøre slægtsforskning til en aktivitet, der er tilgængelig for alle og som giver hurtige fremskridt. Det globale brugerunivers har adgang til et stort bibliotek af historiske data, en omfattende samling af slægtstræer og særdeles avancerede søgeteknologier og matchteknologier. MyHeritage anvendes af mange millioner familier, der på en nem måde kan dele familiens historie til glæde for både nutidens familiemedlemmer og for fremtidens generationer. MyHeritage findes på 42 sprog. www.myheritage.com

Contact:

MyHeritage
Aaron Godfrey
VP Marketing
+13475427902
aaron@myheritage.com
eller
Susanne Hacke
28 12 04 16
sh@prpartner.dk

Link:

ClickThru

Information om Business Wire

Business Wire
Business Wire
101 California Street, 20th Floor
CA 94111 San Francisco

http://businesswire.com