Muskelsvindfonden

Muskelsvindfonden siger farvel til 10% af medarbejderne

Del
Muskelsvindfonden har sagt farvel til over 10% af medarbejderne på grund af COVID-19. Foreningens to største indsamlingsarrangementer Grøn og Cirkus Summarum blev aflyst i sommer, og trods støtte fra statens hjælpepakker kan situationen få alvorlige økonomiske konsekvenser.

Siden 1982 har Muskelsvindfonden finansieret størstedelen af sit arbejde for mennesker med muskelsvind med indtjening fra Grøn og Cirkus Summarum. Aflysningen af foreningens to store kulturelle begivenheder har stillet foreningen i en vanskelig økonomisk situation. Foreningen har mistet over 80% af sin omsætning og en betydelig del af sin egenkapital. Samtidig har Muskelsvindfondens socialøkonomiske ferie-, sport- og konferencecenter været hårdt ramt af annulleringer og omsætningstab.

Det tvinger nu Muskelsvindfonden til at tilpasse sine aktiviteter til en ny virkelighed.

Foreningen har været nødt til at sige farvel til 10% af medarbejderne, og den kommer også til at skære i sine sociale medlemsaktiviteter. Enkelte større projekter og aktiviteter vil endog være afhængig af alternativ finansiering, hvis de overhovedet skal gennemføres i det kommende år.

- Desværre kigger vi ind i en fremtid, hvor vi ikke kan være sikre på, at vi kan afholde Grøn og Cirkus Summarum i 2021. Derfor er vi allerede nu nødt til at vise rettidig omhu og sige farvel til flere gode medarbejderne, fortæller Henrik Ib Jørgensen, der er direktør for Muskelsvindfonden.

Usikkerhed giver dybe panderynker

Muskelsvindfonden har haft god gavn af statens arrangementspakker, men alligevel er situationen alvorlig.

- Pakkerne dækker kun de omkostninger, der er direkte relateret til Grøn og Cirkus Summarum, men ikke den indtjening, som finansierer vores sociale arbejde. Vores indsamlingsarrangementer er sat i verden med ét vigtigt formål for øje: At tjene penge til Muskelsvindfondens arbejde for mennesker med muskelsvind og deres pårørende. Derfor er vi også afhængige af den indtjening, fortæller direktøren, og han fortsætter:

- I Muskelsvindfonden har vi ikke tradition for at lægge os fladt ned i modgangstider. Vi er vant til, at det går op og ned i ”showbizz”, men usikkerheden omkring vores indtjening i 2021 giver mig dybe panderynker. Alle vores indsamlingsaktiviteter foregår i to af de allerhårdest ramte brancher: eventbranchen og konferencebranchen, hvor vi er afhængige af, at mennesker kan mødes. De tilpasninger, vi foretager i organisationen nu, betyder, at vi klarer os på den meget korte bane, men situationen vil blive uoverskuelig, hvis vi ikke kan skabe et godt indtjeningsgrundlag i 2021.

Civilsamfundet spiller en vigtig rolle på socialområdet

Direktøren for Muskelsvindfonden understreger, at problemstillingerne ikke kun vil berøre Muskelsvindfonden, men hele civilsamfundet.

- Mange festivaler, foreninger og organisationer bruger overskuddet til sociale indsatser, som ikke kun har stor betydning for det enkelte menneske, men for hele sammenhængskraften i samfundet. Lige som andre i civilsamfundet bidrager Muskelsvindfonden til at løse udfordringer. Vi laver forebyggende og opsøgende indsatser. Og vi rekrutterer, fastholder og udvikler tusindvis af frivillige i de sociale indsatser. Fortsætter krisen, vil spørgsmålet være: Hvem skal løse de mange opgaver, som foreninger som Muskelsvindfonden i dag varetager? Og hvordan skal de finansieres? Civilsamfundet spiller en helt afgørende rolle i Danmark, og på lang sigt har det både økonomiske og menneskelige konsekvenser, hvis vi vælger at sætte kikkerten for det blinde øje.

Henrik Ib Jørgensen appellerer derfor til, at politikerne indser, at en lang række af kulturlivets og civilsamfundets aktører baserer deres aktiviteter på en længere tidshorisont end de få måneder, som de hidtidige hjælpepakker har været fokuseret på.

- En ting er, at mange aktører med almennyttige formål ikke er sat i verden for at genere betydelige pengetanke og typisk ikke har et kæmpe økonomisk beredskab til at modstå længerevarende kriser. Noget andet er, at de også opererer på en længere tidshorisont. En festival, et spillestedsprogram, et socialt projekt eller en konference planlægges ikke over en nat. Der er brug for hjælpepakker, der sikrer os på en lidt længere bane, da alle vist er enige om, at vi ikke vender tilbage til normalen, før der er udviklet en vaccine, eller før vi kan inddæmme og opspore smitte så effektivt, at vi kan tillade større forsamlinger helt ubegrænset, siger Henrik Ib Jørgensen.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt venligst


Henrik Ib Jørgensen, direktør i Muskelsvindfonden, 2265 2425


Gitte Dreier Jacobsen, kommunikations- og pressechef i Muskelsvindfonden, 2265 2499

Links

Information om Muskelsvindfonden

Muskelsvindfonden
Kongsvang Alle 23
8000 Aarhus C

http://Kongsvang Alle 23

Muskelsvindfonden er en forening skabt af mennesker med muskelsvind i 1971. Foreningens formål er at forbedre levevilkårene for mennesker med muskelsvind og deres pårørende ud fra en vision om at skabe plads til forskelle.

83 procent af Muskelsvindfondens omsætning kommer fra Grøn, der som den største indsamlingsaktivitet danner fundamentet for foreningens økonomi. Med Grøn har Muskelsvindfonden siden 1983 givet millioner af danskere musikalske oplevelser. Grøn afvikles på otte dage fordelt over to uger hver sommer. Grøn besøges af 150-190.000 gæster hvert år, og musikprogrammet er udelukkende danske kunstnere. 

Følg pressemeddelelser fra Muskelsvindfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye