Koda

Musikorganisationer går sammen for at sikre rimelige indtægter fra streaming

Del

De rettighedshavere, som skaber indholdet til musikstreamingtjenesterne, bliver ikke ordentligt betalt for deres arbejde, og intet tyder på, at markedsfejlene korrigerer sig selv. Derfor har en række af musikkens organisationer nu etableret et nyt samarbejde med et overordnet mål om at sikre rimelige indtægter fra streaming til musikkens skabere og udøvere.

Musikorganisationer går sammen for at sikre rimelige indtægter fra streaming / pressefoto
Musikorganisationer går sammen for at sikre rimelige indtægter fra streaming / pressefoto

I næste uge udkommer `The Polaris Nordic Digital Music Survey 2022´. I den vil man blandt andet kunne læse, at kun 57 procent af danskerne abonnerer på en musikstreamingtjeneste, mens hele 60 procent af danskernes samlede digitale musikforbrug foregår på en af de mange gratis musiktjenester, hvor betalingen til musikskaberne minimum er ti gange lavere end på de abonnementsfinansierede tjenester.

Når disse problemer sammenholdes med, at abonnementspriserne i bedste fald har været fastfrosset i mere end et årti, og at den gennemsnitlige udbetaling per stream er faldende, bliver det for alvor tydeligt, at musikkens skabere og udøvere, som leverer indholdet til streamingtjenesterne, ikke får en rimelig betaling.

Der er ingen udvikling, der peger i retningen af et streamingmarked, som retter op på de ubalancer og markedsfejl, der tydeligvis eksisterer. Det er naturligvis en kilde til stor frustration blandt musikkens skabere og udøvere.

Derfor har Koda, Danske Populær Autorer, Autor, Musikforlæggerne, Dansk Komponistforening, Dansk Artist Forbund og Dansk Musiker Forbund nu etableret et formelt samarbejde. I den forbindelse nedsættes en arbejdsgruppe med deltagere fra samtlige organisationer, og den vil arbejde for et overordnet mål om at sikre rimelige indtægter fra musikstreaming og komme med konkrete bud på, hvordan dette kan sikres.

På vegne af arbejdsgruppen udtaler forperson i Koda, Anna Lidell:
”Betalingen til komponister og sangskrivere fra musikstreamingtjenesterne er grundlæggende urimelig – noget vi har understreget i flere år. Musikerne og artisterne står over for mange af de samme udfordringer, og derfor er det både glædeligt og helt oplagt, at vi nu arbejder sammen om løsninger på at sikre mere rimelige indtægter fra musikstreaming til de personer, som skaber musikken.”

Organisationerne bag samarbejdet 

  • De skabende musikere: Koda, Danske Populær Autorer, Autor, og Dansk Komponistforening repræsenterer sangskriverne og komponisterne. Musikforlæggerne er en brancheorganisation for musikforlag i Danmark og er også medlem af Koda.
  • De udøvende musikere: Dansk Artist Forbund og Dansk Musiker Forbund repræsenterer artisterne og musikerne.

Kontakter

Billeder

Musikorganisationer går sammen for at sikre rimelige indtægter fra streaming / pressefoto
Musikorganisationer går sammen for at sikre rimelige indtægter fra streaming / pressefoto
Download

Information om Koda

Koda
Lautrupsgade 9
2100 København Ø

+4533306300http://www.koda.dk

Koda er en musikrettighedsorganisation, som sikrer betaling til komponister, sangskrivere og musikforlag, når deres musik bliver brugt i det offentlige rum.

Følg pressemeddelelser fra Koda

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Koda

Næsten alle danskere betaler for videostreaming. Kun lidt mere end halvdelen betaler for musikstreaming2.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Ny undersøgelse viser, at Danmark er det eneste nordiske land, som på to år ikke har oplevet en betydelig fremgang i antallet af betalende musikstreamingabonnenter. Det står i stærk kontrast til videostreamingmarkedet, som i Danmark har oplevet en fremgang i abonnenter på hele 15 procentpoint i samme periode. Det er dårligt nyt for de danske sangskrivere, lyder det fra Koda.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum