Deloitte

Musikbranchen i nyt fælles fodslag med SKAT

Del

Dansk Live, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund og Deloitte har samarbejdet med SKAT for at skabe klarhed om reglerne for musikhonorarer

København, onsdag den 30. marts 2016

Den danske livemusikbranche har været præget af stor usikkerhed, når det gælder indberetning og momsmæssig håndtering af musikerhonorarer. En ny vejledning udarbejdet af den samlede branche skal én gang for alle komme problemerne til livs.

- Livemusik er særligt kompliceret, når det gælder skat og moms, eftersom de fleste musikere og artister modtager vederlag som momsfrie honorarer. Samtidig driver mange musikere deres egne virksomheder, nogle endda fra udlandet, og endelig skal agenterne typisk også have deres del. Det skaber en masse forvirring, når der skal indberettes til SKAT, siger partner i Deloitte Morten Willemar, der har været med til at lave den nye vejledning.

Hos Dansk Live er sekretariatschef Jakob Brixvold glad for, at det lykkedes at samle alle aktørerne om bordet:

- Vi har oplevet meget forvirring om den korrekte måde at skatteindberette kunstnerhonorarer på fra såvel musikbranche som myndigheder. I de fleste tilfælde har festivalerne og spillestederne haft den formelle forpligtelse til at indberette, men har i praksis ikke altid kunnet opfylde den, fordi den nødvendige information ikke var til deres rådighed. Derfor er det glædeligt, at det er lykkedes at finde et nyt fælles fodslag, så både arrangører, bookingbureauer, musikerorganisationer og SKAT fremover er enige om, hvordan reglerne skal håndteres i praksis.

Også kunstnerne og deres organisationer ser frem til en lettere og mere korrekt indberetning for liveoptræden, lyder det fra Dansk Musiker Forbund:

-Vi har haft flere sager om manglende eller forkerte indberetninger af kunstnerhonorarer for liveoptræden, som kan resultere i, at kunstnerne ikke kan opgøre korrekte indtægter, og det kan give problemer i forhold til skat eller fx dagpenge. Vi er glade for den nye, fælles vejledning med ”how-to-do”-instruktion, og for at vi kan udvikle løsninger på tværs af branchen, siger Trine Budtz, chefjurist i Dansk Musiker Forbund.

Livemusikbranchen har siden 2009 samarbejdet om at udvikle kontraktlige rammeaftaler, der dækker optrædener på festivaler, spillesteder og i kulturhuse.

-

Find vejledningen her: http://dansklive.dk/rapporter/

Nøgleord

Kontakter

Morten Willemar, partner i Deloitte
Tlf. +45 40 25 77 11
Mail: mwkristensen@deloitte.dk

Jakob Brixvold, sekretariatschef i Dansk Live
Tlf. + 45 86 12 12 30
Mail: sekretariat@dansklive.dk

Billeder

Download
Morten Willemar
Morten Willemar
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum