Næstved Bibliotek og Borgerservice

Musik og litteratur hænger sammen

Del

Tirsdag den 10. marts kl. 19.00-ca. 21.30 kobler bibliotekets LP-lytteklub endnu en gang musikken og litteraturen. Vi starter med et kort oplæg om Erik Kramshøjs bog: Kramshøjs rockhistorie på Næstved Bibliotek ved Lille scene. Tag plader med fra slut 1960erne til start 1970erne – både danske og engelsksprogede.

Kramshøjs rockhistorie er en personlig rockskildring fra årene 1949-1971.
Kramshøjs rockhistorie er en personlig rockskildring fra årene 1949-1971.

Siden efteråret 2017 har en gruppe musikinteresserede mødtes på Næstved Bibliotek for at spille deres gamle plader og tale om dem. - I efteråret 2019 tog vi hul på at koble musik og litteratur, hvor vi tager udgangspunkt i en bog om en kunstner eller en periode. Og så spiller vi musik, som hører hertil. Det fortsætter vi med i foråret, fortæller bibliotekar Thomas Damholt fra Næstved Bibliotek, som sammen med kollegaen Vibeke Sølling står bag tiltaget med at finde de gamle plader frem. 


Kramshøjs rockhistorie
Sidst hørte vi om Chrissie Hyndes biografi og spillede musik fra Pretenders-perioden. Denne gang lægger vi ud med et kort oplæg om Erik Kramshøjs bog: Kramshøjs rockhistorie (2007), som er en personlig rockskildring fra årene ca. 1949-1971. Der er valgt et par eksempler fra bogen om kunstnere, som Erik Kramshøj har mødt gennem årene. De krydres med musik fra disse kunstnere. Denne aften skal deltagerne spille og lytte til musik fra slut 1960erne til start 1970erne – både danske og engelsksprogede plader/cd’er.

Vi er i området ved Lille scene, hvor bibliotekets musiksamling står. Så mangler du noget musik, kan du måske finde det her. 

Alle er velkomne
Kom til en hyggelig aften, hvor vi hører om en musikbiografi og lægger ”skiver”, der hænger sammen med tidsperioden, på pladespilleren. Arrangementet for bibliotekets ”pladevenner” er også åbent for nye deltagere.

Arrangementet er gratis, men der betales 20 kr. til kaffe/te og kage.
Tilmelding til Vibeke Sølling: visje@naestved.dk


Kontakter

Billeder

Kramshøjs rockhistorie er en personlig rockskildring fra årene 1949-1971.
Kramshøjs rockhistorie er en personlig rockskildring fra årene 1949-1971.
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55884000http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum