PensionDanmark

Muehlhan sender medarbejderne på kursus i stedet for at fyre dem

Del

Den industrielle servicekoncern er blandt de virksomheder, der har efteruddannet et stort antal medarbejdere med tilskud i stedet for at afskedige dem under coronakrisen. Udbetalingerne til efteruddannelse fra kompetenceudviklingsfonde administreret af PensionDanmark steg betragteligt i 2020.

Muehlhan er en af de virksomheder, der valgte at efteruddanne medarbejderne, da coronakrisen ramte. Foto: Ursula Bach, PensionDanmark.
Muehlhan er en af de virksomheder, der valgte at efteruddanne medarbejderne, da coronakrisen ramte. Foto: Ursula Bach, PensionDanmark.

Da Muehlhan som så mange andre virksomheder så COVID-19-pandemien påvirke aktiviteten, valgte man at gå konstruktivt til værks.

Den industrielle servicekoncern sendte medarbejdere fra afdelingerne i Middelfart, Esbjerg og Give på efteruddannelse i blandt andet engelsk og IT.

”Da Corona-krisen kom, stod vi pludselig med knapt 100 medarbejdere, vi ikke kunne beskæftige. Derfor valgte vi at sende dem på forskellige onlinekurser, og vi fik op mod 80 procent af lønudgifterne dækket. På den måde kunne vi fastholde vores medarbejdere og undgå at uddele fyresedler,” forklarer administrerende direktør i Muehlhan, Jens Mørk.

Virksomheden, der blandt andet servicerer vindmølle- og olie-gas-industrierne, har et særligt fokus på at opkvalificere medarbejdere fra ufaglærte til faglærte. Og med det store ryk i 2020 vurderer Jens Mørk, at Muehlhan i dag står stærkere.

”Vi kommer styrket igennem coronakrisen. Vi har fastholdt vores medarbejdere, vi har gjort dem dygtigere, og vi fremadrettet en bedre pakke, vi kan tilbyde til vores kunder. Det er en win-win-situation,” konkluderer den administrerende direktør.

Stigende udbetalinger trods nedlukning
Muehlhan var ikke alene om at skrue op for efteruddannelsen i 2020. Udbetalingerne fra de 20 kompetenceudviklingsfonde, som PensionDanmark administrerer, steg i de første 11 måneder af 2020 med 17,5 pct. i forhold til samme periode i 2019. Stigningen kommer på trods af en periode med delvis nedlukning af mulighederne for at efteruddanne medarbejdere i foråret.

”Det er virkelig positivt, at virksomhederne og medarbejderne har benyttet de be-grænsninger, som corona har medført i 2020 til at sikre opkvalificering gennem efteruddannelse. Fremtidens arbejdsmarked stiller skærpede krav til medarbejdernes kompetencer, og med de tilskud, medarbejderen kan udløse, kan det lette virksomhedernes udgifter og fastholde arbejdskraft, som de får behov for, når aktiviteten kommer igen,” siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

PensionDanmark har med et datadrevet efteruddannelsessite gjort det enkelt for både medarbejdere og virksomheder at få overblik over den enkelte medarbejders kompetencer og opkvalificeringsmuligheder. Sitet giver den enkelte medarbejder et skræddersyet overblik over relevante kurser, mulighederne for at gå fra ufaglært til faglært, ligesom det letter adgangen til at få udbetalt tilskud til efteruddannelse.

Og Torben Möger Pedersen anbefaler alle virksomheder og medarbejdere til at undersøge mulighederne for efteruddannelse.

”Det er en rigtig god løsning for begge parter. Både helt generelt, men især i den tid, vi befinder os i for øjeblikket med høj usikkerhed og lav aktivitet i en række brancher,” påpeger han.


FAKTA: Alle virksomheder kan få støtte til efteruddannelse

Alle ansatte, der deltager på AMU-kurser eller læse/skrive-kurser, udløser en såkaldt VEU-godtgørelse på 119,05 kr. i timen.

Er ansættelsesforholdet omfattet af en overenskomstaftalt kompetenceudviklingsfond kan man få yderligere fra 35 kr. og helt op til 150 kr. i timen, afhængig af hvilken overenskomst virksomheden er omfattet af, og hvilken type efteruddannelse man vælger. Derudover refunderer kompetenceudviklingsfonden typisk også deltagerbetalingen.

Du kan som lønmodtager selv tjekke, om din arbejdsgiver kan få tilskuddene, ved at logge ind på efteruddannelsessitet på pension.dk/medlem/efteruddannelse. Her kan du også se, hvilke kurser, der er relevante for netop dig, og som evt. kan tage dig fra ufaglært til faglært og meget mere.

Kontakter

Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf: 2019 9238.

Billeder

Muehlhan er en af de virksomheder, der valgte at efteruddanne medarbejderne, da coronakrisen ramte. Foto: Ursula Bach, PensionDanmark.
Muehlhan er en af de virksomheder, der valgte at efteruddanne medarbejderne, da coronakrisen ramte. Foto: Ursula Bach, PensionDanmark.
Download

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

https://www.pensiondanmark.com/

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum