MSC – Marine Stewardship Council

MSC uddeler stipendier til fiskerier og bæredygtighedsprojekter verden over

Del

Verdens største certificeringsorgan, MSC (Marine Stewardship Council), har nu fordelt næsten 1 million dollars til 22 fiskerier og projekter i tolv lande for at fremme mere bæredygtigt fiskeri og global havbevarelse.

En del af MSC's Ocean Stewardship Fund (OSF) uddeler midler i størrelsesordenen $6.500 til $68.000. Stipendierne tildeles fiskere, forskere, ngo'er og studerende til at udføre innovativ forskning og udvikle nye teknologier for at forbedre bæredygtigheden til søs. Satellitmærkning af rokker, søpindsvins bevægelser og udvikling af dybhavskameraer er blot nogle af de projekter, der vil modtage støtte i 2022. Mindst halvdelen af ​​tilskuddene ($ 459.000) vil støtte fiskeri i udviklingsøkonomier, såsom Indonesien, Mexico og Indien, som skal gå over til bæredygtig praksis.

Mange af dette års bidrag fokuserer på at adressere bekymringer om tabet af marin biodiversitet. De vil presse på for forbedringer, der hjælper med at beskytte truede eller beskyttede arter eller sårbare marine økosystemer. Et sådant bidrag vil gøre det muligt for det MSC-certificerede  SATHOAN - fartøj, der fisker efter almindelig tun, at undersøge de langsigtede virkninger af at udsætte rokker, der uforvarende fanges på langliner, tilbage i havet. Ved hjælp af satellitmærkningsteknologi i Middelhavet vil 38 rokker blive mærket, og deres overlevelse efter frigivelsen blive overvåget. Projektet vil også hjælpe med at afsløre mere information om deres biologi og økologi, samt teste visuelle observationer registreret via virksomhedens smartphone-applikation.

MSC-fonden tildeler 5% af sine årlige royalties fra salg af MSC-certificeret bæredygtig fisk og skaldyr for at forbedre bæredygtigheden af ​​det globale fiskeri. Fonden udvider også i år og omfang, da den åbner op for tredjepartsdonationer fra finansfolk. Den schweiziske filantropiske organisation, MAVA Foundation (MAVA), vil give midler til at udføre en bestandsanalyse af blå og røde Palamòs-rejer i det nordvestlige Middelhav. Projektet vil støtte Palamòs røde rejetrawl for at forbedre bæredygtige fiskerimetoder i dets mål om at opnå MSC-certificering.

Siden starten i 2019 har MSC's fond uddelt 64 stipendier på i alt $2,8 millioner.

Her kan du læse mere om årets projekt.
Her kan du læse mere om Ocean Stewardship Fund.

 

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om MSC – Marine Stewardship Council

MSC – Marine Stewardship Council
MSC – Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
FC1A-2DH London

http://www.msc.org

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation, der fastsætter globalt anerkendte, videnskabeligt baserede standarder for bæredygtigt fiskeri og forsyningskæden for fisk og skaldyr. MSC-miljømærket og certificeringsprogrammet anerkender og belønner bæredygtig fiskeripraksis og er med til at skabe et mere bæredygtigt marked for fisk og skaldyr. Det er den eneste wild-capture fiskeri certificering og miljømærkning program, der opfylder best practice krav, der er fastsat af både FN's Fødevare-og Landbrugsorganisation (UNFAO) og ISEAL, den globale medlemskab forening for bæredygtighed standarder. For mere information besøg msc.org

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

MSC giver Årets Guldfisk til LETZ SUSHI for arbejdet med at fremme bæredygtig fisk og skaldyr i restaurantverdenen12.11.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med sit vedholdende fokus på bæredygtighed, ansvarlighed og økologi, hvad enten det angår fisk, ris eller emballage, har LETZ SUSHI taget faklen og vist hvor langt man kan komme med og på stærke værdier, der hjælper verden i den rigtige retning. Derfor modtog restaurantkæden onsdag en pris fra non-profit organisationen Marine Stewardship Council (MSC), ved MSC’s årsmøde i Aalborg.

Ny MSC-fiskeristandard vil drive fremskridtet inden for bæredygtigt fiskeri, siger CEO26.10.2022 12:00:29 CEST | Pressemeddelelse

Marine Stewardship Councils (MSC) lancerer i dag sin nye globale bæredygtighedsstandard for vildtfangede fisk og skaldyr. Den nye MSC-standard sikrer, at fisk og skaldyr, der sælges med det blå miljømærke, fortsat vil komme fra fiskerier som er verdensledende inden for bæredygtighed, da standardens krav til beskyttelse af havets dyreliv, fiskebestande og økosystemer er blevet stærkere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum