Det Kongelige Teater

Mozarts fortælling om brylluppet, hvor alt går galt

Del

Kvinderne gør oprør og kærlighed i alle former er på spil i instruktøren Elisa Kragerups opsætning af Mozarts opera Figaros bryllup

Det er lige før, at Figaros bryllup ikke kræver en introduktion. Fra den skurrende ouverture, som sætter gang i de skøre dage, til grevindens afsluttende tilgivelse føres vi igennem de mange forviklinger. Ligesom i flere af de andre operaer, som vi præsenterer i denne sæson, får du i Figaros Bryllup en sandfærdig og urovækkende undersøgelse af følelseslivet i en politisk ladet kontekst. Vi bliver inviteret inden for i ægteskaber, nye og gamle, for at reflektere over ærlighed, troskab og tilgivelse. Magtstrukturer udfordres med henblik på revolution – ikke bare i soveværelset, men i hele samfundet. Figaros Bryllup er en opera, der taler til både hjertet og til hjernen.

I Elisa Kragerups kærlighedskarrusel spiller orkestret en central rolle og er med på scenen under hele forestillingen, og musikerne i Concerto Copenhagen med dirigenten Alexis Kossenko i spidsen, deltager i løjerne.

Elisa Kragerup fortæller selv: 'Det er en opera og en fortælling, der har mange sammenstød. Hvor man igen og igen tænker: ”Skulle vi nu i den retning?” Og ja – det skulle vi så. Det gælder også på det følelsesmæssige niveau, hvor der sker sammenstød hele tiden: Mellem humoren og alvoren og de dybfølte længsler og sorger, som møder karaktererne.

Det er blandt andet derfor, vi lader handlingen udspille sig i en forfalden forlystelsespark. Det er et sted, der bærer løftet om en sprudlende fest, men som, når den er lukket ned, er mere trist end noget andet sted. Et sted, der får os til at tænke: ”Det burde være sjovere, end det er”. Fuldstændig ligesom selve dramaet, der jo er en komedie, der forstummer: Den begynder med latteren, men latteren forstummer, når publikum i takt med karakterne opdager, at der er en dybde og en alvor, man ikke havde set komme.

Alt dette har jeg forsøgt at lade leve for ikke at reducere værket. Det er jo netop sammenstødene, der gør det til et så ekstremt rigt værk. Og kigger man efter, er der alligevel en vigtig tråd hele vejen igennem, der handler om kærlighedens forskellige stadier.'

Figaros bryllup spiller fra den 15/9-21/10-2018

Instruktør: Elisa Kragerup
Dirigent: Alexis Kossenko
Grev Almaviva: Palle Knudsen
Grevinden: Sine Bundgaard
Susanne: Sofie Elkjær Jensen
Figaro: Simon Duus
mfl.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum