Vejdirektoratet

Motorvejsbroen ved Skovdiget i Bagsværd skal renoveres

Del

Broen, der fører Hillerødmotorvejen over Bagsværd Hovedgade i Bagsværd, skal renoveres. Trafikken bliver omlagt, men to spor i hver retning opretholdes, og et ekstra nordgående spor oprettes. Arbejdet går i gang den 26. marts 2021.

På broen ved Skovdiget Øst, der fører Hillerødmotorvejen hen over Bagsværd Hovedgade og togspor, skal der udføres vedligeholdelsesarbejder for at forlænge broens levetid.

Arbejdet omfatter udlægning af ny belægning og fugtisolering, som beskytter beton og armering mod vand og tøsalte. Derudover forbedres sikkerheden, da kantbjælken forstærkes, så autoværnet bedre kan modstå påkørsler. Broens dilatationsfuger udskiftes desuden til en type, der er mere støjsvage end de nuværende.

Hillerødmotorvejen er en vigtig del af infrastrukturen mellem hovedstaden og Nordsjælland, og derfor forsøger Vejdirektoratet i planlægning og udførelse at tage så stort et hensyn til trafikken som muligt.

”Vi omlægger trafikken for at kunne udføre renoveringen, men vi opretholder de nuværende to spor i hver retning i perioden. Faktisk vil der være et ekstra spor, et 3. spor, i nordgående retning, og så forlægger vi et enkelt spor til vestbroen i hele entrepriseperioden. Vi forsøger at sikre trafikafviklingen og mindske generne for trafikanterne så meget som muligt,” siger ingeniør Torben Münster fra Vejdirektoratet.

Og fortsætter:

”Hastigheden vil blive nedsat til 50-80 km/t, men vores analyser indikerer, at der ikke forventes trafikale udfordringer på grund af vores renovering og følgende trafikomlægning. Det vil sige, at der ikke forventes kø på motorvejen, ligesom vi heller ikke forventer kø ved frakørslen til Kollekollevej sydfra.”

Frakørslen til Frederiksborgvej vil være spærret i hele entrepriseperioden. Trafikken på broen bliver omlagt mellem den 2. april og den 4. april 2021.

Renoveringen vil i mindre grad påvirke cyklisterne på supercykelstien langs broens vestlige side. Supercykelstien forventes opretholdt, så cyklisterne fortsat kan benytte cykelstien, mens arbejdet på broen pågår. Det er dog muligt, at cykelstien vil blive lukket over broen i en kortere periode.

Der arbejdes inden for almindelig arbejdstid kl. 7-18.

Støjgener kan forekomme, særligt når den nuværende belægning fræses af og ved etablering af nye kantbjælker.

Arbejdsområdet ved broen etableres fra den 26. marts, og fra den 6. april bliver brobelægningen fjernet. Renoveringen forventes at være afsluttet i november 2021.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Mere end 100 kilometer klimavenlig asfalt i år19.4.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I de kommende måneder udlægger Vejdirektoratet mere end 100 kilometer klimavenlig asfalt på strækninger af motorveje og hovedlandeveje over hele landet. Udlægningen sker i forlængelse af Vejdirektoratets løbende vedligeholdelse af statsvejnettet. At der anvendes klimavenlig asfalt, skyldes regeringens beslutning om, at al ny asfalt på det overordnede vejnet som udgangspunkt skal være klimavenlig. ”Det er vigtigt, at vores veje og vores vejtrafik bliver langt mere klimavenlig, end det er tilfældet i dag. Det er derfor en rigtig god og positiv nyhed, at Vejdirektoratet kan lægge mere end 100 kilometer klimavenlig asfalt på statsvejene over hele landet i løbet af i år. Det vil komme bilisterne til gavn, for det betyder, de vil skulle bruge mindre brændstof, når de kører på de klimavenlige veje – og det vil dermed også komme vores miljø og samfund til gavn, at vi på den måde kan reducere vores CO2-udledning. Så det er bestemt noget, der vil bidrage til at gøre vores vejtransport endnu grøn

Udbud af midlertidig erstatningshavn i København klar12.4.2021 10:52:48 CEST | Pressemeddelelse

Nu udbyder Vejdirektoratet opgaven med anlæg af en midlertidig erstatningshavn i Færgehavn Nord i København. Erstatningshavnen skal give plads til omkring 600 både fra Svanemøllehavnen og blandt andet indeholde klubfaciliteter og parkering i perioden, hvor Nordhavnstunnellen anlægges. Erstatningshavnen er en forudsætning for, at tunnelentreprenøren kan ”rydde” og anlægge en tunnel i en del af havnebassinet i Svanemøllehavnen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum