Vejdirektoratet

Motorvejsbro får forlænget sin levetid

Del

Vejdirektoratet skifter fugtisoleringen på broen, der fører tilkørsel 33 over Vestmotorvejen i Køge Kommune. Det forlænger broens levetid og giver trafikanterne en bedre og mere køresikker oplevelse.

Trafikanterne omkring krydset Ejbyvej og Ringstedvej ved Vemmedrup i Køge Kommune må fra uge 23-40 væbne sig med tålmodighed.

I midten af juni begynder Vejdirektoratet arbejdet med at renovere broen, der fører tilkørsel 33 over Vestmotorvejen i Køge Kommune. Det fortæller projektleder Vibeke Wegan fra Vejdirektoratet.

”Alderen på fugtisoleringen har nået en levetid, hvor den ikke længere beskytter brokonstruktionen og derfor er vi nødt til at udskifte den. En ny fugtisolering vil betyde længere levetid for broen og bedre og mere køresikker oplevelse for trafikanterne,” siger Vibeke Wegan.

Arbejdet vil foregå i dagtimerne, og Vibeke Wegan regner med at det er færdigt i begyndelsen af oktober måned. Broarbejder er altid meget afhængige af vejret, og derfor kan der være dage, hvor arbejderne ikke kan foregå.

Sådan foregår arbejdet.

Arbejdet vil foregå i to store faser – først i den ene side af broen og derefter i den anden. Hver fase begynder med, at Vejdirektoratets entreprenør gør klar til at kunne omlægge trafikken til den ene side af broen. Det betyder, at trafikanterne bliver ledt forbi arbejdsområdet i ét spor.

Når trafikken er håndteret bliver den eksisterende belægning og fugtisolering fjernet. Når det eksisterende brodæk er frilagt, klargøres brodækket til den nye fugtisolering. Dernæst udføres den nye fugtisolering og asfaltarbejderne. Efter dette flyttes arbejdet over til den anden halvdel af broen, og trafikanterne kan passere i den færdigudførte side. Broen er således farbar i hele arbejdsperioden.

Kør forsigtig ved broarbejdet.

Mens broarbejdet er i gang, er hastigheden på strækningen 50 km/t og vognbanen reduceret til 3,35 m.

”Sikkerheden skal være i top for både arbejderne og trafikanterne. Derfor sætter vi hastigheden ned omkring vores vejarbejder og beder trafikanterne om at respektere den,” siger Vibeke Wegan.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, trafikanterne må opleve som følge af vejarbejdet og arbejder for at blive færdig hurtigst muligt.

For yderligere information om arbejder og den generelle trafiksituation, se www.trafikken.dk

Kontakter

Projektleder Vibeke Wegan, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 7546, mail: viw@vd.dk
Kommunikationskonsulent Brian Christensen, tlf.: 7244 3755, mail: bch@vd.dk

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Udsigt til lørdage med tæt trafik hen over sommerferien22.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I den kommende weekend starter skolernes sommerferie, og dermed affyres også startskuddet til en af de største rejseweekender på året, når danskerne pakker bilen og søger mod grænserne eller sommerlandet. Helt konkret regner vi med tæt trafik og risiko for kødannelser i udvalgte perioder fra fredag eftermiddag og hen over hele weekenden med den største risiko for trængsel lørdag fra klokken 11.00 – 15.00. I det hele taget må man regne med, at især lørdagene bliver travle på vejene i løbet af sommerferien. Det skyldes, at mange holder skiftedag i sommerhusene om netop lørdagen. Og vi forventer, at rigtig mange også i år vil afholde deres sommerferie inden for landets grænser på grund af Corona-pandemien. I vestlig retning I starten af sommerferien vil trafikken hovedsageligt bevæge sig på tværs af landet i vestlig retning fra hovedstadsområdet via E20 Vestmotorvejen mod Fyn og Jylland og via rute 21 Holbækmotorvejen mod Jylland. Der kan ligeledes være ekstra trængsel på hovedvejene ved

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 9 ved Stokkemarke21.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra onsdag den 23. juni cirka to uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på rute 9 Vestre Landevej ved Stokkemarke. Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne Konsekvenser for trafikanterne Vejarbejdet udføres i dagtimerne og trafikken gennem Stokkemarke reguleres med lysregulering. Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og naboerne. Arbejdet er vejrafhængigt. Det kan derfor ske, at arbejdet må udskydes på grund af vejrforhold. Information om hvor der arbejdes og konkrete restriktioner for trafikken kan ses på www.trafikinfo.dk sammen med øvrige relevante vej- og trafikmeldinger.

DM i landevejscykling bliver generalprøve på Tour de France15.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når DM i landevejscykling løber af stablen i Give fra den 17. til den 20. juni, bruger Vejdirektoratet anledningen til en generalprøve af data og kanaler til trafikinformation i samarbejde med Vejle kommune. Generalprøven skal ruste Vejdirektoratet bedst muligt til den store opgave, der ligger i at kommunikere til både danske og udenlandske trafikanter i forbindelse med afviklingen af Tour de France på dansk grund til næste sommer. Vejdirektoratet vil sikre, at trafikanter, der skal ud af køre på de danske veje denne weekend modtager trafikinformation, der er relevant og brugbar til planlægning af deres køretur. ”Når Tour de France kommer til Danmark, vil trafikken på de danske veje være påvirket af arrangementer i en grad, som vi ikke har set før herhjemme,” siger afdelingsleder Stine Bendsen fra Vejdirektoratet. ”Vi har tre etaper, der skærer sig gennem landet fra København til Sønderborg. Og samtidig har vi også flere andre store arrangementer – blandt andet Roskilde Festival og DGI

Vejdirektoratet lægger ny asfalt i rundkørslen i Saksborg14.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejdirektoratet udskifter asfalten i rundkørslen Burkal Kirkevej/Saksborgvej og cirka 50 meter ud på hvert "ben" i Saksborg på Rute 8. Vejarbejdet finder sted fra torsdag den 17. juni kl. 07.00 til fredag den 18. juni kl. 14.00. Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Mens arbejdet pågår, vil trafikken blive reguleret med mobile lyssignaler gennem rundkørslen. Vejarbejdet kan i periode komme til at påvirke trafikken på strækningen, da afspærringen af kørebanen sker efter behov. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet vil medføre for vejens naboer og trafikanterne. Dårlig vejr kan udsætte arbejdets afslutning Yderligere information om vejarbejder og den generelle trafiksituation kan ses på www.trafikinfo.dk.

Vejdirektoratet inviterer til webinar om lancering af InfraLCA den 24. juni14.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Tidligere på året afholdt Vejdirektoratet et webinar, hvor en ny model til klimaanalyser blev præsenteret. Siden da har denne model skiftet navn fra VejLCA til InfraLCA, da den nu skal anvendes bredere til forskelligartede infrastrukturprojekter, herunder også baneprojekter. Siden webinaret har InfraLCA været centrum for flere klimasamarbejder mellem en lang række interessenter, offentlige såvel som private. Gennem disse har InfraLCA fået bred opbakning til at kunne fungere som én fælles model på tværs af projekter og organisationer i Danmark til at opgøre og analysere klimaaftryk. Tiden er nu kommet til at lancere og offentliggøre InfraLCA. Vejdirektoratet inviterer derfor til et webinar, hvor nye tiltag i modellen gennemgås. Det bliver den 24. juni fra kl. 12.30 - 14.30. Herudover vil der på webinaret blive givet indblik i, hvordan InfraLCA kan anvendes og implementeres samt hvordan InfraLCA fremover opdateres og vedligeholdes. Dette webinar vil foregå via Microsoft Teams, hvor der e

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 22 Gørlev Landevej ved rundkørsel12.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra søndag den 13. juni og cirka en uge frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på Rute 22 Gørlev Landevej ved rundkørslen mellem Helsingevej og Kirkevangen Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne Konsekvenser for trafikanterne Vejarbejdet udføres i aften- og nattetimerne, og trafikken reguleres med omkørselsruter. Der bliver ikke arbejdet i dagtimerne mellem kl. 05:00-17:00. Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid. Udenfor arbejdsperioderne vil alle spor være åbne for normal trafik. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og naboerne. Arbejdet er vejrafhængigt. Det kan derfor ske, at arbejdet må udskydes på grund af vejrforhold. Information o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum