Det Kongelige Teater

Morten Kirkskov fortsætter som skuespilchef

Del

En enig bestyrelse på Det Kongelige Teater har valgt at forlænge Morten Kirkskovs kontrakt

Foto: Oliver Hoegh-Jensen
Foto: Oliver Hoegh-Jensen

Morten Kirkskov har siden 2015 stået i spidsen for Det Kongelige Skuespil, og det glæder Det Kongelige Teater at kunne meddele, at han fortsætter yderligere fire år i stillingen.

Bestyrelsesformand Bertel Haarder udtaler: ”Med Morten Kirkskov som skuespilchef har skuespilscenen haft betydelig publikumsfremgang med et varieret repertoire, klassikere såvel som nyskabelser, der har skabt opmærksomhed og fået nye målgrupper i tale.”

”Jeg er meget glad for, at Morten Kirkskov skal stå i spidsen for skuespillet i fire år mere. Skuespillet har været i en forrygende udvikling, hvor Morten med intelligens og nysgerrighed i valg af både skuespillere og repertoire både har realiseret en række markante succeser, i formater fra de helt små til de allerstørste, og har formået at skabe kunstnerisk udvikling og vise mod. Jeg glæder mig til at Morten vil fortsætte denne udvikling,” udtaler teaterchef Kasper Holten.

Også Morten Kirkskov ser frem til at fortsætte arbejdet med at udvikle Det Kongelige Skuespil, herunder udviklingen af ny dansk dramatik samt at udbrede skuespillet rundt om i Danmark.

"Jeg har med stor lyst ansøgt om og efter samtale med Kasper Holten og Bestyrelsen også fået tilbudt at fortsætte som Skuespilchef i en ny periode. Jeg glæder mig til, på baggrund af nye idéer og de erfaringer, jeg allerede har, at præge Skuespillet og være med til at afstikke den kunstneriske og publikumsmæssige udvikling for Det Kongelige Teater i en tid og verden, som er så vild og kontrastfyldt, som den er lige nu," siger Morten Kirkskov.

Morten Kirkskov er uddannet skuespiller og har siden sin debut i 1990 optrådt blandt andet på Det Kongelige Teater og på en lang række andre teatre især i Københavnsområdet. Som skuespiller har Morten medvirket i flere tv-serier, senest i Borgen - Riget, Magten og Æren på DR TV.

Morten Kirkskov virker desuden som iscenesætter og modtog i 2017 Årets Reumert som bedste instruktør for sin udgave af Lang dags rejse mod nat på Det Kongelige Teater. Morten praktiserer stadig sin metier som sceneskuespiller og medvirkede således i sæson 2017/2018 og 2018/2019 på Store Scene i Scener fra et ægteskab, og han kan i sæson 2022/2023 opleves i Matthew Lopez’ maratonforestilling Arven

Morten Kirkskov kom fra en stilling som teaterchef for Aalborg Teater, hvor han virkede fra 2011-15.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Oliver Hoegh-Jensen
Foto: Oliver Hoegh-Jensen
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum