Moesgaard Museum

Moesgaard Museum har fået miljømærket Green Attraction

Del

Museet er et af de første museer, der får det nye miljømærke

Moesgaard Museum er blevet certificeret som Green Attraction Foto Moesgaard Museum
Moesgaard Museum er blevet certificeret som Green Attraction Foto Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er som et af de første museer i Danmark blevet certificeret og har fået tildelt det nye miljømærke, Green Attraction.

Moesgaard har opnået certificeringen ved at arbejde på at reducere museets miljøbelastning på en lang række områder. Det gælder blandt andet i museets cafe, som arbejder med at undgå madspild og har fokus på at bruge lokale råvarer. Museets udstillingsfolk arbejder med bl.a. genbrug af materialer og elementer fra udstillingsproduktionen, og derudover arbejder museet med at optimere mulighederne for affaldssortering for både gæster og medarbejdere. 

Green Attraction er en ny miljømærkningsordning for danske attraktioner herunder museer. At blive certificeret som Green Attraction kræver, at man arbejder på at reducere sit CO2 udslip og lever op til bestemte krav inden for bl.a. vand- og energiforbrug, miljøledelse og fødevarer. For museer gælder der også særlige krav til arbejdet med bl.a. udstillinger. 

”Selv om vi er et museum, der beskæftiger sig med fortiden, eller måske netop derfor, er det oplagt, at vi også bidrager til at aflevere en levedygtig planet til fremtidige generationer. Vores gæster har en klar forventning om, at vi som attraktion også er med til at passe på miljøet, og vi er stolte af, at vi er blandt de første, der bliver certificeret som Green Attraction. Med vores indsats for at opnå certificeringen har vi taget et aktivt skridt i forhold til konstant at have de miljøbevidste valg for øje og blive ved med at forbedre os på miljøområdet, ”siger driftschef Jacob Østergaard fra Moesgaard Museum.

Green Attraction ordningen er udviklet i samarbejde mellem Organisationen af Danske museer, Danske Zoologiske Haver og Anlæg, Foreningen af Forlystelsesparker, De videnspædagogiske Centre og HORESTA. Green Attractions faciliteres af Horesta og er støttet af Erhvervsfremmebestyrelsen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information kan fås hos driftschef Jacob Østergaard, Moesgaard Museum, mobil 40410344

Billeder

Moesgaard Museum er blevet certificeret som Green Attraction Foto Moesgaard Museum
Moesgaard Museum er blevet certificeret som Green Attraction Foto Moesgaard Museum
Download

Links

Information om Moesgaard Museum

Moesgaard Museum
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

87394000https://www.moesgaardmuseum.dk/

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum