Moesgaard Museum

Moesgaard Museum åbner igen 21. april

Del

Museet udvider åbningstiderne i weekenderne, så flere kan få en udstillingsoplevelse med god afstand

Moesgaard Museum ved Aarhus - set fra taget på udstillingsbygningen med herregården i baggrunden og udsigt til Samsø.
Moesgaard Museum ved Aarhus - set fra taget på udstillingsbygningen med herregården i baggrunden og udsigt til Samsø.

Onsdag 21. april åbner Moesgaard Museum igen dørene for besøgende, som bl.a. vil kunne se museets store særudstilling om neandertalere. Særudstillingen Neandertaler – I mammutjægernes land åbnede i november, men nåede kun at være åben for publikum i 23 dage, før Corona restriktionerne betød, at museet måtte lukke for publikum.

Derfor glæder museet sig til igen at kunne slå dørene op og byde indenfor.

”Vi har virkelig set frem til at kunne åbne igen og glæder os rigtig meget til at byde vores gæster velkommen på museet. Vi har forlænget vores store særudstilling om neandertalerne og ser frem til, at udstillingen endelig kan få det publikumsbesøg, den har fortjent. Vi har samtidig valgt at udvide vores åbningstider i weekenderne, så vi kan sprede gæsterne ud på flere timer og dermed skabe mulighed for, at flere kan besøge museet og få en sikker og helt tryg oplevelse. Vi har fuldt fokus på sikkerheden og er klar til at håndtere både kontrol af coronapas og de øvrige retningslinier, som vi får fra myndighederne,” siger direktør for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst.

Moesgaard Museum indførte allerede efter den første nedlukningsperiode i foråret sidste år et billetbestillingssystem, så besøgende skal købe billetter på forhånd til et bestemt ankomsttidspunkt for at besøge museet. Dette kan gøres på museets hjemmeside og betyder, at man på museet hele tiden har styr på, hvor mange gæster, der ankommer til museet og dermed undgår at have for mange gæster på samme tid.

Samtidig udvider museet nu åbningstiderne i weekenderne, så man allerede kan besøge museet fra kl. 9.00 om morgenen og helt frem til kl 19.00 om aftenen. De udvidede åbningstider gælder både lørdag og søndag.

Udover den store særudstilling Neandertaler – I mammutjægernes land vil forårets besøgende på Moesgaard kunne opleve et nyt stykke musik skrevet til ære for Grauballemanden. Det er en vuggevise skrevet af forfatter Knud Romer og sanger Pernille Rosendahl og værket blev skabt i forbindelse med tv-programmet 'Skattejagt på museet', som blev vist på DR i januar. Til programmet, der kan streames på DR’ s hjemmeside, skabte de to kunstnere desuden en interaktiv installation, som publikum nu kan opleve på Moesgaard, hvor man altså også vil kunne høre Pernille Rosendals sang til Grauballemanden.

Yderligere oplysninger kan fås hos direktør Mads Kähler Holst på mobil 22994915.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Moesgaard Museum ved Aarhus - set fra taget på udstillingsbygningen med herregården i baggrunden og udsigt til Samsø.
Moesgaard Museum ved Aarhus - set fra taget på udstillingsbygningen med herregården i baggrunden og udsigt til Samsø.
Download

Information om Moesgaard Museum

Moesgaard Museum
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

87394000https://www.moesgaardmuseum.dk/

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum